Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

«Εκπαιδευτικοί σε απόγνωση» για το e-pass-φωτιά της Γεφυρας Ρίου-Αντιρρίου

Για «άδικη τιμολογιακή πολιτική απέναντι στους εργαζομένους εκπαιδευτικούς που χρησιμοποιούν τη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου» κάνει λόγο η ανακοίνωση που υπογράφουν «Εκπαιδευτικοί σε απόγνωση» και αναφέρεται στις αυξήσεις που ισχύουν από τη νέα χρονιά στη χρήση του e–pass.

Οι εκπαιδευτικοι, υπηρετούν σε σχολεία της περιοχής των όμορων δήμων της γέφυρας και τονίζουν ότι αισθάνονται ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας , φέρνοντας ως παράδειγμα συναδέλφους τους απο άλλες περιοχές της χώρας που απαλλάσσονται των διοδίων, βάσει υπουργικής απόφασης.


Σημειώνουν ακόμη πως το κόστος μετακίνησης προς την εργασία τους είναι «παράλογο και εξοντωτικό».

Αναλυτικά η ανακοίνωση τους αναφέρει:

«Από 1.1.2023 η Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου “Χαρίλαος Τρικούπης”, ανακοίνωσε νέες αναπροσαρμοσμένες, προς τα πάνω, τιμές για τα συνδρομητικά προγράμματα e-pass, επικαλούμενη προβλέψεις της σύμβασης παραχώρησης. Τα συνδρομητικά προγράμματα αυτά αφορούν εκατοντάδες εκπαιδευτικούς αλλά και άλλους εργαζόμενους, οι οποίοι καλούνται πλέον να βάλουν ακόμα βαθύτερα το χέρι στην τσέπη, διαλύοντας τον οικογενειακό τους προϋπολογισμό, σε μια περίοδο μάλιστα που τα οικογενειακά εισοδήματα εξανεμίζονται λόγω πληθωριστικών τάσεων και ακρίβειας. Πλέον, ένας εργαζόμενος που πρέπει να χρησιμοποιεί καθημερινά τη γέφυρα με βασικό μισθό γύρω στα 800 ευρώ, καλείται να πληρώσει για 22 εργάσιμες ημέρες το μήνα το εξωφρενικό ποσό των 295 ευρώ (21,6% αυξημένο σε σχέση με πριν!), χωρίς να συνυπολογίζεται το κόστος των καυσίμων, ποσό που για έναν νεοδιορισμένο εκπαιδευτικό ξεπερνά το 1/3 του μισθού του.

Την ίδια στιγμή που το κράτος ορθά επιδοτεί τις μετακινήσεις των νησιωτών με το μεταφορικό ισοδύναμο, εξισώνοντας το κόστος μετακίνησής τους με τους κατοίκους χερσαίων περιοχών και την ίδια στιγμή που ορθά οι κάτοικοι όμορων δήμων των περιοχών ΑΒΔΗΡΩΝ, ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ, ΑΡΓΟΥΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΥ, ΑΡΡΙΑΝΩΝ, ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ, ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ, ΙΑΣΜΟΥ, ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ, ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ, ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ – ΣΑΠΩΝ, ΜΕΤΣΟΒΟΥ, ΝΕΣΤΟΡΙΟΥ, ΜΥΚΗΣ, ΞΑΝΘΗΣ, ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ, ΠΑΓΓΑΙΟΥ, ΠΡΕΣΠΩΝ, ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ, ΣΟΥΛΙΟΥ, ΣΟΥΦΛΙΟΥ, ΤΟΠΕΙΡΟΥ, ΦΙΛΙΑΤΩΝ, ΦΛΩΡΙΝΑΣ δικαιούνται ελεύθερη διέλευση από τα διόδια της περιοχής τους (ΦΕΚ 4156/Β/ 29-11-2017, Υπουργική Απόφαση Αριθμ. ΔΝΣ/ΟΙΚ. 84646/φν 393/2017), δεν ισχύει καμία πρόβλεψη για τους εργαζόμενους κατοίκους των όμορων δήμων της γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου.

Είμαστε σε απόγνωση. Αισθανόμαστε πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Επικαλούμαστε το Άρθρο 4 του Ελληνικού Συντάγματος περί των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, σύμφωνα με το οποίο οι Έλληνες είναι ίσοι ενώπιον του νόμου και έχουν ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις, ώστε να εφαρμοστούν οι παραπάνω διατάξεις και για τους εκπαιδευτικούς που μετακινούνται τουλάχιστον 2 φορές την ημέρα μέσω της Γέφυρας Ρίου Αντιρρίου. Το κόστος μετακίνησης προς την εργασία μας είναι παράλογο και εξοντωτικό. Διεκδικούμε:

Μειωμένες τιμές στα συνδρομητικά προγράμματα e-pass, συμβατές με τους μισθούς μας.
Κρατική επιδότηση ανά πομποδέκτη που αντιστοιχεί σε εργαζόμενο τακτικό χρήστη της Γέφυρας.

Εκπαιδευτικοί Όμορων Δήμων της Γέφυρας Χαρίλαος Τρικούπης»

Χορηγούμενη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
aluxal web banner new logo Τοπική Διαφήμιση
tsiknas600x338 Τοπική Διαφήμιση

Ένα Σχόλιο

  1. Το ίδιο χαλι γίνεται και με τους εργαζόμενους στο νοσοκομείο του Ρίου……. Ειδικά όσοι είναι κάτοικοι Αγρινίου και κάνουν αυτή την διαδρομή καθημερινά είναι…….. οικονομική καταστροφή…………καυσιμα…… Διόδια κλοκοβας……διόδια Γέφυρας…….. Φθορά αυτοκινήτων……. Καταστροφή…….

    Δεν φτάνει η κόπωση…… δεν φτάνει ο χρόνος που χάνουμε…….. Είναι σαν να μην εργαζόμαστε διότι όλα τα χρήματα πάνε στα μεταφορικά…….

    Ντροπή σε όλους τους τοπικούς φορείς……υπουργούς……. . Βουλευτές….. Περιφεριαρχες….. Αντιπεριφεριαρχες….δημάρχους….. Που δεν κάνουν κάτι γι’αυτο εδώ και χρόνια………… Αλλά όποιος από τους παραπάνω κάνει τέτοιες διαδρομές…… Έχει και τα τυχερά του…… Δεν πληρώνουν διόδια……… παίρνουν και εκτός έδρας επιδοματακια…….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button