Δυτική Ελλάδα

Εκδηλώσεις πολιτικής προστασίας στο Αγρίνιο από την "Τριχωνίδα"

epi-trixonidaaeH Αναπτυξιακή  Ανώνυμη  Εταιρεία ΟΤΑ  Τριχωνίδα Α.Ε. στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου: «Πολίτες για την βελτίωση της αποτελεσματικότητας της Πολιτικής Προστασίας Ci-Pro Effect»,του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας Ελλάδα – Ιταλία 2007 – 2013, διοργανώνει την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου2015:

  • Ενημερωτική Εκδήλωση: Αυξάνοντας την Αποτελεσματικότητα του Συστήματος Πολιτικής Προστασίας στη Δυτική Ελλάδα στην Αίθουσα Συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβούλιου (πρώην Τράπεζα Ελλάδος) και ώρα 9:30 π.μ. στο Αγρίνιο και
  • Εργαστήριο Ανταλλαγής Εμπειριών: «Αναβαθμίζοντας το Σύστημα Πολιτικής Προστασίας στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας», στην Αίθουσα του ΙΕΚ «ΤΟΜΗ» (ΠΡΩΗΝ ΙΔΙΩΤ. «ΠΑΛΛΑΔΙΟ»), Αγ. Βασιλείου –Πάροδος Αγγελοκάστρου και ώρα 15:00 μ.μ. στο Αγρίνιο

Σκοπός του Εργαστηρίου καθώς και της Ενημερωτικής Εκδήλωσης είναι η ενημέρωση των τοπικών φορέων, των συντελεστών της Πολιτικής Προστασίας και των πολιτών για τις δράσεις και τα αποτελέσματα του εν λόγω έργου, αλλά και την κινητοποίηση τους για ενεργό συμμετοχή στο Σύστημα Πολιτικής Προστασίας.

Μέσα από το Ci-ProEffect αναπτύσσονται δράσεις για την επανασχεδίαση της τρέχουσας πρακτικής Πολιτικής Προστασίας, ενώ παράλληλα δημιουργούνται καινοτόμα εργαλεία όπως το Σύστημα Διαχείρισης Πληροφοριών (Ηλεκτρονική Πλατφόρμα Ενημέρωσης – MIS).

Στο πλαίσιο του έργου επιχειρείται ακόμη, η εξέταση του υφιστάμενου Συστήματος Πολιτικής Προστασίας, σ’ ότι αφορά κυρίως την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ο προσδιορισμός ελλείψεων και αστοχιών με στόχο τη βελτίωση τους και η αύξηση της ενεργού συμμετοχής του τοπικού πληθυσμού στην Πολιτική Προστασία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close