Ροή ΕιδήσεωνΤέχνες

Η Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας στηρίζει τις δημιουργίες των παιδιών

Στο πλαίσιο της Πολιτισμικής Ανάδρασης σε κρατικούς Χώρους η Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας πραγματοποιεί εικαστική έκθεση μικρής έκτασης στο χώρο υποδοχής του κτιρίου με έργα μαθητών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με θέμα: ” Σκέψεις για το 2020″.

Η αφόρμηση για την έναρξη του σταδιακού σχεδιασμού τέτοιου είδους εκθέσεων στο χώρο της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας , προήλθε από τη φιλοσοφία ότι η τέχνη αποτελεί μια γλώσσα παγκόσμια που φέρνει σε επικοινωνία, πνευματική και ειρηνική τους ανθρώπους και τους ενώνει συγχρονικά και διαχρονικά, καταργώντας τα σύνορα της προκατάληψης, τα μίση και τα εμπόδια .

Η τέχνη είναι πνευματικό φαινόμενο που διαμορφώνεται στο πλαίσιο κοινωνικών ομάδων ως μέσο έκφρασης και επικοινωνίας ιδεών, σκέψεων και αξιών. Ως διαδικασία και αποτέλεσμα της ανάγκης για έκφραση, έχει πανανθρώπινο και υπερχρονικό χαρακτήρα, καθώς υπάρχει σε όλες τις εποχές και τις κοινωνίες, ανεξαρτήτως πολιτισμικού επιπέδου.

Στη δράση έλαβαν μέρος τα Δημοτικά Σχολεία, Νηπιαγωγεία της Ενότητας ,το Εικαστικό Εργαστήρι της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Αγρινίου και το Κ.Δ.Α.Π της Ι. Π.Μεσολογγίου.

Η Περιφερειακή Ενότητα αισιοδοξεί να συνεχίσει το εικαστικό ταξίδι με φορείς και πρόσωπα εντός και εκτός της Αιτωλοακαρνανίας καθώς η Τέχνη είναι η πνευματική δραστηριότητα που επιδιώκει την αισθητική ικανοποίηση και τη διάπλαση νέων τρόπων σκέψης και κατανόησης του κόσμου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button