Ροή Ειδήσεων

Εκδρομή στην αρχαία Καλυδώνα και το Μεσολόγγι από την Ιστορική – Αρχαιολογική Εταιρεία

ekdromi-etairias-arxaia-kalydona-3
Την Κυριακή 2 Απριλίου 2017 έγινε η μονοήμερη εκδρομή των φίλων και μελών της Εταιρείας στην αρχαία Καλυδώνα και το Μεσολόγγι με στόχο την ξενάγηση στην Έκθεση Αρχαιοτήτων από την Ιόνια Οδό, που φιλοξενείται στο Κέντρο Λόγου και Τέχνης «Διέξοδος» Μεσολογγίου.

Στο πλαίσιο αυτής της εκδρομής οι φίλοι και τα μέλη επισκέφθηκαν τον χώρο της αρχαίας Καλυδώνας, το ιστορικό μοναστήρι του Αη Συμιού, καθώς και τον Κήπο των Ηρώων στο Μεσολόγγι, όπου την ξενάγηση ανέλαβε ο Αντιπρόεδρος της Εταιρείας και αρχαιολόγος κ. Γιώργος Σταμάτης.

Ακολούθησε η επίσκεψη στην περιοδική αρχαιολογική έκθεση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος «Διαχρονικό ταξίδι στην Ιόνια Οδό – Ο θησαυρός των ευρημάτων της» που φιλοξενείται στους χώρους της «Διεξόδου». Εκεί οι εκδρομείς είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά τα σπουδαία ευρήματα, αλλά και να απολαύσουν μια πλήρη ξενάγηση από τον κ. Γιώργο Σταμάτη, ο οποίος είναι ένας εκ των συμμετεχόντων αρχαιολόγων στην επιμέλεια της έκθεσης.

Μετά την ξενάγηση, τα μέλη και οι φίλοι παρέμειναν για ξεκούραση και φαγητό στο γραφικό ιστορικό κέντρο του Μεσολογγίου για να ακολουθήσει στο τέλος μια παραθαλάσσια βόλτα στην Τουρλίδα και τη λιμνοθάλασσα του Μεσολογγίου, όπου η κ. Θεώνη Λειβαδίτη – πρώην υπεύθυνη περιβαλλοντικής εκπαίδευσης στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας, τους ενημέρωσε για τη λιμνοθάλασσα, τις αλυκές και τα σπάνια είδη πουλιών της περιοχής.

ekdromi etairias arxaia kalydona (1)

ekdromi etairias arxaia kalydona (2)

ekdromi etairias arxaia kalydona (4)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button