ΕργασίαΡοή Ειδήσεων

Τι κρίνει την έκδοση των αποτελεσμάτων της προκήρυξης ΑΣΕΠ 3Κ/2018

Την Δευτέρα 21 Ιανουαρίου ξεκινά ο τρίτος γύρος ελέγχου αιτήσεων για την διαμόρφωση του οριστικού πίνακα διοριστέων της προκήρυξης των δήμων (3Κ/2018).

Σημειώστε:

Ο Α΄ γύρος αφορούσε, αποκλειστικά, την εξέταση 8.166 αιτήσεων των προσωρινά διοριστέων (ολοκληρώθηκε στις 10 Δεκεμβρίου 2017)

Ο Β΄ γύρος αφορούσε τον έλεγχο 8-10.000 αιτήσεων επιλαχόντων που προηγούνταν στον πίνακα κατάταξης

Ο Γ΄ γύρος θα αφορά την εξέταση 8-10.000 επιλαχόντων που έπονται στον πίνακα κατάταξης

Γράφει ο Παναγής Γκιόλμας

Τα δεδομένα:

Ο απαιτούμενος χρόνος στον Β΄ γύρο ήταν λιγότερος του πρώτου. Εκτιμάται ότι ο Γ΄ γύρος θα είναι ακόμη πιο σύντομος από τον δεύτερο. Εξήγηση: Το ΑΣΕΠ όσο «κατεβαίνει» στον πίνακα επιλαχόντων βρίσκει περισσότερο προσεκτικούς υποψηφίους με καλύτερες αιτήσεις.

Μέχρι τώρα έχουν ανευρεθεί, περίπου, 5.500 υποψήφιοι που πληρούν τις προϋποθέσεις ένταξης στον τελικό πίνακα διοριστέων

Αριθμός υποψηφίων που βρισκόταν στον προσωρινό πίνακα και «κόπηκε» στον Α΄ γύρο, βρέθηκε σε θέσεις διοριστέων στον δεύτερο γύρο.
Εξήγηση: Ορισμένες ιδιότητες προσωρινά διοριστέων θεωρήθηκαν λαθεμένες και κόπηκαν. Ωστόσο, παρά τον περιορισμό των ιδιοτήτων, διατήρησαν μεγάλο αριθμό μορίων, συγκρατήθηκαν ψηλά στον πίνακα κατάταξης και οι ελεγκτές του ΑΣΕΠ τους βρήκαν ξανά μπροστά τους στον δεύτερο γύρο ελεγχου.

Αυτό συνέβη, κυρίως, με την ειδική εμπειρία. Οι υποψήφιοι έχασαν το έξτρα μπόνους, η εμπειρία τους εξέπεσε σε απλή, αλλά και με αυτήν παίρνουν θέση διορισμού

Χρόνος έκδοσης

Για τον χρόνο έκδοσης των αποτελεσμάτων, υπάρχουν δύο σενάρια. Σημειώστε:

Εάν ο τελικός πίνακας διοριστέων (8.166 θέσεις) συμπληρωθεί με τον Γ΄ γύρο, τότε η έκδοση αποτελεσμάτων την τελευταία εβδομάδα του Φεβρουαρίου είναι εφικτή. Οι πιθανότητες να μην χρειαστεί νέος, τέταρτος, γύρος είναι πενήντα – πενήντα. Θα το γνωρίζουμε σε λίγες μέρες. Γι αυτό το ΑΣΕΠ – σε υποψηφίους που το επισκέφθηκαν πρόσφατα – μιλούσε για «τέλη Φεβρουαρίου το αισιόδοξο σενάριο»

Εάν απαιτηθεί και Δ΄ γύρος (ή μέρος αυτού), τότε τα αποτελέσματα θα εκδοθούν τον Μάρτιο

Σε περίπτωση η διαδικασία έκδοσης δεν θα συμπέσει με τις απαγορεύσεις λόγω εκλογών

ΥΓ1: Αυτή την ώρα – για να έχουμε αίσθηση των ενεργειών και του απαιτούμενου χρόνου – το ΑΣΕΠ κάνει τρεις δουλειές σε μία: Βγάζει κανονικά προσωρινά, καταρτίζει οριστικό πίνακα διοριστέων, εξετάζει 8.000 εντάσεις

ΥΓ2: Το γράφω ευθέως: Την μεγάλη και αποκλειστική ευθύνη για την καθυστέρηση έκδοσης αποτελεσμάτων της 3Κ έχουν οι δήμοι. Όχι μόνο γιατί πίεζαν αφόρητα ( και με απειλές ότι θα μείνουν τα σκουπίδια στους δρόμους) την προηγούμενη πολιτική ηγεσία του Υπ. Εσωτερικών για να προσλάβουν προσωρινά υποψηφίους «επί των δυλωθέντων», χωρίς τον παραμικρό έλεγχο του ΑΣΕΠ.

Αλλά και γιατί καθυστέρησαν την έκδοση της προκήρυξης μέχρι του σημείου να τελειώσουν οι προηγούμενες συμβάσεις. Οι δήμοι ήταν τόσο ανέτοιμοι να προσλάβουν προσωπικό, που έκαναν πέντε μήνες να στείλουν τα αιτήματά τους στο ΥΠΕΣ. Κάποιοι δεν είχαν, καν, οργανόγραμμα για τις νέες θέσεις. Και κάποιοι άλλοι (δήμοι) δεν πρόλαβαν καθόλου την διαδικασία της 3Κ, λόγω ανοργανωσιάς. Για αυτούς που, τότε, δεν πρόλαβαν βγαίνει σε λίγες μέρες η «μικρή 3Κ» των 757 θέσεων.

https://workenter.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ετικέτες

Σχολίασε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close