Γεγονότα

Εκχερσώνουν το Βελανιδοδάσος και φυτεύουν ελιές!

Τo Βελανιδοδάσος Ξηρομέρου είναι το ανεκτίμητο δώρο της φύσης για την περιοχή μας, το μοναδικό στο κόσμο και ένα σπάνιο οικοσύστημα, πηγή ομορφιάς για το τόπο μας.

Σύμφωνα με πληροφορίες κάποιοι καταπατητές  στα χωριά Στρογγυλοβούνι, Πηγάδια, κ.α. εκχερσώνουν τις αιωνόβιες βελανιδιές και ξαφνικά ξεφυτρώνουν από το πουθενά μέσα στο Βελανιδοδάσος ελαιώνες και ιδιοκτησίες, πολλές από τις οποίες μέσα σε μια νύχτα μεγαλώνουν κατά δεκάδες στρέμματα………….

Οι καταπατητές με θράσος και εκμεταλλευόμενοι την ανοχή πιθανόν των δασικών και άλλων υπηρεσιών ξεχερσώνουν το μοναδικό Βελανιδοδάσος και φυτεύουν ελιές, εκεί που μέχρι χθες ήταν δάσος. Το μοναδικό Βελανιδοδάσος είναι ένα οικοσύστημα που οφείλουμε να το προστατέψουμε σαν κόρη οφθαλμού.
Δυστυχώς οι καταπατήσεις και οι εκχερσώσεις του δάσους συνεχίζονται, με την ανοχή και την αδιαφορία των αρμοδίων υπηρεσιών.
Εκχέρσωση και η καταπάτηση του δάσους συγκεντρώνει όλα χαρακτηριστικά ενός περιβαλλοντικού εγκλήματος. Κάποιοι έχουν ευθύνες γι αυτά. Κάποιοι δεν σέβονται τους νόμους. Κάποιοι δεν κάνουν τους ελέγχους. Θα κλείσουμε τα μάτια;
Είναι δυνατόν οι αρχές να μην γνωρίζουν αυτό το όργιο της παρανομίας;
Εδώ και τώρα να παρέμβουν οι αρχές για να σταματήσουν τους κάθε είδους καταπατητές και κερδοσκόπους που οργιάζουν..
xiromeronews

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button