Εκπαίδευση διασωστών του ΕΚΑΒ στο αεροδρόμιο Μεσολογγίου για αεροδιακομιδές

Τη Δευτέρα 11- 12 – 23 στο Αεροδρόμιο Μεσολογγίου έλαβε χώρα εκπαίδευση του προσωπικού του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ) του Νομού μας, σε ότι αφορά τις διαδικασίες και τη μεταφορά ασθενών, όχι μόνο με επίγεια , αλλά και με εναέρια μέσα, χρησιμοποιώντας ανάλογο ελικόπτερο που ήρθε για το σκοπό αυτό.

Η υπόψη εκπαίδευση έγινε στα πλαίσια του εθνικού προγράμματος « Δράσεις Ανάπτυξης και Ικανοτήτων Ανθρώπινου Δυναμικού ΕΚΑΒ» , που υποστηρίζεται και από το «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος».


Ενημερωτικά το υπόψη Ίδρυμα δώρισε στο ΕΚΑΒ δύο σύγχρονα ελικόπτερα, πλήρως εξοπλισμένα με ιατρικές συσκευές (απινιδωτή – οξυγόνο – κ.τ.λ.) και με δυνατότητα ανάπτυξης έξι φορείων. (AIR – AMBULANCE).

Μετά από την υπόψη δωρεά αλλά και την εμπλοκή όλων των εναέριων μέσων των Ενόπλων Δυνάμεων – Σωμάτων Ασφαλείας- ΕΚΑΒ, που μπορούν και αναπτύσσουν δυνατότητες μεταφοράς ασθενών, προφανές είναι ότι υπήρχε η ανάγκη εκπαίδευσης του προσωπικού του ΕΚΑΒ και σε θέματα ασφάλειας πτήσεων – εδάφους .

Με αφορμή αυτή την εικόνα και εκπαίδευση, η Αερολέσχη προσπαθεί να παρουσιάσει την πολυποίκιλη προσφορά αυτού του « Μικρού Αεροδρομίου» , αλλά και να επισημάνει, για άλλη μια φορά, τις παραπέρα δυνατότητες που μπορεί να αναπτύξει, για την ανάδειξη των οποίων απαιτείται και η θεσμική παρουσία των τοπικών φορέων, την οποία πιστεύουμε ότι θα έχουμε.

messolonghinews.gr

Χορηγούμενη
Share
Published by
PressRoom
Tags: Αεροδρόμιο Μεσολογγίου ΕΚΑΒ