ΕκπαίδευσηΡοή Ειδήσεων

Εκμάθηση των βασικών Αγγλικών μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας

Το πρώτο βήμα στην εκμάθηση μιας νέας γλώσσας θα πρέπει να είναι η δημιουργία μιας καλής βάσης στους κανόνες γραμματικής και το λεξιλόγιο. Ένας τρόπος για να αποκτήσετε τη βασική κατανόηση αυτής της γλώσσας είναι να συνεργαστείτε με έναν διαδικτυακό δάσκαλο. Ευτυχώς, έχετε πολλές επιλογές όταν πρόκειται για διαδικτυακές πλατφόρμες εκμάθησης.

Έχοντας έναν διαδικτυακό δάσκαλο διασφαλίζει ότι μπορείτε να κάνετε μαθήματα σε ένα άνετο περιβάλλον με κάποιον που σας δίνει την αμέριστη προσοχή και υποστήριξή του. Ένας δάσκαλος θα είναι σε θέση να μάθει τις συνήθειές σας, σε αυτά που διαπρέπετε και τι σας λείπει. Το πιο σημαντικό, θα είναι σε θέση να διορθώσει τα μικρά λάθη που κάθε μη εγγενής ομιλητής πρέπει να κάνει κατά καιρούς. Μπορεί να μην τα προσέχετε καν, αλλά ο δάσκαλος σας σίγουρα θα τα προσέξει για σας!


Ακολουθεί μια λίστα που περιέχει μερικές από τις καλύτερες πλατφόρμες διδασκαλίας:

  • LiveXP – Όλοι οι εκπαιδευτές σε αυτήν την πλατφόρμα είναι διαθέσιμοι για ανταλλαγή μηνυμάτων προτού τους προσλάβετε για διαδικτυακά μαθήματα αγγλικών. Μπορείτε επίσης να ζητήσετε δωρεάν δοκιμαστικό μάθημα για να γνωρίσετε τον δάσκαλο σας προτού να πληρώσετε για τον χρόνο του!
  • Preply – Αυτή η πλατφόρμα σας προσφέρει τη δυνατότητα επιλογής περισσότερων από 2000 καθηγητών, με έναν αλγόριθμο αξιολόγησης που θα προετοιμάσει μια λίστα εκπαιδευτών που ταιριάζουν στις ανάγκες σας.
  • Verbling – Όλοι οι καθηγητές του Verbling είναι εγγενείς αγγλικοί ομιλητές. Ωστόσο, ορισμένοι από αυτούς μπορεί επίσης να είναι δίγλωσσοι, δίνοντάς σας τη δυνατότητα να αναζητήσετε κάποιον που να μιλάει και τη δική σας μητρική γλώσσα!
  • Italki – Μια οικονομικά προσιτή πλατφόρμα που προσφέρει μαθήματα βίντεο με επαγγελματίες εκπαιδευτές, καθώς και φίλους συνομιλίας. Έχει μια καταπληκτική κοινότητα που είναι πάντα έτοιμη να συμμετάσχει σε μια συζήτηση και να σας βοηθήσει να μάθετε.
  • AmazingTalker – Μια πλατφόρμα που είναι πολύ προσεκτική στην πρόσληψη των εκπαιδευτών της. Είναι πολύ αυστηρή όσον αφορά την εισαγωγή και φροντίζει οι εκπαιδευτές της να είναι κορυφαίοι. Ανάλογα με τον δάσκαλο, οι τιμές μπορεί να είναι προσιτές όπως και λίγο ακριβές.

Φυσικά, όλες αυτές οι πλατφόρμες έχουν πολλούς διαφορετικούς εκπαιδευτές. Μπορείτε να επιλέξετε αυτόν που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σας – από φύλο και ηλικία έως εμπειρία και προφορά! Όταν ψάχνετε για τον τέλειο δάσκαλο, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να έχετε κατά νου.

Πρώτα, ρίξτε μια ματιά στη βαθμολογία τους. Αυτό θα σας πει εάν σε άλλους μαθητές άρεσε αυτός ο δάσκαλος. Σημειώστε ότι ορισμένοι μαθητές μπορούν να αφήσουν κακές κριτικές απλά για προσωπικούς λόγους – οπότε μη βιαστείτε να κρίνετε! Εάν ένας δάσκαλος έχει μόνο λίγες βαθμολογίες, πιθανόν να έχει μόλις ξεκινήσει και δεν είχε ακόμη την ευκαιρία να ενισχύσει τη φήμη του. Ωστόσο, μείνετε μακριά από εκείνους που έχουν περισσότερο κακές βαθμολογίες παρά καλές! 

Δεύτερον, βεβαιωθείτε ότι ο δάσκαλος σας ταιριάζει στις ανάγκες σας. Οι περισσότερες πλατφόρμες θα προσφέρουν μειωμένα ή δωρεάν πρώτα μαθήματα, ώστε να μπορείτε να αποφασίσετε αν θέλετε να συνεργαστείτε με αυτόν τον εκπαιδευτή ή να επιλέξετε κάποιον άλλον. Προσπαθήστε να χρησιμοποιήσετε αυτό το πρώτο μάθημα για να δείτε αν ο δάσκαλος μπορεί να ταιριάξει στο πρόγραμμά σας, να σας διδάξει όλα όσα χρειάζεστε και να ταιριάζει με τις προσωπικές σας προτιμήσεις!

Βυθιστείτε στην Εκμάθηση Αγγλικών μέσω Ψυχαγωγίας

Καμία εκμάθηση γλωσσών δεν είναι ευχάριστη αν δεν μπορείτε να τη συσχετίσετε με τα προσωπικά σας ενδιαφέροντα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η μουσική, οι ταινίες ή το ελαφρύ διάβασμα είναι μια εξαιρετική ιδέα όταν ξεκινάτε την εκμάθηση αγγλικών στο διαδίκτυο. Όσον αφορά την ψυχαγωγία, οι πιο δημοφιλείς επιλογές είναι συνήθως στα αγγλικά. Αυτό το καθιστά εύκολο να βρείτε κάτι που σας αρέσει και γίνεται εύκολα ο καλύτερος τρόπος για να μάθετε αγγλικά διαδικτυακά.

Όταν παρακολουθείτε ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές, δοκιμάστε να αλλάξετε τους υπότιτλους από τη μητρική σας γλώσσα στα αγγλικά. Αυτό μπορεί αρχικά να φαίνεται δύσκολο, αλλά θα προσαρμοστείτε και θα το απολαύσετε σε χρόνο μηδέν. Επίσης, βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει μουσική που σας αρέσει πολύ – και προσπαθήστε να θυμηθείτε τα λόγια. Οι στίχοι των τραγουδιών είναι εξαιρετικοί για να αποκτήσετε νέο λεξιλόγιο!

Τέλος, μπορείτε να δοκιμάσετε να βρείτε έναν υπέροχο νέο YouTuber που μιλάει αγγλικά. Ή μπορείτε να αναζητήσετε έναν κωμικό που σας αρέσει. Ανεξάρτητα με το τι ασχολείστε, υπάρχει πάντα αρκετό περιεχόμενο για να διασκεδάσετε ενώ μαθαίνετε!

Το σπουδαίο πράγμα στην εκμάθηση αγγλικών μέσω ψυχαγωγίας είναι ότι μαθαίνετε λεξιλόγιο και γραμματική χωρίς καν να προσπαθείτε. Πριν το καταλάβετε, οι λέξεις και οι προτάσεις αρχίζουν να ακούγονται σωστά και μπορείτε να πραγματοποιήσετε μια πλήρη πολύπλοκη συνομιλία.

Πώς να Μάθετε να Μιλάτε Άπταιστα Αγγλικά

Μια άλλη εξαιρετική μέθοδος για να γίνεις πραγματικά καλός στο να μιλάς μια νέα γλώσσα είναι να μιλάς σε γηγενείς και άπταιστους ομιλητές. Μπορείτε να το κάνετε αυτό και με έναν δάσκαλο, αλλά το να κάνετε φίλους μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να μιλήσετε για περιστασιακά θέματα και για τα δικά σας ενδιαφέροντα. Ευτυχώς, στη σύγχρονη εποχή που ζούμε, μπορείτε να κάνετε εύκολα φίλους με τη βοήθεια των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Μπορείτε ακόμη και να βρείτε ιστοσελίδες και προγράμματα που σας επιτρέπουν να μιλάτε με αγγλόφωνους οι οποίοι, με τη σειρά τους, θα ήθελαν να μάθουν τη μητρική σας γλώσσα. Τι υπέροχη ιδέα! 

Επίσης, αν είστε λάτρεις των βιντεοπαιχνιδιών, μπορείτε να μάθετε αγγλικά απλά παίζοντας παιχνίδια για πολλούς παίκτες και συνομιλώντας με τους φίλους σας. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε ακόμη και να μάθετε κάποια αργκό και την κουλ φρασεολογία των βιντεοπαιχνιδιών. Είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος για να κάνετε φίλους, με τους οποίους μπορείτε να μιλήσετε και εκτός των συνομιλιών των  βιντεοπαιχνιδιών.

Εάν είστε λάτρης των ταξιδιών, είναι υπέροχη ιδέα να εστιάσετε στον πολιτισμό όταν βρίσκεστε στο εξωτερικό. Η έξοδος σε εστιατόρια, σούπερ μάρκετ, κινηματογράφους και απλά μία περιήγηση στα αξιοθέατα είναι όλοι εξαιρετικοί τρόποι για να ξεκινήσετε μια συζήτηση με κάποιον. Ακόμα κι αν απλά παραγγέλνετε το φαγητό σας, μπορείτε να εξασκήσετε τις αγγλόφωνες δεξιότητές σας.

Συμπερασματικά, η εκμάθηση αγγλικών δε χρειάζεται να περιορίζεται σε μια τάξη και σε ένα παλιό σχολικό βιβλίο. Μπορείτε να το προσαρμόσετε στις δικές σας ανάγκες, πρόγραμμα και ενδιαφέροντα. Απλά βεβαιωθείτε ότι απορροφήστε πραγματικά στη γλώσσα και το διασκεδάζετε πολύ! Θα είστε άπταιστοι σε χρόνο μηδέν και θα έχετε εκπληκτικές αναμνήσεις που σχετίζονται με τη μαθησιακή σας εμπειρία.

Τοπική Διαφήμιση
one Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button