Δυτική Ελλάδα

Εκλογοαπολογιστική συνέλευση στο Σωματείο Μετάλλου

 epi-ekaΗ  διοίκηση του σωματείου μετάλλου του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου,  καλεί τα μέλη του να πάρουν μέρος στην γενική εκλογοαπολογιστική συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί στις 14 Φλεβάρη και ώρα 18:30 στο εργατικό κέντρο Αγρινίου:

            “Συνάδελφοι

Η επίθεση στα δικαιώματα και την ζωή μας έχει πάρει γενικό χαρακτήρα. Οι φόροι και τα χαράτσια, οι αυξήσεις σε ρεύμα και νερό, η ιδιωτικοποίηση υγείας και παιδείας, οδηγούν την λαϊκή οικογένεια στην εξαθλίωση. Συγκυβέρνηση και τρόικα (Ε.Ε.-Ε.Κ.Τ.-Δ.Ν.Τ.) παίρνουν μέτρα εξαθλίωσης του λαού, έχουν φορτώσει τα βάρη της κρίσης στις πλάτες των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων, για να βγάλουν αλώβητους τους μονοπωλιακούς ομίλους, να σώσουν τα κέρδη τους.

Η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, η απλήρωτη εργασία, οι απολύσεις, η ανεργία, δεν είναι αποτέλεσμα μιας λάθος πολιτικής ή μιας κακοδιαχείρισης. Είναι μέτρα αναγκαία για το σύστημα για να επιβιώσει.

Δεν βγαίνει τίποτα με την μοιρολατρία και την ηττοπάθεια. Ίσα ίσα την αξιοποιούν για να τσακίσουν ακόμα περισσότερο το κίνημα και τα δικαιώματα μας.

Στην ενιαία επίθεση λοιπόν των εργοδοτών χρειάζεται οργάνωση, μαζική δράση όλων των συναδέλφων. Η “ανάπτυξη” που ευαγγελίζονται πως θα έρθει δεν αφορά τους εργαζόμενους που οι μισθοί τους έχουν τσακιστεί. Χρειάζεται να διεκδικήσουμε με βασικό κριτήριο τις πραγματικά σύγχρονες ανάγκες μας ενάντια στη λογική του συμβιβασμού και του μικρότερου κακού.

Είναι σημαντικό λοιπόν σε αυτές τις συνθήκες το σωματείο να βγει πιο ενισχυμένο από τη μάχη των εκλογών του. Καλούμε κάθε εργαζόμενο, άνεργο να συμμετέχει στην εκλογοαπολογιστική γενική συνέλευση. Να ενισχύσει την δράση του σωματείου του όχι μόνο για τα ζητήματα που αφορούν τον κλάδο αλλά συνολικά την ζωή του. Για το δικαίωμα στην στέγαση, στην μόρφωση, στην προστασία της υγείας, στην ανακούφιση των ανέργων, στα δικαιώματα των νέων. 

ΕΜΕΙΣ ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΛΟΥΤΟ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Συμμετέχουμε στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση του Σωματείου 14 Φεβρουαρίου 18:30μ.μ. στο Ε.Κ.Α.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button