Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Εκδικάζεται η προσφυγή του Υπ. Υποδομών για το Ακτιο – Αμβρακία

Για την επόμενη μέρα στις υποδομές μίλησε σε συνέντευξη του στο Πρώτο Θέμα ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής.

Όπως εξήγγειλε για την επόμενη μέρα μετά την κρίση, έχουμε ήδη προγραμματίσει έργα ύψους πάνω από 13 δισ. ευρώ ενώ θα προχωρήσει σε αλλαγές ή βελτιώσεις όπου χρειάζεται στον ν.4412/2016.


“Είμαστε έτοιμοι να τα προχωρήσουμε πιο γρήγορα, να επιταχύνουμε τις διαδικασίες, να αναθεωρήσουμε όπου χρειάζεται τον 4412, να επανεξετάσουμε με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζητήματα μη συμβατών κρατικών ενισχύσεων, να κάνουμε ό,τι μπορούμε ώστε το restart της ελληνικής οικονομίας να γίνει με διαφάνεια και αποτελεσματικότητα” είπε χαρακτηριστικά.

Για τις συμβάσεις παραχώρησης ο κ.Καραμανλής δήλωσε ότι αν υπάρξουν προβλήματα και όπου απαιτηθεί το υπουργείο θα συνδράμει καθώς υπάρχουν προβλέψεις για γεγονότα ανωτέρας βίας.

Για το Πάτρα-Πύργος ο υπουργός ΥΠΟΜΕ υποστήριξε την πάγια θέση του πως με τις 8 εργολαβίες δεν επρόκειτο να ολοκληρωνόταν το έργο το 2023. Για τη συνέχεια του έργου ως μία ενιαία εργολαβία μίλησε για επιτακτική ανάγκη υλοποίησης του και για ανοιχτή γραμμή με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την προώθηση του έργου.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΕΚΔΙΚΑΣΗ ΣΤΟ ΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΑΚΤΙΟ-ΑΜΒΡΑΚΙΑ

Μένοντας στο πεδίο των μεγάλων έργων, σήμερα εκτός σοβαρού απροόπτου θα εκδικαστεί και η προσφυγή του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών εναντίον της απόφασης της ΑΕΠΠ που έκανε κατά το ήμισυ δεκτή την αίτηση της GD Infrastrutture για το έργο Ακτιο-Αμβρακία.

Το υπουργείο είχε ακυρώσει τον εν εξελίξει διαγωνισμό προκαλώντας την αντίδραση της συγκεκριμένης συμμετέχουσας. Από την πλευρά του ο υπουργός Κώστας Καραμανλής δηλώνει αποφασισμένος και σε αυτό το έργο να προχωρήσει σε νέα διαγωνιστική διαδικασία που θα δώσει την απαραίτητη ώθηση στο έργο που θα ολοκληρώσει τον αυτοκινητόδρομο των 48,5χλμ που ενώνει την Ιόνια Οδό με το Άκτιο και την Πρέβεζα.

Advertisements
Τοπική Διαφήμιση
pap spanakopita 1000x563px Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button