ΕκπαίδευσηΡοή Ειδήσεων

Τα θέματα για την φετινή Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO

Ανακοινώθηκαν τα θέματα για την Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO η οποία διοργανώνεται για 12η συνεχή χρονιά από τον WRO Hellas με Στρατηγικό Συνεργάτη την COSMOTE.

Αυτή τη χρονιά το θέμα της Ολυμπιάδας είναι «Ομάδα δράσης για το κλίμα: CLIMATE SQUAD»! και η σεζόν ξεκινάει…

H Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας έχει θέσει υπό την αιγίδα της τον Περιφερειακό Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Δυτικής Ελλάδας για μαθητές Νηπιαγωγείων, Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίων και Λυκείων, ο οποίος θα διεξαχθεί στην Πάτρα, την Κυριακή 22 Μαρτίου 2020 με ώρα προσέλευσης 09:00 π.μ. στο κτήριο Β1 Οργανισμού Λιμένος Πατρών (Νέο Λιμάνι).

Η θεματική του Πανελλήνιου διαγωνισμού για νήπια είναι «Μια βόλτα στην πόλη μου (μη διαγωνιστική κατηγορία)», για μαθητές/τριες Δημοτικού είναι «Από τον Αρχιμήδη στον Da Vinci» και «Ποδόσφαιρο 2Χ2», για μαθητές/τριες Γυμνασίου είναι «Τα ποτάμια ενώνουν την Ευρώπη» (βασική κατηγορία) και «Πρωτέας» (παράλληλη κατηγορία για αρχάριες ομάδες) και για μαθητές/τριες Λυκείου είναι «Τρίλιζα».

Η ανοικτή κατηγορία για μαθητές/τριες Γυμνασίου και Λυκείου, συμβαδίζει με τη θεματική της Ολυμπιάδας WRO 2020 με θέμα την «Κλιματική Αλλαγή».

Η ανακοίνωση συνεχίζει:

“Μπορεί να έχετε παρατηρήσει ότι βιώνουμε ήδη τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής. Αντιμετωπίζουμε περισσότερες πυρκαγιές δασών, πιο ακραίες θερμοκρασίες, μεγαλύτερα κύματα καύσωνα, απουσία ή υπερχείλιση βροχοπτώσεων και αύξηση των επιπέδων της θάλασσας. Η φύση και οι ωκεανοί λειτουργούν κανονικά ως ρυθμιστές του κλίματος απορροφώντας διοξείδιο του άνθρακα από τον αέρα. Αλλά η ποσότητα των αερίων θερμοκηπίου που εκπέμπουμε από τα ορυκτά καύσιμα είναι τόσο υψηλή που υπερβαίνει την ικανότητα της φύσης να τα απορροφήσει.

Χρειαζόμαστε την ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ σας να δράσει!
Οι ομάδες στη Regular κατηγορία θα αναπτύξουν ρομπότ που θα μας επιτρέψουν να προσαρμοστούμε και θα μας βοηθήσουν να ξεπεράσουμε τους ολοένα συχνότερους κλιματολογικούς κινδύνους.

Οι ομάδες της Open κατηγορίας θα δημιουργήσουν ρομποτικές λύσεις ώστε να αποφευχθεί η εκπομπή αερίων θερμοκηπίου από ορυκτά καύσιμα ή αυτά να απορροφηθούν. Ψάχνουμε για καινοτόμες λύσεις. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διαφορετικές τεχνολογίες και υλικά που μπορείτε να βρείτε στον τόπο σας.

Οι επίσημοι κανόνες όλων των κατηγοριών ανακοινώνονται κάθε 15 του Γενάρη ετησίως στον ιστότοπο της διεθνούς διοργάνωσης ταυτόχρονα για όλο τον κόσμο. Στη συνέχεια οι κανόνες αναρτώνται και στα ελληνικά στον επίσημο ιστότοπο WRO Hellas”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button