Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Εκδήλωση του 3ου Δημοτικού Σχολείου Νεάπολης για την Μικρασιατική Καταστροφή

Το 3ο Δημοτικό Σχολείο Νεάπολης και η Στ’  Τάξη του, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη Μικρασιατική καταστροφή, πραγματοποίησε εκδήλωση με τίτλο «ΜΙΚΡΑΣΙΑ, ΧΑΙΡΕ» την Τρίτη 14 Ιουνίου και ώρα 8:00 μ.μ. στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου.

Η εκδήλωση ήταν ένα μικρό αφιέρωμα στην ιστορία, τον πολιτισμό και την τραγωδία του Μικρασιατικού Ελληνισμού, ένας μικρός φόρος τιμής στα θύματα της μικρασιατικής τραγωδίας, στους πρόσφυγες που εγκατέλειψαν τις προαιώνιες πατρογονικές εστίες και κατέφυγαν στη Μητέρα Ελλάδα, βοηθώντας τη να ορθοποδήσει στα δύσκολα χρόνια του Μεσοπολέμου, στον πλούσιο και λαμπρό μικρασιατικό πολιτισμό.\


Οι μαθητές με την καθοδήγηση του δασκάλου τους, κ. Μπορμπότσιαλου Δημητρίου, μέσα από κείμενα, μαρτυρίες και θεατρικά προσέγγισαν την πορεία της Μικράς Ασίας στον χρόνο, από την αρχαιότητα μέχρι και την καταστροφή του 1922. Την εκδήλωση πλαισίωσε ορχήστρα παραδοσιακής μουσικής, η οποία απέδωσε με εξαιρετικό τρόπο παραδοσιακά μικρασιατικά τραγούδια.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο διευθυντής του σχολείου, κ. Γεώργιος Πιτταροκοίλης, ο οποίος τόνισε τη σημασία της εκδήλωσης σε μια εποχή που εντείνονται οι αναθεωρητικές βλέψεις των γειτόνων μας. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και φορείς της τοπικής κοινωνίας: ο αιδεσιμότατος πατέρας Κοσμάς και ο αιδεσιμότατος πατέρας Δημήτριος από τη Νεάπολη, ο δημοτικός σύμβουλος Νεάπολης, κ. Κωνσταντίνος Κιτσοπάνος, η γραμματέας του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αγρινίου-Θέρμου «Κοσμάς ο Αιτωλός», κα. Αγγελική Συργιάνη καθώς και ο πρόεδρος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, κ. Δημήτριοςς Νταβαρίνος.

Οι αφηγήσεις των παιδιών, τα παραδοσιακά τραγούδια της ορχήστρας και τα θεατρικά δρώμενα κατάφεραν να συγκινήσουν τους παρευρισκόμενους. Το κοινό καταχειροκρότησε τους μαθητές και τον εκπαιδευτικό για την άριστη παρουσίαση της εκδήλωσης.

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button