Δυτική Ελλάδα

Εκδήλωση με το συγγραφέα Μάνο Κοντολέων στο 1ο δημοτικό σχολείο Αγρινίου (φωτο)

koi-kontoleon-dimotiko1 (600 x 449)Σήμερα Πέμπτη στο 1ο δημοτικό σχολείο Αγρινίου στο πλαίσιο προώθησης της «Φιλαναγνωσίας», βρέθηκε ο γνωστός Έλληνας Συγγραφέας Μάνος Κοντολέων. Ο κ. Κοντολέων μίλησε στους μαθητές, απάντησε σε ερωτήσεις που του υποβλήθηκαν και υπέγραψε τα βιβλία που οι μαθητές του σχολείου έχουν μελετήσει το προηγούμενο διάστημα.
Ο Μάνος Κοντολέων γεννήθηκε στην Αθήνα το 1946. Σπούδασε φυσική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει σημαντική παρουσία τόσο στο χώρο της λογοτεχνίας για ενήλικες αναγνώστες, όσο και στη λογοτεχνία που αφορά τα παιδιά, αλλά και τους νέους.

koi-kontoleon-dimotiko2 (600 x 449)Παράλληλα γράφει κριτικά σημειώματα σε εφημερίδες (Αυγή, Καθημερινή κ.ά) και σε περιοδικά (Διαβάζω, Πόρφυρας, Τραμ κ.ά) Έχει γράψει σενάρια τηλεοπτικών προγραμμάτων για παιδιά, ενώ υπήρξε και συνεργάτης του Γ΄ Προγράμματος της Ελληνικής Ραδιοφωνίας. Με τη λογοτεχνία ασχολείται από τα παιδικά του χρόνια, δημοσιεύοντας μικρά κείμενα στο περιοδικό «Διάπλασις των Παίδων».

koi-kontoleon-dimotiko3 (600 x 449)Η πρώτη του -επίσημη- παρουσία στα ελληνικά Γράμματα έγινε το 1969 με τη δημοσίευση διηγήματός του σε ανθολογία νέων συγγραφέων που κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Κάλβος, ενώ το 1979 κυκλοφορούν τα πρώτα του βιβλία. Υπήρξε κατά διαστήματα μέλος των Δ. Σ. του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου, της Εταιρείας Συγγραφέων και του Ελληνικού Τμήματος Βιβλίων για τη Νεότητα (ΙΒΒΥ). Υπήρξε αντιπρόεδρος του Ελληνικού Τμήματος της Unicef.

koi-kontoleon-dimotiko4 (600 x 337)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close