Αθλητισμός

Εκλογές ΕΠΣΑ: Μεγάλη συμμετοχή σωματείων στους "Νέους ορίζοντες"

spo-papaxristos-epsaΜε μεγάλη συμμετοχή ερασιτεχνικών σωματείων  (παραβρέθηκαν συνολικά 58) έγινε την Τετάρτη σε μια κατάμεστη αίθουσα στο Εμιλέον  η προγραμματισμένη συνάντηση της παράταξης <<Νέοι Ορίζοντες>> που έχει επικεφαλής  τον  πρόεδρο της ΕΠΣΑ κο Παναγιώτη Παπαχρήστο.

Ο πρόεδρος της Ένωσης αναφέρθηκε  στο έργο που επιτελέστηκε, στις αλλαγές που έγιναν, αλλά και στα προβλήματα που αντιμετώπισε, η διοίκηση, τα περισσότερα  με ιδιαίτερη  επιτυχία, την τελευταία 4ετια. Τόνισε ότι έγιναν βήματα μπροστά κάτω από συνεχώς όλο και χειρότερες οικονομικές συνθήκες. Υπάρχουν τρομερές μειώσεις επιχορηγήσεων από την πολιτεία τα τελευταία τρία χρόνια.

Παρόλα αυτά, όπως ειπε, είναι η μοναδική Ενωση όπου τα τελευταία χρόνια και παρά τις σημαντικές δυσκολίες τα ενεργά σωματεία αυξήθηκαν, ενώ πλέον τα τμήματα υποδομών έχουν πλήρη δράση σε όλες τις μικρές ηλικίες μιας και διεξάγονται συνολικά τέσσερα πρωταθλήματα για παιδιά.

Η βραδιά ήταν κυρίως αφιερωμένη στα σωματεία και έτσι ο λόγος δόθηκε περισσότερο στους παράγοντες.  Όλοι εξήραν το έργο και την προσπάθεια των ανθρώπων της Ένωσης που ήταν δίπλα τους σε όλη την διάρκεια των αγωνιστικών τους υποχρεώσεων και όχι μόνο. Εκφράστηκαν διάφορες απόψεις , προβληματισμοί , ενώ έγιναν και προτάσεις ώστε να βελτιωθεί ακόμη περισσότερο η εικόνα του ποδοσφαίρου μας. Αρκετές και ουσιαστικές ήταν οι προτάσεις- παρεμβάσεις  από τους εκπροσώπους των σωματείων που πήραν το λόγο. Θέματα που κυρίως απασχόλησαν και τέθηκαν ήταν τα παιδικά πρωταθλήματα, οι καλύτερες συνθήκες των γηπέδων, αλλά και η ασφάλιση των ποδοσφαιριστών.

Όσον αφορά τα πρωταθλήματα και τις προκηρύξεις που ισχύουν τονίστηκε ότι ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των επερχόμενων εκλογών δεν μπορεί να αλλάξει τίποτα άμεσα από ότι τώρα ισχύει ,( Α κατηγορία 14 ομάδες, Β΄ κατηγορία τρεις όμιλοι κ.λ.π.).

Παρά τα όσα ακούγονται και αρκετοί υπόσχονται για άμεσες αλλαγές στον αριθμό των ομάδων στις κατηγορίες τονίστηκε με έμφαση ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να ισχύσει μιας και ο ΚΑΠ (κανονισμός αγώνων  ποδοσφαίρου) ξεκαθαρίζει ότι οι αναδιαρθρώσεις των  κατηγοριών που αποφασίζονται από τις Γενικές Συνελεύσεις των σωματείων ισχύουν από την μεθεπομένη σεζόν.

Οι ομάδες όμως μπορούν ανά κατηγορία  πριν από την ανακοίνωση των προκηρύξεων των πρωταθλημάτων  να συζητήσουν και πιθανώς να προτείνουν  τον τρόπο διεξαγωγής αυτών (πρωταθλημάτων).  Έτσι θα προκύψει η ανάδειξη του πρωταθλητή, ο υποβιβασμός ,αλλά και η διαδικασία των πλέει-οφ και των πλέει- άουτ.

“Το ραντεβού ανανεώθηκε για τις εκλογές όπου οι ομάδες θα δώσουν και πάλι εντολή διοίκησης στον ανανεωμένο συνδυασμό του Παναγιώτη Παπαχρήστου.”, καταλήγει η σχετική ανακοίνωση τύπου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button