Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Εκδρομή στην Τριχωνίδα για τους νέους-νέες των ΣΥΔ του Εργαστηρίου «Παναγία Ελεούσα»

Την Τρίτη 15 Ιουνίου 2021 οι εκπαιδευόμενοι νέοι και νέες με νοητική υστέρηση και συνοδές αναπηρίες, που διαμένουν στις Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (ΣΥΔ) – Οικοτροφεία του Εργαστηρίου «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ» στο Μεσολόγγι και στο Αγρίνιο, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών και ψυχαγωγικών τους προγραμμάτων, επισκέφθηκαν την περιοχή Δογρή στη γραφική λίμνη Τριχωνίδα, τηρουμένων φυσικά όλων των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας.

Λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών Covid-19 η εκδρομή αυτή δημιούργησε μεγάλη χαρά και προσμονή.


Οι εκπαιδευόμενοι-μέλη των ΣΥΔ περιηγήθηκαν στην απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς περιοχή, γεύτηκαν το υπέροχο μεσημεριανό γεύμα τους σε κατάστημα της περιοχής και στη συνέχεια, απόλαυσαν το απογευματινό τους γλυκό πριν πάρουν το δρόμο της επιστροφής.

Τους εκπαιδευόμενους συνόδευσαν η Πρόεδρος και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, η Διοίκηση των εργαζομένων καθώς και εργαζόμενοι – συνοδοί.
Οι ΣΥΔ προσομοιάζουν με οικογενειακό περιβάλλον και είναι ανοικτές στη κοινωνία. Δράσεις σαν τη σημερινή συμβάλλουν στην ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη και κοινωνικοποίηση των μελών.

Η εκδρομή σημείωσε μεγάλη επιτυχία και οι εκπαιδευόμενοί εμψυχώθηκαν και επέστρεψαν γεμάτοι με όμορφες εικόνες και θετική ενέργεια, σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση του Εργαστηρίου.

Advertisements
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
aluxal web banner new logo Τοπική Διαφήμιση
new600x338 Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button