ΑτζένταΔυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Το Ε.Κ. Αγρινίου για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας-εκδήλωση την Παρασκευή

“Τιμάμε την 8η Μάρτη Παγκόσμια μέρα της γυναίκας δυναμώνοντας τον αγώνα για τη ζωή που μας αξίζει”, τονίζεται στην ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου.

Αναλυτικά:

“Πέρασαν 162 χρόνια από τις 8 Μάρτη 1857 όταν οι ράφτρες και οι υφάντρες της Ν. Υόρκης σήκωσαν το ανάστημά τους απέναντι στη βαρβαρότητα της εκμετάλλευσης . Διεκδικούσαν λιγότερες ώρες στο εξαντλητικό ωράριο εργασίας, ίσο μισθό για ίση δουλειά με τους άντρες συντρόφους τους, καλύτερες συνθήκες εργασίας μέσα στις άθλιες φάμπρικες .

Η φετινή 8 Μάρτη βρίσκει τις γυναίκες της εργατικής λαϊκής οικογένειας , ιδιαίτερα τις νέες, να ματώνουν από τα αντεργατικά μέτρα που εφαρμόστηκαν από τις προηγούμενες κυβερνήσεις Ν.Δ- ΠΑΣΟΚ κ.λ.π. , μέτρα που εφαρμόστηκαν και εφαρμόζονται και σήμερα από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με βάση τις κατευθύνσεις της Ε.Ε. και των μονοπωλιακών ομίλων .

Τα παραμύθια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ , η προσπάθεια να πείσει συνολικά το λαό με ψευδαισθήσεις και αυταπάτες ότι τα δύσκολα πέρασαν, βγήκαμε από τα μνημόνια , περνάμε στην κανονικότητα , έρχεται η δίκαιη ανάπτυξη , πέφτουν στο κενό. Γιατί είναι σε πλήρη εφαρμογή όλοι οι αντεργατικοί νόμοι των 3 μνημονίων και η εποπτεία των θεσμών παραμένει .

Την ανάπτυξή τους τη βιώνει συνολικά η εργατική τάξη και τ’ άλλα λαϊκά στρώματα και ιδιαίτερα οι γυναίκες. Στο όνομα της ισονομίας , γενικεύεται η εργασιακή ζούγκλα και η ανασφάλεια σ’ όλο το εργατικό δυναμικό , σε άνδρες και γυναίκες .

Χτυπιέται ο σταθερός ημερήσιος χρόνος δουλειάς, εντατικοποιείται η εργασία, αυξάνεται η εκμετάλλευση. Οι επενδυτικοί όμιλοι επενδύουν στο «γυναικείο δυναμικό» και τη χρησιμοποίηση των «γυναικείων δεξιοτήτων» , στα πλαίσια της μεγαλύτερης κερδοσκοπίας και ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων.
Από κοντά και οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές πλειοψηφίες σε Γ.Σ.Ε.Ε και ΑΔΕΔΥ που ανάγουν τη γυναικεία ανισοτιμία σε ζήτημα «ποσόστωσης».

Επιχειρούν να αποσυνδέσουν τη γυναικεία ανισοτιμία από τη γενικότερη ταξική εκμετάλλευση και να ενσωματώσουν τις γυναίκες στα δεσμά της εκμετάλλευσης του συστήματος .

Αυτά τα δεσμά μπορούμε να τα σπάσουμε , αν ακολουθήσουμε το δρόμο του οργανωμένου αγώνα μέσα από τα ταξικά σωματεία , κόντρα στο μεγάλο κεφάλαιο και σε κάθε κυβέρνησή του, στην Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ , στον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό.

Σήμερα, στη χαραυγή του 21ου αιώνα, υπάρχουν όλες οι επιστημονικές και τεχνολογικές δυνατότητες να μπορούν να εξασφαλίσουν , όχι μόνο οι γυναίκες αλλά συνολικά η εργατική τάξη και τ’ άλλα λαϊκά στρώματα, μια ζωή όπως τους αξίζει.

Καλούμε όλες τις γυναίκες , με κριτήριο τις σύγχρονες ανάγκες να αγωνιστούμε , να διεκδικήσουμε :

– Επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων για υπογραφή και της Ε.Γ.Σ.Σ.Ε. και των κλαδικών συμβάσεων με αυξήσεις στους μισθούς και μείωση των ωρών εργασίας. Κατώτερος μισθός 751€. Το δικαίωμα στην πλήρη , σταθερή δουλειά.

– Δημόσια και δωρεάν κοινωνική ασφάλιση για όλες και όλους.

– Προστασία της μητρότητας . Μέτρα φροντίδας των παιδιών και των νηπίων. Μέτρα προστασίας και φροντίδας των ΑμεΑ. Για μια ζωή χωρίς φτώχεια , ανεργία , ιμπεριαλιστικούς πολέμους , προσφυγιά.

Για μια κοινωνία που θα καταργήσει την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο , όπου άνδρες και γυναίκες θα κάνουν κουμάντο στον πλούτο που παράγουν με βάση τις σύγχρονες ανάγκες της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων .

Σας καλούμε την Παρασκευή 8 Μάρτη και ώρα 6:30 μ.μ. στη Δημοτική Αγορά Αγρινίου (πρώην Λαχαναγορά) στην εκδήλωση της ΟΓΕ , να τιμήσουμε την 8η Μάρτη .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button