Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Εκδήλωση για την άνοια στο ΚΑΠΗ Αμφιλοχίας (φωτο)

Ενημερωτική ομιλία έλαβε χώρα στην αίθουσα του ΚΑΠΗ Αμφιλοχίας για τη λειτουργία της μνήμης και τους τρόπους πρόληψης της άνοιας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Κέντρου Κοινωνικής Ανάπτυξης του Δήμου Αμφιλοχίας:

Το επιστημονικό προσωπικό της Ολοκληρωμένης Μονάδας Αντιμετώπισης Νόσου Alzheimer και Συναφών Παθήσεων της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ», σε συνεργασία με την Ενορία της Αγίας Παρασκευής Αμφιλοχίας την Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας, το Κέντρο Κοινωνικής Ανάπτυξης του Δήμου Αμφιλοχίας ΚΕΚΑΔΑ, πραγματοποίησε ενημερωτική ομιλία στην αίθουσα του ΚΑΠΗ Αμφιλοχίας για τη λειτουργία της Μνήμης, τους τρόπους πρόληψης της άνοιας, τα στάδια και τα συμπτώματά της καθώς και το φορτίο των φροντιστών ενώ έγινε και παρουσίαση υπηρεσιών που προσφέρει το «Καρέλλειο».


Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν δωρεάν εξετάσεις μνήμης σε άτομα άνω των 60 ετών, στο πλαίσιο προληπτικού ελέγχου για την άνοια.

Η νόσος Alzheimer είναι μια νόσος που εξελίσσεται προοδευτικά, καταστρέφοντας τη μνήμη και άλλες σημαντικές νοητικές λειτουργίες του εγκεφάλου. Είναι η πιο κοινή αιτία της άνοιας – μια ομάδα διαταραχών του εγκεφάλου που οδηγεί σε απώλεια της πνευματικής λειτουργίας και κοινωνικών δεξιοτήτων. Στη νόσο Αλτσχάιμερ, τα εγκεφαλικά κύτταρα εκφυλίζονται και πεθαίνουν , προκαλώντας μια σταθερή μείωση στη μνήμη και διανοητική λειτουργία .

Στις μέρες μας, η αύξηση του αριθμού των ατόμων της τρίτης ηλικίας έφερε στο προσκήνιο την άνοια, με πιο συχνή μορφή τη νόσο Alzheimer ως ένα μείζον ιατρικό, κοινωνικό και οικονομικό πρόβλημα.
Η Μονάδα Αντιμετώπισης Νόσου Alzheimer και Συναφών Παθήσεων “Καρέλλειο”, επιτελεί έργο σε πολλαπλά επίπεδα και προσπαθεί να σταθεί δίπλα στον άνθρωπο σε πολλές καταστάσεις.

Είναι έτσι προσαρμοσμένη, ώστε να προσφέρει υπηρεσίες στο άτομο που πάσχει από άνοια, στους συγγενείς του, στην κοινότητα, αλλά και στο γενικό πληθυσμό.

Η πρόεδρος ΚΕΚΑΔΑ κ. Ζωή Ντρούτση εξέφρασε τις ευχαριστίες της για τη συνδρομή και τη συμμετοχή τους, στο προσωπικό της «Αποστολής», στους ιερείς των δύο ενοριών π. Γεώργιο και π. Οδυσσέα, στην κοινωνική λειτουργό κ. Ρένα Μολώνη, στην διευθύντρια του Λυκείου κ. Πόπη Μπεστηζτάνου και στα μέλη του ΚΕΚΑΔΑ και ΚΑΠΗ.

Τοπική Διαφήμιση
one Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button