ΕξελίξειςΠολιτική

Εκδήλωση για το εργατικό κίνημα

1hmaiΕκδήλωση-συζήτηση τη Μ. Τρίτη 30 Απριλίου και ώρα 7:00μ.μ. στον παλιό σταθμό του τρένου με θέμα: «Εργατικό κίνημα της εποχής μας και πώς μπορούν να νικήσουν οι αγώνες» διοργανώνουν η Εργατική Πάλη Οικοδόμων , η Αριστερή Συσπείρωση υγειονομικών και οι Παρεμβάσεις – Κινήσεις – Συσπειρώσεις Εκπαιδευτικών
Στην σχετική πρόσκληση αναφέρεται: «Ο ένας εκ των δύο εισηγητών της εκδήλωσης είναι ο Νίκος Αδαμόπουλος, Πρόεδρος του Συλλόγου εργαζομένων του δήμου Νέας Ιωνίας, ο οποίος μαζί με τη Βασιλική Καραγεώργου, πρόεδρο του Συλλόγου εργαζομένων του δήμου Ηρακλείου και τον Νίκο Μαυρουδή, μέλος του ΔΣ του συλλόγου εργαζομένων του δήμου Νέας Ιωνίας, με μια πρωτοφανή απόφαση του μονομελούς πλημμελειοδικείου Αθηνών, καταδικάστηκαν σε 6-μηνη φυλάκιση επειδή ήταν παρόντες και στήριξαν τον απεργιακό αγώνα των συναδέλφων τους στο Δήμο Ηρακλείου Αττικής το 2007, επιδιώκοντας να θέσει τους αγώνες των εργαζομένων και το συνδικαλιστικό κίνημα στο απόσπασμα. (!!!)
Οι τρεις εργαζόμενοι συνδικαλιστές των ΟΤΑ ήταν συμπαραστάτες, μαζί με άλλα μέλη του σωματείου τους καθώς και εργαζόμενους από πολλά σωματεία του κλάδου,  στον αγώνα των εργαζομένων του δήμου Ηρακλείου, κάτι που δεν άρεσε στον δήμαρχο του Ηρακλείου που μέσω της προσωπικής του «αυλής» φρόντισε να κινηθούν οι διαδικασίες κατασυκοφάντησης των τριών συνδικαλιστών.
Σε μια δίκη παρωδία, όπου κανείς από τους μάρτυρες (ακόμη και από τους αστυνομικούς) δεν προέκυπτε κανένα στοιχείο, ο εισαγγελέας απεφάνθη πως «και μόνο η παρουσία των τριών συνδικαλιστών στον απεργιακό αγώνα, ασκεί ψυχολογική βία σε αυτούς που ήθελαν να εργαστούν» και πρότεινε την καταδίκη τους!!!

ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΕΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ

ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΤΡΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ.
Η ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΜΕ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΕΝΤΟΛΗ, ΔΗΛΑΔΗ  ΜΕ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΑΜΕΣΟ ΚΙΝΔΥΝΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ. ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΔΗΛΑΔΗ.
ΕΠΕΙΔΗ ΑΥΤΗ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΑΦΟΡΑ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ,
H ΤΡΟΠΟΛΟΓΊΑ θα ΚΑΤΑΡΓΕΙ την ισχύ των  αποφάσεων των δικαστηρίων για προσωρινές διαταγές, με βάση τις οποίες εργάζονται χιλιάδες συμβασιούχοι στο δημόσιο. ΘΑ ΑΠΟΛΥΣΟΥΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ που έχουν κερδίσει προσωρινές διαταγές γιατί καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες!
Η ρύθμιση, όμως, δεν θα αφορά μόνο τους συμβασιούχους. Θα αφορά και όλους εκείνους τους υπαλλήλους που είτε έχουν ήδη βγει είτε θα βγουν στην διαθεσιμότητα/εφεδρεία/προληπτική αργία λόγω άδικων πειθαρχικών, και οι οποίοι δικαιώνονται στα δικαστήρια και γυρνούν στη δουλειά τους. Ούτως ώστε να ανοίξει ο δρόμος για τις οριστικές και αμετάκλητες απολύσεις.»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button