Δυτική Ελλάδα

Εικόνες εγκατάλειψης στο Δημοτικό Στάδιο Μεσολογγίου

spo-dimotiko-stadio-mesΧαρακτηριστικά όσα παρουσιάζονται μέσα από το blog http://tokanoni.wordpress.com.:

Αθλητισμός, ένα μεγάλο κεφάλαιο στις ζωές των περισσότερων ανθρώπων ο οποίος διαπαιδαγωγεί τους ανθρώπους και τους καλλιεργεί το σώμα και την ψυχή.

Ο αθλητισμός  αντικατοπτρίζει τον πολισμό μας και η βάση που πρέπει να δίνεται σε αυτόν είναι πολύ μεγάλη.

Διαβάζοντας τον απολογισμό της τριετίας του συνδυασμού του Παναγιώτη Κατσούλη, διάβασα στις υποδομές του αθλητισμού  πως δαπανήθηκαν 30.000 για την αντικατάσταση του χλοοτάπητα γηπέδου Μεσολογγίου, 7.500 για την επισκευή του κλειστού Γυμναστηρίου Μεσολογγίου και 62.000 για βελτιώσεις του Δημοτικού Σταδίου Μεσολογγίου. Σύνολο 99.500 € δαπανήθηκαν στο δημοτικό στάδιο Μεσολογγίου.

(Δαπανήθηκαν και 6.000 για την τοποθέτηση καθισμάτων στα γήπεδα Μεσολογγίου, Αιτωλικού, Νεοχωρίου)

Επισκεφτήκαμε το Δημοτικό Στάδιο Μεσολογγίου για να διαπιστώσουμε σε τι κατάσταση βρίσκεται το Στάδιο Μεσολογγίου.

Συγκεκριμένα:

Εικόνα

-Μπαίνοντας στο Δημοτικό Στάδιο βλέπεις το γήπεδο ποδοσφαίρου για το οποίο δαπανήθηκαν 30.000 για αντικατάσταση του χλοοτάπητα. Η κατάσταση του γηπέδου είναι κακή και είναι προφανής η έλλειψη συντήρησης. Τα χορτάρια έχουν εισβάλει στον αγωνιστικό χώρο και η εικόνα είναι σαν αυτή ενός λιβαδιού. Λουλουδάκια διασκορπισμένα σε όλη την έκταση του γηπέδου.

Επιπλέον ο στίβος που δεκάδες άνθρωποι γυμνάζονται καθημερινά έχει και αυτός εμφανές πρόβλημα αφού και εκεί ο στίβος έχει δώσει την θέση του στα χορτάρια.

Συμπερασματικά οι 30.00 που δόθηκαν για την αντικατάσταση του χλοοτάπητα δείχνουν πεταμένα λεφτά αφού το γήπεδο δεν βρίσκεται σε καλή κατάσταση και η αιτία φαίνεται πως είναι η λάθος συντήρηση.

vohth

-Στο βοηθητικό γήπεδο η εικόνα είναι χειρότερη. Ο αγωνιστικός χώρος είναι  σε πολύ κακή κατάσταση και ο στίβος έχει δώσει την θέση του στις μαργαρίτες.

Εικόνα

-Το μικρό γήπεδο ποδοσφαίρου με χωμάτινη επιφάνεια είναι και αυτό εγκαταλειμμένο στην τύχη του . Ένας απλός καθαρισμός των χορταριών θα βελτίωνε αρκετά την κατάσταση.

Εικόνα

-Συνεχίζοντας αντικρίζουμε ένα πρώην γήπεδο τένις. Το φιλέ απουσιάζει και το μόνο που έχει μείνει είναι η άσφαλτος και τα χορτάρια.

Εικόνα

Εικόνα

-Δύο γήπεδα βόλεϊ χωρίς φιλέ και πολλά χορτάρια γύρω γύρω.

Εικόνα

Εικόνα

-Ένα γήπεδο μπάσκετ με σκουριασμένες μπασκέτες.

-Εν έτει 2014 και ο δήμος Μεσολογγίου δεν διαθέτει γυμναστήριο.Τα κατεστραμμένα όργανα που βρίσκονται στο κλειστό γήπεδο Μπάσκετ δεν πιστεύω πως κάποιος το θεωρεί γυμναστήριο.

Εικόνα

-Η μοναδική πηγή νερού στο Δημοτικό Στάδιο είναι αυτή που βλέπετε στην φωτογραφία.

Το συμπέρασμα από την επίσκεψη μας  είναι πως η κατάσταση είναι απογοητευτική. Είναι προφανές πως η δημοτική αρχή αδιαφορεί για το Στάδιο Μεσολογγίου που δεκάδες άτομα προπονούνται καθημερινά.

Τα ψηλά χορτάρια, η κακή κατάσταση των αγωνιστικών χώρων , τα γήπεδα βόλεϊ χωρίς φιλέ , οι σκουριασμένες μπασκέτες είναι μερικές από τις εικόνες που σε οδηγούν σε αυτό το Συμπέρασμα.

Ο δήμος δαπάνησε επίσημα 99.500 για το δημοτικό στάδιο Μεσολογγίου και η κατάσταση του είναι απογοητευτική.

Προσωπικά θεωρώ πως ο δήμος αδιαφορεί για το Δημοτικό Στάδιο . Αν ενδιαφερόταν για την μεγάλη πηγή πολιτισμού που αποτελεί ένα αθλητικό κέντρο δεν θα έβλεπα αυτή την εικόνα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button