sliderΑυτοδιοίκησηΡοή Ειδήσεων

Κατάσταση ανομίας περιγράφτηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο για τις καταλήψεις κοινοχρήστων χώρων στο Αγρίνιο

Ο αντιδήμαρχος Π. Μαρνέζος δεσμεύτηκε πως όλα τελειώνουν στις 30 Ιουνίου με την εφαρμογή του νέου κανονισμού

Εικόνα ανομίας περιγράφτηκε  στο Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου, σχετικά με την χρήση και τις παρανομίες που καταγράφονται ως προς τις καταλήψεις κοινόχρηστων χώρων, ειδικά στο κέντρο του Αγρινίου από καταστήματα εστίασης και όχι μόνον.

«Οι περισσότερες επιχειρήσεις ξεφεύγουν από τους χώρους που τους έχουν δοθεί βάσει αδειών. Προξενούνται προβλήματα σε όλους μας. Είμαι άνθρωπος της αγοράς και έχω εικόνα. Καταλαβαίνω ότι η εικόνα δημιουργεί πέραν από προβλήματα και αθέμιτο ανταγωνισμό σε όσες επιχειρήσεις και εκείνους που θέλουν να είναι νομότυποι ή δεν έχουν την δυνατότητα να κάνουν ότι και οι άλλοι. Χρειάζεται σεβασμός και νομιμότητα. Η Δημοτική Αρχή να κάνει ότι χρειάζεται», ανέφερε εισάγοντας το τέταρτο θέμα στη συνεδρίαση λογοδοσίας  ο Ι. Καλλίμορφος, δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης.


Ο Αντιδήμαρχος Πάνος Μαρνέζος τόνισε στην απάντηση του: «Δείξαμε ανοχή σε επαγγελματίες που δεν ήταν τυπικοί είτε ως προς τις πληρωμές, είτε ως προς τους χώρους είτε και στα δύο μαζί. Δείξαμε ανοχή και σεβαστήκαμε τα όσα πέρασαν λόγω κορωνοϊού. Δόθηκε μία παράταση στην ρύθμιση των οφειλών. Υπάρχει πρόοδος, έχουμε 17 νέες αιτήσεις. Ήρθαν και άλλοι επαγγελματίες που δεν είχαν πληρώσεις δόσεις, έχοντας χάσει, ή δεν είχαν πληρώσει καμία. Περιμένουμε το όριο της 30/6. Φιλοδοξούμε ότι μέχρι τότε θα έρθουν και αυτοί που δεν έχουν έρθει. Δεν μιλάμε μόνο για εστίαση αλλά και για μανάβικα, σιδηροπωλεία κ.α. Δεν θα υπάρξει καμία ανοχή μετά τις 30/6. Εύχομαι να μην χρειαστεί αλλά θα υπάρξει και επιτροπή κατάσχεσης μετά από εκείνη την ημερομηνία. Θέλουμε πόλη ανθρώπινη και για τους πολίτες και τους καταστηματάρχες».

marnezos

Διαβάστε Επίσης

Ο αντιδήμαρχος Λάμπρος Σκουφής, που έχει την ευθύνη της Δημοτικής Αστυνομίας, απάντησε από την πλευρά του με αποκαλυπτικά στοιχεία: «Όσοι ήρθαν για ανανέωση αδειών και ρυθμίσεις, ήρθαν ως απόρροια των ελέγχων που έγιναν. Την περασμένη εβδομάδα έγιναν 100 έλεγχοι σε δύο μέρες. Το ανησυχητικό είναι ότι από τους ελέγχους αυτούς, νόμιμοι ήταν μόνο οι τρεις. Είχαμε καταστηματάρχες δίχως άδεια για κατάληψη κοινόχρηστου χώρου, άλλοι υπερέβαιναν τα τετραγωνικά. Οι έλεγχοι δεν αφορούσαν μόνο την εστίαση. Συνεχίζονται σε καθημερινή βάση. Ξεκινήσαμε από την κεντρική πλατεία και θα επεκταθούμε σε όλο το Αγρίνιο. Θέλει δουλειά, υπάρχει δρόμος ακόμα. Δεν θέλουμε να φτάσουμε σε κατάσχεση τραπεζοκαθισμάτων αλλά φοβάμαι ότι ίσως χρειαστεί».

skoufis

Από μεριάς του ο κ. Καλλίμορφος έκανε λόγο για κατάσταση αναρχίας. «Αν νόμιμοι στους 100 ήταν οι 3 δικαίως ο κόσμος φωνάζει. Καταλαβαίνουμε ήταν δύσκολη η περίοδος Covid αλλά όχι σε τέτοιο σημείο. Να λειτουργούν με συγκεκριμένα τετραγωνικά. Ας ελπίσουμε πως μετά τις 30 θα αλλάξουν τα πράγματα. Είναι ασύδοτος ανταγωνισμός».
Ο Πάνος Μαρνέζος πρόσθεσε ότι «δεν είναι τόσο μαύρη η κατάσταση. Παράνομος είναι και κάποιος που έχει έστω κι ένα τραπέζι εκτός ορίων. Θα γίνουν τα πάντα για να μην υπάρχει ούτε ένας παράνομος».

Χορηγούμενη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button