Δυτική Ελλάδα

Εκπαιδευτικοί ακυρώνουν στην πράξη "Σεμινάριο επιμόρφωσης" στη Βόνιτσα

koi-daskaloi-bonitsaΜε μαζικότητα δάσκαλοι του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Βόνιτσας που ανήκει στην  9η Εκπαιδευτική Περιφέρεια του Ν. Αιτωλοακαρνανίας αξιοποιώντας την σημερινή 3ωρη στάση εργασίας, συγκεντρωθήκαμε στο σχολικό συγκρότημα των 1ου και 2ου Δημοτικών Σχολείων στη Βόνιτσα και καταφέραμε να ακυρώσουμε Σεμινάριο επιμόρφωσης των διευθυντών για την αυτοαξιολόγηση των σχολικών μονάδων, εκτιμώντας ότι είναι «παγίδα» που οδηγεί στην αξιολόγηση των Εκπαιδευτικών και κατά συνέπεια ανοίγει ο δρόμος για διαθεσιμότητα –απολύσεις προσωπικού.
Στην αίθουσα που θα διεξάγονταν το Σεμινάριο, δεν βρέθηκε κανένας εκπαιδευτικός για να ακούσει την Σχολική Σύμβουλο Αγγελική Πάσχουπεριορίστηκε στο να απαντήσει στις αντιρρήσεις που εκφράστηκαν από τους εκπαιδευτικούς, λέγοντας ότι «στο τέλος του σχολικού έτους οι διευθυντές θα υποχρεωθούν να εφαρμόσουν την Αυτοαξιολόγηση καθώς είναι νόμος του κράτους και ότι η ίδια απλώς…διεκπεραιώνει!». 
       Στείλαμε ένα ξεκάθαρο και ηχηρό μήνυμα πως η αυταρχική Αξιολόγηση που διαλύει το δημόσιο σχολείο, που αντιμετωπίζει εμάς και τους μαθητές μας ως αναλώσιμα, αριθμητικά και ποσοτικά μεγέθη ΔΕΝ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ.   
Ήταν η πρώτη μάχη και την κερδίσαμε.                         
Απαιτείται επαγρύπνηση και εγρήγορση σε όλα τα μέτωπα                             
Δεν επαναπαυόμαστε και συνεχίζουμε τον αγώνα!!!
 

Κείμενο: http://katounanews.blogspot.gr/

xiromeronews

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button