Γεγονότα

Εκφράζει την θλίψη του ο σύλλογος Ποντίων

geg-epeisodia-agios6Ο  Σύλλογος  Ποντίων Ν. Αιτ/νίας “Δημ.  Ψαθάς”, καταδικάζει  και καταγγέλλει τα  επεισόδια, που έλαβαν χώρα  σήμερα 19η Μαΐου, ημέρα μνήμης της Ποντιακής Γενοκτονίας μετά το πέρας  του μνημοσύνου για τα 353.000 θύματα  των Ελλήνων του Πόντου.
Ο Σύλλογος αναφέρει επίσης στην ανακοίνωσή του:
2.- Καταδικάζει και  καταγγέλλει  όλες εκείνες  τις πρακτικές,  που  επισκίασαν την  προβολή  των αποδεδειγμένων  μαύρων  σελίδων της ιστορίας  του Ποντιακού Ελληνισμού. Πρακτικές  που είχαν ως  αποτέλεσμα, σήμερα, παρευρισκόμενοι & ποντιόπουλα 3ης και 4ης  γενιάς να  βρεθούν  ξαφνικά φοβούμενοι και  να φυγαδεύονται εσπευσμένα  από το μνημείο των Ποντίων και Μικρασιατών Προσφύγων από  την  πλατεία του Αγίου Κων/νου.
3.- Εκφράζει τη θλίψη του  για  όσα  σήμερα θεωρούμε  ότι,  αποσκοπούσαν    στην δημιουργία και μόνο,  πολιτικής έντασης και όχι στην ουσιαστική  συμπαράσταση των απανταχού Ποντίων για την διεκπεραίωση και πραγμάτωση, του διαρκούς αιτήματος  περί διεθνοποίησης αναγνώρισης  της Ποντιακής Γενοκτονίας. ΚΡΙΜΑ……Οι ιστορικές στιγμές του ελληνικού έθνους και ιδιαίτερα οι περίοδοι γενοκτονίας δεν δύνανται να χειρίζονται καιροσκοπικά.
4.- Ο  Σύλλογος  Ποντίων Ν. Αιτ/νίας ΄΄Δημ. Ψαθάς΄΄ έχοντας  την ευθύνη ανάδειξης της  ποντιακής ιστορίας και  παράδοσης   δηλώνει ότι  τέτοιας φύσεως περιστατικά αμαυρώνουν  την αίγλη  της ιστορίας των Ελλήνων Ποντίων  και   παραπέμπουν στην αποσιώπησή της. Υποστηρίζουμε ενεργά, ένθερμα και ενστερνιζόμαστε την  φράση του πρόσφυγα Γ.Σεφεριάδη  του βραβευμένου με βραβείο Νόμπελ Έλληνα ποιητή  Γεωργίου  Σεφέρη <<Σβήνοντας ένα κομμάτι από το παρελθόν , είναι σαν να σβήνεις ένα κομμάτι από το μέλλον>>.

Η  Ρωμανία κι αν επέρασεν , ανθεί και φέρει κι άλλο…

Εκ  του  Δ.Σ.  του Συλλόγου

Ο  Πρόεδρος                                                                    Η Γενική Γραμματέας

ΤΑΦΙΑΔΗΣ  Νικόλαος                                                      Μαστρογιάννη  Κασσάνδρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button