Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Πάνω από 20 ώρες χωρίς νερό η Σκουτερά

Περισσότερες από 20 είναι οι ώρες χωρίς νερό σε μεγάλο κομμάτι της Σκουτεράς, με τους κατοίκους της περιοχής να ζητούν υδροφόρα ώστε να δοθεί μία προσωρινή λύση στο πρόβλημα υδροδότησης.

Επειδή η πρόσβαση σε επαρκές και ασφαλές πόσιμο νερό αποτελεί θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα αναγνωρισμένο από τον ΟΗΕ και, ταυτόχρονα, σημαντική προϋπόθεση για τη διατήρηση και προαγωγή της ατομικής και δημόσιας υγείας,

Επειδή η διασφάλιση του δικαιώματος αυτού αποτελεί, αντίστοιχα, βασική υποχρέωση της Πολιτείας, απέναντι στην οποία καμία ολιγωρία ή αδράνεια δεν μπορεί να δικαιολογηθεί, οφείλετε να λάβετε απαραίτητα μέτρα άμεσα, μέτρα κοινωνικής μέριμνας για την προστασία των ευπαθών ομάδων αλλά και φυσικά όλων των συγχωριανών μας.

Λόγω των καιρικών συνθηκών που αναμένονται με τη θερμοκρασία να σκαρφαλώνει 38-39 βαθμούς αυτό το τριήμερο , η άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος είναι κανόνας.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση αυξήθηκε η ροή του νερού σήμερα το μεσημέρι, από την πηγή στη δεξαμενή κατά 10 κυβικά περίπου (35 κυβικά την ώρα, 840 την ημέρα). Την ίδια στιγμή με πληροφορίες του Skouteranews η ΔΕΥΑ ενημέρωσε πως το νερό του δικτύου ύδρευσης πρέπει να χρησιμοποιείται για οικιακή χρήση και πως σε διαφορετική περίπτωση θα επιβληθούν κυρώσεις στους παραβάτες.

Στο ίδιο μήκος κύματος ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Σκουτεράς με ανακοίνωση σημείωσε πως έχει παρατηρηθεί πρόβλημα με την υπερκατανάλωση του νερού με αποτέλεσμα να υπάρχει έλλειψη.

Η ανακοίνωση του προέδρου συνεχίζει:

“Είναι άδικο να ποτίζουν τους κήπους κάποιοι και αρκετοί συγχωριανοί μας να μην έχουν νερό.

Σε περίπτωση που μειωθεί πάλι η ροή του, θα προβούμε σε κλείσιμο του δικτύου από τις 12 το βράδυ έως τις 6 το πρωί”.

skouteranews.blogspot.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button