Άποψη

Έκφραση συγχαρητηρίων για το Δημοτικό Σχολείο Παντάνασσας

epi-gymnasio-parabolaΜε ιδιαίτερη χαρά ο σύλλογος διδασκόντων του Γενικού Λυκείου Παραβόλας και εγώ προσωπικά πληροφορηθήκαμε τη βράβευση του σχολείου σας στο Πανελλήνιο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα – Διαγωνισμό για τα 40 χρόνια από την εισβολή στην Κύπρο: «Κύπρος 1974 – 2014. Δεν ξεχνώ….Διεκδικώ… Δημιουργώ». Η πρωτοβουλία  για συμμετοχή στο διαγωνισμό αυτό είναι αξιέπαινη και αποδεικνύει τη θέλησή σας για τη διαφύλαξη της ιστορικής μνήμης και τη μεταλαμπάδευσή της στη νέα γενιά. Επισημαίνω δε ως ιδιαίτερα θετικό το γεγονός ότι η μεταλαμπάδευση αυτή δεν πραγματοποιήθηκε με τον παραδοσιακό τρόπο της διδασκαλίας από ένα σχολικό εγχειρίδιο αλλά δόθηκε έμφαση στην ομαδοσυνεργατική μέθοδο προσέγγισης του αντικειμένου καθώς και στη διαθεματική μέθοδο συλλογής και επεξεργασίας του υλικού. Αποδεικνύεται έτσι περίτρανα ότι οι καινοτόμες προσεγγίσεις στο σχολικό χώρο μπορούν να είναι υπόθεση όχι μόνο των μεγάλων κεντρικών σχολείων με τo ευρύ διδακτικό δυναμικό αλλά και των περιφερειακών μικρών σχολείων με τις περιορισμένες υλικοτεχνικές υποδομές.

Αξίζει λοιπόν να αποδώσουμε θερμά συγχαρητήρια  στον εμπνευστή και εμψυχωτή της προσπάθειας, Διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου Παντάνασσας κ. Λανόπουλο Θωμά, την Υποδιευθύντρια του σχολείου κα Ξηροκώστα Αριστέα και τη διδάσκουσα της τάξης κα Ζαχαράκη Καλλιόπη. Τα εύσημα βέβαια πρέπει να απονεμηθούν στους μαθητές και τις μαθήτριες της έκτης τάξης Μπαρδάκη Αλεξάνδρα, Αγλαΐα Γεωργία Ξηροκώστα, Αριστέα Ξηροκώστα, Θεολόγο Παπακωστόπουλο και Ελβάνα Τζίκα που εργάστηκαν συστηματικά και με συνέπεια για την παραγωγή αυτού του αποτελέσματος.

Ελπίζουμε η προσπάθειά σας αυτή να βρει  άξιους συνεχιστές και εύχομαι  ολόψυχα στους μικρούς μαθητές καλή πρόοδο και να έχουν πάντα επιτυχίες και διακρίσεις στη ζωή τους.

                  

                              Ο Διευθυντής του ΓΕΛ Παραβόλας

                                     Καλογεράς Παύλος, ΜSc

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close