ΕπικοινωνίαΡοή Ειδήσεων

Ειδοποίηση Facebook: Ορισμένες λειτουργίες δεν είναι διαθέσιμες

Αρκετοί λαμβάνουν από το πρωί ειδοποίηση από το Facebook που τους ενημερώνει όταν μπαίνουν σε Messenger και Instagram ότι ορισμένες λειτουργίες δεν είναι διαθέσιμες.

Ο κολοσσός των social media δεν αναφέρει αναλυτικά όλες τις λειτουργίες που έχουν απενεργοποιηθεί, αλλά, σύμφωνα με κάποιες σελίδες υποστήριξης της εταιρίας, ανάμεσα σε αυτές τις λειτουργίες είναι οι δημοσκοπήσεις σε Messenger και Instagram, τα αυτοκόλλητα στο Instagram και οι μη προσωποποιημένες απαντήσεις στο Messenger.

Επίσης, στις δυνατότητες που χάνονται περιλαμβάνεται η αποστολή αρχείων συγκεκριμένου τύπου στο Messenger, τα ψευδώνυμα και η δυνατότητα διαμοιρασμού φίλτρων AR στα προσωπικά μηνύματα του Instagram.

Η κίνηση αυτή, από πλευράς Facebook, γίνεται για να συμμορφωθούν οι δύο εφαρμογές με την Οδηγία περί απορρήτου και ηλεκτρονικών επικοινωνιών του 2002, η οποία επιβάλλει αυστηρότερους κανόνες για τη χρήση δεδομένων σε υπηρεσίες επικοινωνιών που λειτουργούν σε χώρες που αποτελούν μέρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ακόμη δεν είναι ξεκάθαρο το πότε οι συγκεκριμένες λειτουργίες θα επανέλθουν, ωστόσο εκπρόσωπος του Facebook δήλωσε στο TheVerge ότι για τις περισσότερες αυτό θα γίνει “πολύ σύντομα”.

Πηγή: dikaiologitika.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button