sliderΓεγονόταΡοή Ειδήσεων

Εκδικάζεται την Τρίτη νέα αγωγή κατά του νοσοκομείου Αγρινίου για ιατρικό λάθος

Πώς περιγράφει την περιπέτεια του 30χρονος με οξεία σκωληκοειδίτιδα

Αγωγή κατά του Νοσοκομείου Αγρινίου για μια σειρά παραλείψεων κατέθεσε νεαρός από το Αγρίνιο, μετά από σοβαρή περιπέτεια που είχε με την υγεία του και την αντιμετώπιση προβλήματος, τον Φεβρουάριο του 2020.

Η αγωγή, εκδικάζεται αύριο Τρίτη 17 Μαΐου στο Διοικητικό Πρωτοδικείο του Αγρινίου.


Το τελευταίο διάστημα, στις δικαστικές αίθουσες φτάνουν πολύ σοβαρές υποθέσεις που αφορούν σε παραλείψεις και ιατρικά λάθη.

Στις 12 Μαΐου, αναβολή πήρε η δίκη των 20 υγειονομικών του νοσοκομείου Αγρινίου, που κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από αμέλεια και συγκεκριμένα για λάθη ή παραλείψεις κατά τη διάρκεια νοσηλείας του 17χρονου Σπύρου Μπάθα, τραυματία τροχαίου ατυχήματος, πριν από πέντε χρόνια
Ο άτυχος νέος είχε τραυματιστεί σε τροχαίο την Πέμπτη 25 Μαϊου του 2017 και ξεψύχησε στην ΜΕΘ του νοσοκομείου Αγρινίου μια μέρα μετά, σε ένα περιστατικό που είχε προκαλέσει πολλά ερωτηματικά στην τοπική κοινωνία.

Πρόσφατη είναι και η απόφαση του Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Αγρινίου με αριθμό Α-12/2022 με την οποία έγινε δεκτή αγωγή συγγενών ασθενούς (ο οποίος απεβίωσε) κατά του Νοσοκομείου Αγρινίου, το οποίο καλείται να πληρώσει αποζημίωση 198.000 ευρώ.

Σάλο προκάλεσε ακόμη πέρυσι στην τοπική κοινωνία η υπόθεση της απόλυτης θνητότητας στην ΜΕΘ Covid του νοσοκομείου Αγρινίου, όπου σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη, οφείλονταν κατά κύριο λόγο σε ενδονοσοκομειακό μικρόβιο.
Και άλλες υποθέσεις όμως απασχολούν την επικαιρότητα , τη δικαιοσύνη αλλά και τα διοικητικά ελεγκτικά όργανα, γεγονός που επιτείνει την ανασφάλεια της κοινής γνώμης και το σοβαρό έλλειμμα εμπιστοσύνης που έχει δυστυχώς εμπεδωθεί τα τελευταία χρόνια απέναντι στο μεγάλο νοσηλευτικό ίδρυμα της Αιτωλοακαρνανίας.

Η νέα υπόθεση που παρουσιάζει σήμερα το agriniopress, αφορά σε νεαρό άνδρα, κάτοικο του Αγρινίου, η ζωή του οποίου, σύμφωνα με την αγωγή που κατέθεσε, βρέθηκε σε μεγάλο κίνδυνο αφού, ενώ είχε εμφανή συμπτώματα, οι γιατροί-νοσηλευτές ολιγώρησαν στο να τον υποβάλουν αμέσως σε εγχείρηση σκωληκοειδίτιδας, με συνέπεια να είναι άμεσος ο κίνδυνος ρήξεως, αν δεν μετέβαινε τελικά σε ιδιωτική κλινική, στην οποία και χειρουργήθηκε με επιτυχία.

Το ιστορικό

Ο άνδρας την 8-2-2020 και ώρα 21.00 μ.μ. αισθάνθηκε πολύ δυνατούς πόνους στην κάτω κοιλιακή χώρα, δεξιό λαγόνιο κ.λπ. με εικόνα οξείας φλεγμονής, πιθανώς σκωληκοειδίτιδας.
Μεταφέρθηκε την ίδια ημέρα ώρα 22.00 μ.μ. επειγόντως στο Γενικό Νοσοκομείο Αγρινίου, στα εξωτερικά Ιατρεία και μετά την πρώτη εξέταση, τον εισήγαγαν στο Νοσοκομείο για παρακολούθηση και έλεγχο. Οι ιατροί διεπίστωσαν τυπική εικόνα οξείας φλεγμονής, τον κράτησαν για νοσηλεία, αλλά γνωμάτευσαν ότι δεν προκύπτει στοιχείο οξέος χειρουργικού προβλήματος.

Την 9-2-2020 ευρισκόμενος πάντα μέσα στο νοσοκομείο, οι θεράποντες ιατροί γνωματεύουν: «χωρίς μεταβολή της κλινικής εικόνας του ασθενούς», ενώ κυριολεκτικά σφάδαζε από τους πόνους και τους παρακαλούσε για διενέργεια περαιτέρω εξετάσεων.
Την επομένη, 10-2-2020 υποβλήθηκε σε υπέρηχο και σύμφωνα με την ιατρική έκθεση που υπογράφει ακτινοδιαγνώστρια «δεν παρατηρείται ελεύθερο υγρό», οπότε οι θεράποντες ιατροί γνωματεύουν : «ότι η εικόνα είναι σε ύφεση, χωρίς ιδιαίτερα ευρήματα».
Στις 11-2-2020 γνωματεύουν : «ασθενής απύρετος, κλινική βελτίωση, χωρίς ευρήματα από την κλινική εικόνα».
Παρέμεινε στο Νοσοκομείο από την 8-2-2020 μέχρι και την 11-2-2020.
Κατά το διάστημα της παραμονής του στο Νοσοκομείο υποβλήθηκε σε αιματολογικές εξετάσεις και σε εξέταση υπερήχου, χωρίς οι θεράποντες ιατροί να διαπιστώσουν το πρόβλημα και να τον υποβάλουν στην απαραίτητη θεραπεία ή χειρουργική επέμβαση.
Την 11-2-2020 το πρωί και ώρα περίπου 08.00(π.μ.), αφού τον βεβαίωσαν ότι δεν έχει επείγον ιατρικό πρόβλημα, του χορήγησαν εξιτήριο, αποχώρησε από το Νοσοκομείο ώρα 11.00 με σύσταση για υπέρηχο όσχεος και ουρολογική επανεκτίμηση, χωρίς όμως να του επισημάνουν κάποιο κίνδυνο ζωής για να συνεχίσει άμεση θεραπεία, ενώ ο ίδιος επέμενε για τους ισχυρότατους πόνους.
Την ίδια μέρα, όταν πήγε στο σπίτι του, αισθάνθηκε τρομερούς πόνους στην κοιλιακή χώρα, μεγαλύτερης εντάσεως από τους προηγούμενους, μεταφέρθηκε επειγόντως σε ιδιωτική κλινική, περίπου ώρα 14.00, ο χειρούργος ιατρός με κλινική εξέταση διέγνωσε το πρόβλημα, τον έστειλε αμέσως στο Διαγνωστικό Κέντρο Υπερήχων, όπου υποβλήθηκε σε υπερηχογράφημα με το οποίο διαπιστώθηκε η εικόνα οξείας σκωληκοειδίτιδας, με οίδημα 8-10 χιλιοστά του μεσεντερίου λίπους στο δεξιό λαγόνιο βόθρο, σύμφωνα με την από 11-2-2020 γνωμάτευση του ακτινολόγου ιατρού.

Με φαρμακευτικά μέσα (ορούς κ.λπ.) προσπάθησαν να καταστείλουν το οίδημα και τον πόνο και προγραμμάτισαν χειρουργείο.
Την επόμενη ημέρα 12-2-2020 υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση από τον ιδιώτη χειρούργο ιατρό για την αφαίρεση της σκωληκοειδίτιδας, με την οποία επιβεβαιώθηκε η οξεία σκωληκοειδίτιδα με υγρά στην περιτοναϊκή κοιλότητα.
Μέχρι να υποβληθεί στην χειρουργική επέμβαση αφαίρεσης της σκωληκοειδίτιδας κινδύνευσε σε μεγάλο βαθμό η ζωή του, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην αγωγή, διότι υπήρχε μεγάλη πιθανότητα από την ρήξη της σκωληκοειδούς απόφυσης να προκληθεί περιτονίτιδα.

«Αμελής συμπεριφορά»

Ο κίνδυνος αυτός , σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο νομικός εκπρόσωπος του νεαρού άνδρα, προέκυψε από την αμελή συμπεριφορά των ιατρών και νοσηλευτών του Γενικού Νοσοκομείου Αγρινίου, διότι παρέλειψαν να λάβουν υπ’όψη όλα τα απαραίτητα στοιχεία και να εκτιμήσουν ορθά τον κίνδυνο, να προχωρήσουν σε χειρουργική επέμβαση για να μην κινδυνέψει η ζωή του, αφού, όπως αποδείχθηκε, ήταν απαραίτητη η άμεση χειρουργική επέμβαση για σκωληκοειδεκτομή.

Στην αγωγή περιλαμβάνονται ακόμη μια σειρά από λεπτομέρειες σχετικά με ανάγνωση των ευρημάτων των εξετάσεων στις οποίες υποβλήθηκε ο ασθενής και θεωρείται βέβαιο πως εάν δεν είχε σπεύσει να απευθυνθεί στην ιδιωτική κλινική και παρέμενε στο σπίτι του, σύμφωνα με τις υποδείξεις των ιατρών του νοσοκομείου «ότι δεν έχει τίποτα» και επερχόταν ρήξη της σκωληκοειδούς απόφυσης την νύχτα της 11-2-20, θα κινδύνευε τα μέγιστα η ζωή του, σχεδόν μέχρι θανατηφόρου αποτελέσματος.

Ο ασθενής, είχε κανονική ασφάλιση ΕΦΚΑ, οπότε δεν θα πλήρωνε στο Νοσοκομείο Αγρινίου το χειρουργείο, όμως αναγκάστηκε να επιβαρυνθεί οικονομικά, αφού προσέφυγε σε ιδιωτική κλινική.

Για την ταλαιπωρία του, τον κίνδυνο ζωής και τα έξοδα, άσκησε αγωγή κατά του Νοσοκομείου Αγρινίου η οποία εκδικάζεται την Τρίτη στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αγρινίου.


Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button