ΠαναιτωλικοςΡοή Ειδήσεων

Εκδόθηκε η οικοδομική άδεια για τα έργα στο γήπεδο του Παναιτωλικού

Σημαντική εξέλιξη έφερε ο Δεκέμβριος σε ότι αφορά τα έργα στο γήπεδο του Παναιτωλικού. Συγκεκριμένα, εκδόθηκε η οικοδομική άδεια από τη ΔΑΟΚΑ και διάγουμε τελική ευθεία για το διαγωνισμό.

«Κάλλιο αργά πάρα ποτέ» λέει ο θυμόσοφος λαός. Έτσι και με τα έργα στο γήπεδο του Παναιτωλικού. Από αρχές καλοκαιριού υπήρχε αναμονή για μία ακόμη υπογραφή. Για αυτή τη μία υπογραφή, ώστε να προχωρήσει η προκήρυξη του διαγωνισμού, φτάσαμε Δεκέμβριο.

Στις 2 Δεκέμβρη εκδόθηκε απόφαση (αναρτημένη και στο «Διαύγεια») από τη Διεύθυνση Αρχιτεκτονικής, Οικοδομικών Κανονισμών και Αδειοδοτήσεων (ΔΑΟΚΑ) της Γενικής Γραμματείας Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος του Υ.ΠΕ.Ν. η οποία και χορηγεί την πολυπόθητη άδεια για τα έργα στο γήπεδο.

Το προηγούμενο διάστημα (από το 2020 μέχρι και τον Ιούλιο του 2021) είχαμε τις εγκρίσεις από Εφορεία Αρχαιοτήτων και Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας καθώς και την έγκριση από το ΚΕΣΑ.


Αρχές του 2022, λοιπόν, ξεκινούν οι διαγωνιστικές διαδικασίες για μία σειρά έργων και παρεμβάσεων στο γήπεδο. Με προϋπολογισμό άνω του 1,5 εκατομμυρίου ευρώ και χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Τι προβλέπει η μελέτη:

α) Επαύξηση της χωρητικότητας του γηπέδου κατά 40% με την κατασκευή νέας διώροφης κερκίδας κατ’ επέκταση της υφιστάμενης. Η κερκίδα θα περιέχει βοηθητικούς χώρους, σύμφωνα με τις προδιαγραφές της UEFA στην ανατολική πλευρά του γηπέδου.

Β) Διαμόρφωση της ανατολικής κερκίδας για ΑΜΕΑ (15 θέσεις) με την κατάλληλη είσοδο στην θύρα 5 για την είσοδο- έξοδο αυτών.

Γ) Δημιουργία αίθουσας μουσείου 358,5 τ.μ. -εκθεσιακός χώρος και αίθουσα πολλαπλών χρήσεων- κάτω από τη δυτική κερκίδα. Δημιουργία χώρου συσκέψεων και αμφιθεατρικής αίθουσας προβολής της ιστορίας του Παναιτωλικού.

Δ) Διαμόρφωση της νότιας πλευράς με μεταλλική κατασκευή με το έμβλημα και την επωνυμία της ομάδας.

Κωνσταντίνος Ρίγκος

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button