ΑτζένταΜουσικήΡοή Ειδήσεων

Εκδήλωση για την ανάδειξη της Βυζαντινής Οκταηχίας στις 19 Ιουνίου στην Παλαιά Δημοτική Αγορά

Με την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού στις προτάσεις της για το 2023 η Χρυσούλα Τασολάμπρου ανακοινώνει έναν κύκλο εκδηλώσεων, ημερίδων και masterclass σεμιναρίων.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η ίδια, αναφέρεται:


«Η κ. Τασολάμπρου μέσω των Φορέων που εκπροσωπεί στο Υπουργείο Πολιτισμού («Κέντρο Πολιτισμού Επιστήμης και Κοινωνικών Δράσεων Μέντωρ» και «Πνευματικός Πολιτιστικός Σύλλογος Αγία Σκέπη»), αλλά και ως καθηγήτρια Μουσικής Εκπαίδευσης του ΥΠΠΟΑ, απέσπασε τις καλύτερες κριτικές των Γνωμοδοτικών Επιτροπών του υπουργείου που αφορούν στην Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά (στοιχεία εγγεγραμμένα στο Εθνικό Ευρετήριο).

Η συνολική δραστηριότητα των προαναφερόμενων φορέων της, αλλά και της ίδιας της κ. Τασολάμπρου σε τοπικό, πανελλήνιο και διεθνές επίπεδο, καθώς και η ύπαρξη στρατηγικού σχεδιασμού για τη μελέτη, διαφύλαξη και ανάδειξη της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς με τρόπο που υπερβαίνει τις συνήθεις στερεοτυπικές αναπαραστάσεις αξιολογήθηκαν θετικά. Όπως αναφέρει η ίδια, μόνο τρεις φορείς της Αιτωλοακαρνανίας έχουν πάρει την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού για δράσεις που αφορούν στην Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά εκ των οποίων οι δύο εκπροσωπούνται από την ίδια.

Η πρώτη δράση «Οκτάηχος – Octaechos» ξεκινά τη Δευτέρα 19 Ιουνίου στην Παλαιά Δημοτική Αγορά (αίθουσα Γλυπτοθήκης ώρα 8 μ.μ.) και έχει ως σκοπό την ανάδειξη της Βυζαντινής Οκτωηχίας μέσα από τη δια ζώσης επαφή με την ίδια τη μουσική ως ψαλτική πράξη όπως βιώνεται και διατηρείται σχολαστικά εδώ και 2.000 χρόνια. Επίτιμος προσκεκλημένος ομιλητής θα είναι ο κ. Φώτης Κετσετζής, Άρχων Πρωτοψάλτης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής».

Advertisements
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
farmakis banner Πολιτική Διαφήμιση
papanastasiou 600x338 Πολιτική Διαφήμιση
synthima pistioals 600x338 Πολιτική Διαφήμιση
pap tsalafouti bruschetta 1000x563px copy Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button