ΕκπαίδευσηΡοή Ειδήσεων

Εκπαιδευτική επίσκεψη ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ Αγρίνιου στη Ρουμανία

Το σχολείο μας, ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ Αγρινίου, πραγματοποίησε πενθήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη στις  3-7 Απριλίου 2024 στην Ρουμανία (ένα βράδυ διανυκτέρευση στην Βουλγαρία) στο πλαίσιο του προγράμματος Σύμπραξης με το 2ο Λύκειο Αγρινίου, το Γυμνάσιο Γαβαλούς και το Γυμνάσιο Αμφιλοχίας.

Το πρόγραμμα έχει τον τίτλο Ένα Σχολείο για Όλους «Η Μαγεία του παιχνιδιού από το χθες στο Σήμερα».


Η πρόσκληση έγινε από το Ελληνόφωνο σχολείο του Βουκουρεστίου «Αθηνά».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Οι μαθητές  διασχίζοντας τα σύνορα γειτονικών χωρών είχαν την ευκαιρία να συνδιαλλαγούν μεταξύ τους, να γνωρίσουν νέους πολιτισμούς και να αποκτήσουν βιωματικές γνώσεις.

Στο σχολείο που μας υποδέχτηκε έγινε παρουσίαση και των τεσσάρων σχολείων και προσφέρθηκαν δώρα από τους μαθητές.

Το σχολείο  προσέφερε δώρα όπως τοπικά προϊόντα της πόλης μας και παρουσίασε μουσική μπάντα με κατασκευές από φυσικά και ανακυκλώσιμα υλικά μουσικών οργάνων. Επίσης, στις κατασκευές που προσφέραμε στο σχολείο (πάντα με υλικά ανακυκλώσιμα) ήταν ένα εικαστικό κάδρο εμπνευσμένο από την Ελλάδα και το παιχνίδι της τρίλιζας φτιαγμένο από κορμό δέντρου, με  πετρούλες του σχολείου  και με σχήματα που χαρακτηρίζουν στην Πατρίδα  (ήλιους και καραβάκια). Τέλος, δόθηκε αφίσα με το σύνθημα του προγράμματος με γραφή Braille και  νοηματική.

Θέλουμε να εκφράσουμε τα συγχαρητήρια στους μαθητές και των τεσσάρων σχολείων καθώς και στις οικογένειές τους που μας εμπιστεύθηκαν και συνεργάστηκαν μαζί μας, ώστε να υλοποιηθεί το ταξίδι αυτό.

Επίσης, να ευχαριστήσουμε:

Τον Διευθυντή του Γυμνάσιου Γαβαλούς κ. Βασίλη Δανιά ο οποίος ήταν και Αρχηγός της Αποστολής.

Τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς των σχολείων που συμμετείχαν στη Σύμπραξη για την καλή μας συνεργασία.

Θερμά εκφράζουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους προφέρθηκαν να χορηγήσουν ένα μέρος της εκπαιδευτικής αυτής επίσκεψης και τους ευχόμαστε ότι καλύτερο για τους ίδιους και τις οικογένειές τους.

-Τον Κύριο Λίνο Μπλέτσα (Αντιπεριφερειάρχη Βιώσιμης Ανάπτυξης Πρόεδρο ΤΕΕ Αιτωλ/νίας )

-Το Εμπορικό Επιμελητήριο Αγρινίου

-Την Κυρία  Όλγα  Πολονύφη, Παιδίατρο

Για το Δήμο Αγρινίου ευχαριστούμε τον Κύριο Χρήστο Ζαρκαβέλη Αντιδήμαρχο Παιδείας και την Κυρία Έφη Τσακανίκα  Διευθύντρια του Τομέα Πολιτισμού.

Ιδιαιτέρως θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την κα. Ελισάβετ Πολονύφη, εκπαιδευτικό, η οποία βοήθησε με όλη της την αγάπη και τις επικοινωνιακές της ικανότητες στις ανάγκες της εκδρομής.

Αξίζει να σημειωθεί πως για πρώτη φορά στην Ελλάδα Πρόγραμμα Σύμπραξης έχει υλοποιήσει μια εκπαιδευτική πολυήμερη συμπεριληπτική εκπαιδευτική επίσκεψη στο εξωτερικό και ευχόμαστε να στείλαμε ένα καλό μήνυμα εντός και εκτός Ελλάδας για

Ένα Σχολείο για Όλους.

Οι συμμετέχοντες εκπ/κοί – Προσωπικό ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ Αγρινίου

Γλυκερία Βαζούκη

Λαμπρινή Βελούδα

Ελένη Δασκαλοπούλου

Βασιλική Μπαμπάκου

Κατερίνα Μέρδη

Ξανθή Αλετρά”

enegyl1 enegyl2 enegyl4

 

Χορηγούμενη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
aluxal web banner new logo Τοπική Διαφήμιση
tsiknas600x338 Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button