Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Εκλογές Ι.Σ. Αγρινίου: Ανακοίνωση και ψηφοδέλτιο από την Ιατρική Συνεργασία (Ε.Ψ.Ι.Σ.)

Στις κάλπες καλούνται οι ιατροί για να αναδείξουν νέα όργανα, μετά απο μια δύσκολη υγειονομικά περίοδο.

Σε αυτές τις εκλογές συμμετέχει η Ιατρική Συνεργασία με ενιαίο ψηφοδέλτιο που είναι συμπληρωμένο σε όλα τα όργανα του συλλόγου.


Για το λόγο αυτό, από την παράταξη, εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση, όπως και τα ονόματα των υποψηφίων:

«Αγαπητοί συνάδελφοι,

Οι εκλογές του ΙΣΑ γίνονται πάλι σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία.
Συμπληρώνονται σε λίγο 3 χρόνια από την έναρξη της πανδημίας και οι περισσότεροι συνάδελφοι ή καλύτερα όσοι έχουν απομείνει να δουλεύουν στην Ελλάδα έχουν φτάσει στα όρια της εξαθλίωσης.

▪ Οι ελεύθεροι επαγγελματίες ιατροί είδαν το πελατολόγιο τους να μειώνεται δραματικά και αφέθηκαν χωρίς ουσιαστική βοήθεια και στήριξη από την πολιτεία, να προσπαθούν να καλύψουν πολλές φορές τα πάγια έξοδά τους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα απαξίωσης, οι εργαστηριακοί ιατροί με τη συνέχιση των άδικων μέτρων clawback και rebate,φτάνουν καθημερινά στα όρια της απόφασης να κλείσουν τα ιατρεία τους. Η πρόσφατη απόφαση να δοθεί παράταση μέχρι το 2023 της ληστρικής εφαρμογής του clawback, δείχνει την εκμετάλλευση που υφίσταται ο κλάδος των εργαστηριακών ιατρών.

▪ Οι ειδικευόμενοι και οι αγροτικοί ιατροί… όσοι τουλάχιστον απέμειναν (οι περισσότεροι νέοι ιατροί έχουν φύγει στο εξωτερικό) χρησιμοποιούνται στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση των περιστατικών Covid-19, που για τους περισσότερους δεν είναι καν στα πλαίσια της εκπαίδευσής τους.
▪ Οι νοσοκομειακοί ιατροί στην πλειοψηφία τους κλήθηκαν και αυτοί να αντιμετωπίσουν περιστατικά Covid-19 με το παράλληλο κλείσιμο-συνένωση-συρρίκνωση των κλινικών. Επίσης κλήθηκαν να στελεχώσουν και τα εμβολιαστικά κέντρα, κλείνοντας τακτικά ιατρεία.
▪ Τέλος οι ιατροί της ΠΦΥ, στην πλειοψηφία τους μεταφέρονται στα Νοσοκομεία χωρίς κανένα κριτήριο και αξιολόγηση των κενών που δημιουργούνται από την απουσία τους. Όσοι απέμειναν δέχονται το βάρος όλων των περιστατικών της ΠΦΥ όσο και της συνταγογράφησης που ποτέ δεν σταμάτησε.

ΔΥΣΤΥΧΩΣ η βοήθεια του κράτους στον Ιατρικό κόσμο έμεινε μόνο στα χειροκροτήματα.

ΑΝΤΙΘΕΤΑ:
– Υπήρξε δυσκολία στην προτεραιότητα για τον εμβολιασμό των ελευθέρων επαγγελματιών ιατρών.
– Η υπόσχεση για ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά γρήγορα ξεχάστηκε.
– Έχουμε υπερεφημέρευση για τους γιατρούς του ΕΣΥ και της ΠΦΥ.
– Η φορολογία των εφημεριών παραμένει υψηλή με αποτέλεσμα οι γιατροί τους μισούς μήνες του έτους να εφημερεύουν για την εφορία.
– Η υπόσχεση για νέες προσλήψεις έμεινε στα λόγια. Όπου έγινε ή γίνεται, είναι χωρίς κανένα σχεδιασμό, με αποτέλεσμα προσπαθώντας να στελεχωθεί ένα τμήμα να αποδυναμώνεται κάποιο άλλο.

Δυστυχώς Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΧΑΜΕΝΟΣ μετά από 3 χρόνια είναι ο εργαζόμενος γιατρός στην Ελλάδα.
Φυσικά αναμένονται αυξήσεις στις αποδοχές του δημοσίου αλλά αυτές απέχουν πάρα πολύ από τις αυξήσεις που πήραν συνάδελφοι σε άλλες χώρες π.χ Ρουμανία. Για τον ελεύθερο επαγγελματία ιατρό φυσικά δεν αναμένεται τίποτα.
Ο νόμος για τον Προσωπικό Ιατρό στις συμβάσεις των ιδιωτών είναι με πολλά θολά σημεία, γεγονός που τους κάνει να μην εμπιστεύονται την πολιτεία και να έχουν μπει ελάχιστοι στο σύστημα.

Επίσης η χωρίς καμία συζήτηση και ένταξη στο σύστημα όλων των Γενικών/Οικογενειακών Ιατρών και των Παθολόγων της ΠΦΥ θα οδηγήσει σε μεγάλα προβλήματα καθώς οι γιατροί αυτοί με τις εφημερίες που πραγματοποιούν και τα ρεπό που θα πρέπει να λαμβάνουν δεν θα έχουν τον απαραίτητο χρόνο για την κάλυψη των ασθενών.
Καθημερινά ακούμε από επίσημα χείλη ότι τον Προσωπικό Ιατρό θα μπορεί ο ασθενής να τον βρει όλες τις ώρες της ημέρας. Πόσο εφικτό είναι αυτό;
Στο χέρι μας λοιπόν είναι να διεκδικήσουμε και να προσπαθήσουμε να κερδίσουμε περισσότερα. Η αδιαφορία και η απαξίωση των οργάνων του συλλόγου δεν θα βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση.
Ξεκινώντας πριν από μήνες, πραγματοποιήσαμε επαφές για κοινή κάθοδο στις εκλογές χωρίς κομματικές δεσμεύσεις και θέσεις. Εν μέρει το πετύχαμε.

Έτσι γεννήθηκε το ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ (Ε.Ψ.Ι.Σ) το οποίο είναι συμπληρωμένο σε όλα τα όργανα του συλλόγου συνδυάζοντας την πείρα και την ανανέωση. Μακριά από κομματικές γραμμές και χρώματα. Άσχετα από την πολιτική άποψη του καθενός, τα προβλήματα είναι κοινά. Προβλήματά μας, είναι τα προβλήματα όλου του ιατρικού κόσμου. Αντίπαλός μας, θα είναι όποιος νομίζει ότι μπορεί να κάνει παιχνίδια στην πλάτη των συναδέλφων ή της κάθε ειδικότητας.

ΑΥΤΟ είναι ΔΕΣΜΕΥΣΗ και είναι ξεκάθαρη. Θα είμαστε δίπλα σε οτιδήποτε είναι θετικό και απέναντι σε κάθε αδικία από όπου και αν προέρχεται. Ο Ι.Σ.Α. θα σταθεί δίπλα σε κάθε συνάδελφο, όπως στάθηκε και στήριξε σθεναρά τους ιατρούς, όποτε δέχτηκαν άδικες επιθέσεις.
Θα πρέπει όλοι μαζί να αγωνιστούμε και αυτό θα πρέπει να γίνει αντιληπτό και στα αρμόδια όργανα του ΠΙΣ που είναι το κατεξοχήν συνδικαλιστικό μας όργανο. Καμία απόφαση, κανένα σχέδιο νόμου που να αφορά τους γιατρούς δεν θα πρέπει να περνάει χωρίς την έγκριση του ΠΙΣ.

Η παρουσία μας θα πρέπει να γίνει ακόμα πιο αισθητή τόσο στα προβλήματά μας, όσο και σε αυτά της κοινωνίας.
Δυστυχώς το «Διαίρει και Βασίλευε» τους βολεύει. Ας μην το επιτρέψουμε εμείς.

Για το σύλλογο και την κοινωνία

1. Με την ένταξη μας σε πρόγραμμα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας όλοι οι ιατρικοί σύλλογοι αναμένουμε την αναβάθμιση των υπηρεσιών που θα προσφέρονται στους συναδέλφους
2. Ήδη έχουμε με ίδια μέσα ξεκινήσει την ψηφιακή αναβάθμιση του συλλόγου
3. Η παρουσία μας στον ΠΙΣ θα γίνει πιο έντονη και αισθητή ώστε να ακούγονται οι θέσεις και οι απόψεις των μελών μας
4. Συνέχιση της στήριξης των κοινωνικών δράσεων του συλλόγου
5. Διοργάνωση ημερίδων για την ενημέρωση των πολιτών από ιατρούς του Ι.Σ.Α. με την συνεργασία και τη στήριξη των δήμων και τον τοπικών κοινοτήτων
6. Δράσεις ενημέρωσης στους μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης
Το Υπουργείο Υγείας διαχρονικά απαξιώνει με την στάση του το ρόλο του Ιατρικού Συλλόγου και του ΠΙΣ.
Με τη συμμετοχή μας στην εκλογική διαδικασία δυναμώνουμε την φωνή μας».

Τοπική Διαφήμιση
papathanasiou christmas2022 Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button