Άποψη

Εκλογές στον Σύλλογο εργαζομένων του Γ.Ν. Αγρινίου: Η διακήρυξη της Α.Σ.Υ.

asy-ygeionomikoiΑναλυτικά η εκλογική διακήρυξη – κάλεσμα αγώνα  της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Υγειονομικών (Α.Σ.Υ.) του Γενικού Νοσοκομείου Αγρινίου, ενόψει των εκλογών στο Σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. και εκπροσώπων στην ΠΟΕΔΗΝ:

 “Συνάδελφισσα-συνάδελφε, απευθυνόμαστε σε σένα,

Που βλέπεις να επαναλαμβάνεται εδώ και χρόνια το ίδιο έργο εξαπάτησης των προσδοκιών και των ελπίδων σου για βελτίωση της ζωής μας.

Που βλέπεις τα παιδιά σου να προορίζονται για φτηνό, αναλώσιμο εργατικό δυναμικό χωρίς ζωή με μέλλον.

Που αγανακτείς βλέποντας το νοσοκομείο να γίνεται ολοένα και περισσότερο μια επιχείρηση που ζητά περισσότερη δουλειά από το λειψό και κουρασμένο προσωπικό, μεγαλύτερες περικοπές δαπανών και φτηνότερο εργατικό δυναμικό μέσω επικουρικών και συμβασιούχων.

Έχεις πια καταλάβει τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα και την  «ανασυγκρότηση» του ΣΥΡΙΖΑ στο χώρο της υγείας!!!

Agriniowebradio.gr: Ενημέρωση και μουσική όπως θα ήθελες ν΄ακούς

Στη λεγόμενη «δίκαιη ανάπτυξή» τους δεν χωράνε τα αιτήματα για δωρεάν παροχές υγείας αφού η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μας γονατίζει με νέες περικοπές, κατά 500 εκατ. ευρώ λιγότερα, ενώ παράλληλα απογειώνεται η φοροληστεία του λαού κατά 1 δισ. ευρώ επιπλέον. Το σχέδιο κρατικού προϋπολογισμού για το 2018 έχει κατά 350 εκατομμύρια ευρώ μειωμένα τα κονδύλια για τη χρηματοδότηση των νοσοκομείων και κατά 226 εκατομμύρια ευρώ τη χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ.

Στον «υγιή ανταγωνισμό» τους δεν χωράει λειτουργία Νοσοκομείου με δαπάνες από τον κρατικό προϋπολογισμό, αλλά επιχειρηματική λειτουργία, με τη λογική της οικονομικής αυτοτέλειας, αφού το κράτος συνεχώς μειώνει την χρηματοδότηση, σπρώχνοντας τα ιδρύματα να κόβουν έξοδα από παντού και να ψάξουν για ιδίους πόρους.

Η «επιστροφή στην κανονικότητα» για την κυβέρνηση σημαίνει κράτος ακόμα πιο ταξικό, πιο αυταρχικό, ακόμα πιο εχθρικό απέναντι στους εργαζόμενους. Που θα μας καλεί να βάλουμε με το ζόρι «πλάτη» στα αντιλαϊκά κυβερνητικά μέτρα, που θα επιβάλει φόβο και υποταγή, δουλειά με λίγα χρήματα, χωρίς δικαιώματα και κάτω από αφόρητη σωματική και ψυχολογική πίεση, τσάκισμα των συνδικαλιστικών και πολιτικών ελευθεριών.

Η «κοινωνική συνοχή και ηρεμία» που καλούν, προϋποθέτει αποδοχή της φτώχιας από το λαό, γιατρειά με πληρωμή ή μέσα από κοινωνικά ιατρεία και φαρμακεία, επιβίωση με «κάρτες», συσσίτια, ή κοινωνικά παντοπωλεία, ξεσπίτωμα από τη λαϊκή στέγη.

Την ίδια ρότα, την ίδια πολιτική στηρίζουν ΝΔ – ΠΑΣΟΚ

και όλα τα κόμματα Ε.Ε.- κεφαλαίου που όχι μόνο ψήφισαν το 3ο μνημόνιο αλλά ψήφισαν και την αντιδραστική αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων και τον περιορισμό του δικαιώματος στην απεργία. Είναι τα κόμματα που περιμένουν να πάρουν τη σκυτάλη από τον ΣΥΡΙΖΑ για να συνεχίσουν από το σημείο που αυτός θα σταματήσει.

Ο βρώμικος ρόλος των συνδικαλιστικών ηγεσιών

Συνάδελφισσα-συνάδελφε

Καμιά κυβέρνηση δεν θα τα κατάφερνε να περάσει την πολιτική της χωρίς την ολόπλευρη στήριξη των  συνδικαλιστικών ηγεσιών σε ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ-ΠΟΕΔΗΝ. Ηγεσίες που έχουν μετατρέψει με σχέδιο εδώ και χρόνια τα συνδικάτα των εργαζομένων σε άνευρες γραφειοκρατικές οργανώσεις για να μην μπορούν να βάλουν εμπόδιο στα σχέδια επίθεσης ενάντια στα δικαιώματά μας.

Είναι αυτοί που προχθές «έβαλαν πλάτη», δείχνοντας το βρώμικο ρόλο τους, ώστε να περάσει ανώδυνα το πολυνομοσχέδιο που αφορά το ξήλωμα του δικαιώματος στην απεργία, ξεκινώντας απ’ το πρωτοβάθμιο επίπεδο, εκεί δηλαδή που σπάει κόκαλα η εργοδοτική τρομοκρατία κι αυθαιρεσία.

Να περάσουν μέτρα που αφορούν την γενίκευση και διευκόλυνση των πλειστηριασμών, την κατάργηση των ΒΑΕ στους ΟΤΑ και τα νοσοκομεία, το τσεκούρωμα των επιδομάτων ανθυγιεινής και επικίνδυνης  εργασίας, των τρίτεκνων και πολυτέκνων, την απαγόρευση μονιμοποίησης των συμβασιούχων, την επέκταση των ιδιωτικοποιήσεων, θεσπίζοντας παράλληλα νέες φορολογικές ρυθμίσεις υπέρ του κεφαλαίου.

Η ηγεσία της ΠΟΕΔΗΝ (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) στα τρία χρόνια από το προηγούμενο συνέδριο, στήριξε την ρητορική και τη δράση της σε μια στημένη αντιπαράθεση με το υπουργείο υγείας και τον αναπλ. Υπουργό Πολάκη, με επίκεντρο το ψευδεπίγραφο σύνθημα «Το Ε.Σ.Υ. καταρρέει».  Με αυτόν τον τρόπο πρωταγωνίστησε σε μια στημένη κοκορομαχία, για να κρύψει τη συμφωνία της στην κατεύθυνση της εμπορευματοποίησης της Υγείας, κοκορομαχία στην  οποία συμμετείχαν και οι συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ.

Κοκορομαχία που με τον κουρνιαχτό που σήκωνε, απέκρυπτε την αλήθεια που αναδεικνύανε οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ : ότι το ΕΣΥ δεν καταρρέει αλλά μετασχηματίζεται μεθοδικά σε μια μεγάλη επιχείρηση Α.Ε.

Οι ίδιες συνδικαλιστικές δυνάμεις  της ΠΟΕΔΗΝ (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) αξιοποιούν την  κατάσταση ομηρίας των επικουρικών και συμβασιούχων μόνο για επικοινωνιακές φιέστες, την ίδια στιγμή που αρνούνται να εγγραφούν στα σωματεία. Κρατούν τους εργαζόμενους διασπασμένους, με τους εκπροσώπους τους σε όσα νοσοκομεία ελέγχουν τα σωματεία να αρνούνται μέχρι και σήμερα να τους εγγράψουν ισότιμα μέλη.

Σε αντίθετη ρότα, τα σωματεία των Νοσοκομείων που στο τιμόνι τους βρίσκονται οι ταξικές δυνάμεις του Π.Α.ΜΕ (Γ.Ν. Πρέβεζας. ΓΝ. Άρτας, Γ.Ν. Λευκάδας, Γ.Ν. Κέρκυρας) όλοι οι εργαζόμενοι είναι μέλη των σωματείων και έχουν δοθεί πολλές κοινές μάχες για το κοινό μας δίκιο και την μονιμοποίησή τους.

Στηρίγματα των κυβερνητικών επιλογών άλλωστε, υπηρετούν και όλοι αυτοί που κάτω απ’ τον τίτλο του «ανεξάρτητου»,  «ακομμάτιστου», «αυτόνομου» έχουν δώσει δείγματα γραφής στα σωματεία… Όλοι αυτοί που τώρα πετάνε τις κομματικές του ταυτότητες στο δρόμο – έξω από το Νοσοκομείο – είναι όλοι τους ενταγμένοι στο μεγάλο «κόμμα» της υποτακτικότητας και του παζαρέματος των δικαιωμάτων μας, είναι όλοι τους ενταγμένοι στη μεγάλη παράταξη του κυβερνητικού συνδικαλισμού.

Συνάδελφισσα-συνάδελφε

Άλλαξε τους συσχετισμούς σε Σωματείο και ΠΟΕΔΗΝ

Στήριξε ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ και το Π.Α.ΜΕ στις εκλογές!

Στείλε ξεκάθαρο μήνυμα  ότι δεν περνάνε πια τα ψέματα και τα διλήμματά τους, ότι δεν θα αφήσουμε να επιβάλλουν την απογοήτευση και την ηττοπάθεια.

Στείλε ξεκάθαρο μήνυμα στους συμβιβασμένους και κυβερνητικούς συνδικαλιστές ότι δεν ανέχεσαι πια τη σαπίλα της συνδιαλλαγής με διοικήσεις και κυβερνήσεις που τσακίζουν τη ζωή μας. Ότι δεν ανέχεσαι τον συνδικαλισμό που παίζει το παιχνίδι της εναλλαγής αντιλαϊκών κυβερνήσεων. 

Δώσε δύναμη στο ΠΑΜΕ ώστε και στο νοσοκομείο μας να υπάρχει πυλώνας αντίστασης -ενημέρωσης – αμφισβήτησης και διεκδίκησης.

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ:

  • Αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας-Πρόνοιας, με πλήρη κρατική χρηματοδότηση. Κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης και των πληρωμών των ασθενών. Αποκλειστικά δημόσια, υποχρεωτική ασφάλιση για όλους. Να παρέχονται σε όλους δωρεάν οι θεραπείες & φάρμακα με επιστημονικά κι όχι «λογιστικά» κριτήρια.
  • Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων. Αναπλήρωση απωλειών στους μισθούς.
  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Μονιμοποίηση επικουρικών και συμβασιούχων.
  • Να καταργηθεί η αξιολόγηση που οδηγεί σε διαθεσιμότητες, λειτουργία των δημόσιων μονάδων υγείας με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και νέα χαράτσια. Να μην συγχωνευθεί – κλείσει καμιά κλινική, τμήμα, δημόσια μονάδα υγείας. Ενίσχυση εδώ και τώρα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.
  • Επέκταση των Βαρέων Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων στο νοσοκομείο. Άμεση λήψη μέτρων για την πρόληψη και αντιμετώπιση του επαγγελματικού κινδύνου και την προστασία της υγείας κι ασφάλειας σε όλους τους χώρους.
  • Να φορολογηθούν με συντελεστή 45% τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Να καταργηθούν οι φοροαπαλλαγές των μεγαλοεπιχειρηματιών.

Συνάδελφισσα-συνάδελφε

Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ για τις εκλογές

που θα γίνουν στις 25 Γενάρη απευθύνει κάλεσμα:

ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟΥΣ, ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΤΙΣ ΤΑΞΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ  –  ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ   ΤΟ  ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ

ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button