ΕξελίξειςΠολιτική

Εκδηλώσεις και δραστηριότητες του ΚΚΕ στις 10 Μαΐου στην Αιτωλοακαρνανία

pol-kke-palestini-agrinio5

«Για την επέτειο των 70 χρόνων από την αντιφασιστική νίκη των λαών»

Την Κυριακή 10 του Μάη στην Αιτωλοακαρνανία θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις, καταθέσεις στεφανιών, απαγγελίες σχετικών ποιημάτων, σύντομες ομιλίες, διανομή σχετικού υλικού, σε τόπους μαχών, εκτελέσεων, μαρτυρίων, βομβαρδισμών .Παρόμοιες δράσεις θα πραγματοποιηθούν και σε άλλες περιοχές.

Αιτωλοακαρνανία

–        Στο λιμάνι της Αμφιλοχίας, στις 11:00πμ, θα γίνει κατάθεση στεφανιού από το Μωραΐτη Νίκο, μέλος της ΕΠ Δυτικής Ελλάδας και βουλευτή για  τη μάχη του ΕΛΑΣ με γερμανικές δυνάμεις (12/7/1944), με στόχο την κατάληψη της πόλης, κάτι που επετεύχθη.

–        Στο Αιτωλικό, στο μνημείο που βρίσκεται στον παλιό σταθμό, στις 11:00πμ, θα γίνει κατάθεση στεφανιού από το Δρόσο Κώστα, μέλος του ΤΓ Αιτωλοακαρνανίας,  για τη μάχη του Αιτωλικού και την ανατίναξη τρένου των Γερμανών (21/6/1944).

–        Στο μνημείο της Γουρίτσας, στις 11.00πμ, θα γίνει κατάθεση στεφανιού από τη Λαμπροκωστοπούλου Αλεξάνδρα μέλος του ΤΓ Αιτωλοακαρνανίας, για τη μάχη της Γουρίτσας που στόχος του ΕΛΑΣ ήταν να ανακοπεί η εγκατάσταση Γερμανών-Ιταλών στο Κεφαλόβρυσο (10/7/1943).

–        Στα Καλύβια Αγρινίου, στο μνημείο, στις 11.00πμ, θα γίνει κατάθεση στεφάνου από τον Θεοδωρόπουλο Βασίλη, μέλος του ΤΓ Αιτωλοακαρνανίας για  την εκτέλεση 55 αγωνιστών και 4 απαγχονισμένων στη θέση «Φυλάκιο», πλάι στη σιδηροδρομική γραμμή Καλύβια – Κρυονέρι (31/7/1944).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close