ΑτζένταΔυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Εκδήλωση στο Αγρίνιο στις 15 Μαρτίου στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου EGOV-INNO

Εκδηλώσεις στην Πάτρα, στον Πύργο και στο Αγρίνιο διοργανώνει το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος στις 13, 14 και 15 Μαρτίου αντίστοιχα σχετικά με το Ευρωπαϊκό έργο EGOV-INNO του Προγράμματος Ελλάδα-Ιταλία 2014-2020 που το ΠΤΑ συντονίζει. Το έργο έχει ως κύριο στόχο την ανάπτυξη υπηρεσιών και εργαλείων ηλεκτρονικής διακυβέρνησης από περιφερειακές αρχές και περιφερειακούς αναπτυξιακούς φορείς για την υποστήριξη και το συντονισμό του περιφερειακού δυναμικού έρευνας, καινοτομίας και επιχειρηματικότητας.

Οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στα κατά τόπους επιμελητήρια θα απευθύνονται στο ευρύ κοινό, στις επιχειρήσεις και στους φορείς εντός και εκτός της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, με στόχο της προώθηση των δράσεων και των αποτελεσμάτων του έργου καθώς και την περαιτέρω δικτύωση των εμπλεκομένων φορέων.

Κύριος στόχος του έργου είναι η παροχή υπηρεσιών ηλεκτρονικής διακυβέρνησης στον ιδιωτικό τομέα, σε επιχειρήσεις στην Απουλία και στη Δυτική Ελλάδα, συμβάλλοντας στη βελτίωση της χρήσης προσαρμοσμένων υπηρεσιών ηλεκτρονικής διακυβέρνησης για επιχειρήσεις (π.χ. για καινοτόμες νεοσύστατες επιχειρήσεις) και προτείνοντας αποτελεσματικές και εφικτές εφαρμογές που οδηγούν σε καλύτερη διακυβέρνηση και ταχύτερη παροχή υπηρεσιών στον τοπικό ιδιωτικό τομέα.

Στις εκδηλώσεις αυτές θα παρουσιαστούν διεθνείς πρακτικές σε επιλεγμένους τομείς εφαρμογών που συλλέχθηκαν από τους εταίρους του έργου, οι οποίες κατόπιν διαβούλευσης θα αξιολογηθούν στην κατεύθυνση κατάρτισης ενός σχεδίου δράσης ανάπτυξης G2B υπηρεσιών και εργαλείων σε περιφερειακό επίπεδο.

Με την ολοκλήρωση του έργου οι περιφερειακοί φορείς στήριξης της επιχειρηματικότητας θα έχουν τη δυνατότητα να παρέχουν εξειδικευμένες υπηρεσίες υποστήριξης της επιχειρηματικής δραστηριότητας και της καινοτομίας και την αξιοποίηση των δημόσιων επενδυτικών πόρων, διευκολύνοντας τον προγραμματισμό των δραστηριοτήτων τους με στοχευμένες επενδύσεις και τη συμμετοχή τους στη διαδικασία λήψης αποφάσεων μέσω διαδικασιών δημόσιας διαβούλευσης και ανοικτές συζητήσεις.

Επικεφαλής εταίρος είναι το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, ενώ οι υπόλοιποι εταίροι του έργου είναι το Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων «ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ», η Αναπτυξιακή Εταιρία INNOVAPUGLIA και η Περιφέρεια της Απουλίας (μονάδα ανταγωνιστικότητας και έρευνας παραγωγικών συστημάτων).

Αναλυτικά το πρόγραμμα της πρώτης εκ των τριών εκδηλώσεων, στην Πάτρα:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button