Δυτική Ελλάδα

Εκδήλωση για την προοπτική των βιολογικών προϊόντων

epi-ladi-biologikoΜε μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε την περασμένη Κυριακή 22 Δεκεμβρίου στο Αγρίνιο εκδήλωση του πολιτιστικού συλλόγου  “Οι φίλοι του μουσείου ορεινής Τριχωνίδας ”  στην οποία πραγματοποιήθηκε ανοιχτή συζήτηση για τις δυνατότητες και τις προοπτικές του Αγρινίου και ευρύτερα της περιοχής.

Στην συζήτηση συμμετείχαν ο Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου κ. Κωνσταντίνος Καλαντζής και ο Πρόεδρος της “Βιοτριχωνίδας”  κ. Νικόλαος Ψηλός οι οποίοι τόνισαν τα πλεονεκτήματα του τόπου αλλά και την αδράνεια που παρατηρείται για την μεγαλύτερη αξιοποίηση αλλά και την προβολή της περιοχής. Έγινε ειδική αναφορά και στις προοπτικές της αγροτικής ανάπτυξης αλλά και στα τοπικά αγροτικά προϊόντα που παράγονται στο Αγρίνιο.

Παρόντες ήταν αρκετοί παραγωγοί αλλά και σημαντικοί άνθρωποι και επιστήμονες οι οποίοι μέσα απο την δραστηριότητά τους έχουν βοηθήσει στην ανάπτυξη αγροτικής συνείδησης και προώθησης των προϊόντων.

Ξεχωριστή ήταν η παρουσία της Ερευνήτριας του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Αθηνάς Θεοδωρακοπούλου η οποία έχει δώσει σημαντική βαρύτητα στην Αιτωλοακαρνανία ενώ και η ίδρυση της “Βιοτριχωνίδας”  ήταν δική της ιδέα. Μάλιστα στο βιογραφικό της υπάρχουν πολλές και σημαντικές έρευνες ενώ και συμμετοχές με βραβεύσεις σε εκθέσεις στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. Χαιρετισμό απεύθυνε και η Αντιδήμαρχος Αγρινίου κ. Κραβαρίτη.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκαν και 2 βραβεύσεις των Δημητρίου και Νικολέτας Σιαδήμα για το βιολογικό λάδι που παράγουν και έχει βραβευτεί σε όλη την Ευρώπη αλλά και του Νικόλαου Ψηλού Προέδρου της “Βιοτριχωνίδας” για την δραστηριότητα που αναπτύσσει σε όλη την περιοχή και σκοπό έχει την προβολή των προϊόντων της Αιτωλοακαρνανίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button