sliderΓεγονόταΡοή Ειδήσεων

Αγρίνιο: Σοβαρά κενά και ελλείψεις στις Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής & Εκπαίδευσης

Τι λέει ο Διευθυντής του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου

Ιδιαίτερα σημαντικές είναι οι επισημάνσεις του Διευθυντή του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου Νίκου Δεληγιάννη, σχετικά με τις σοβαρές ελλείψεις στις Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης.

Σε κρίσιμες ειδικότητες καταγράφονται κενά, ενώ σε άλλες περιπτώσεις το υπάρχον προσωπικό δεν επαρκεί.

Αποτέλεσμα να προκαλούνται πολύ σοβαρές δυσλειτουργίες.

“Στο ενδιαφέρον σας για την ανάδειξη της δυσλειτουργίας που παρατηρείται με την έναρξη της σχολικής χρονιάς από την έλλειψη εκπαιδευτικών και εκπαιδευτικών ειδικοτήτων στις σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της περιοχής μας, θα σας παρακαλούσαμε να συμπεριλάβετε και τις Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΣΜΕΑΕ)”, τονίζει ο κ. Δεληγιάννης.

Και συνεχίζει:

“Και αυτό γιατί και οι αδύναμοι και οι ανήμποροι έχουν δικαίωμα στην ισότιμη αντιμετώπιση.

Η κατάσταση λοιπόν έχει ως εξής:

■ Στο νομό μας δεν έγιναν προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών ειδικοτήτων Ειδικής Αγωγής (Μουσικής – Πληροφορικής – Εικαστικών – Θεατρικής Αγωγής – Ξένης Γλώσσας) και μόνο ένας Φυσικής Αγωγής (ο οποίος δεν καλύπτει τις ανάγκες των Ειδικών Σχολείων), με ότι αυτό συνεπάγεται.

■ Στις περισσότερες ΣΜΕΑΕ δε διορίστηκε κανένας Εργοθεραπευτής.

■ Στο 1ο Ειδικό Σχολείο τοποθετήθηκε μόνο τρεις φορές την εβδομάδα, μετά από διαμαρτυρία, εναλλάξ από άλλα σχολεία Σχολικός Νοσηλευτής, αν και η ανάγκη είναι για όλες τις ημέρες, αφού στη σχολική μονάδα φοιτούν μαθητές με σοβαρά προβλήματα υγείας (σακχαρώδη διαβήτη), στους οποίους γίνονται τακτικά μετρήσεις σακχάρου και όταν κρίνεται απαραίτητο τους χορηγείται ινσουλίνη.

Τις υπόλοιπες δύο, που δεν υπάρχει Σχολικός Νοσηλευτής, είτε μένουν σπίτι ή οι γονείς αφήνουν τη δουλειά τους και αναλαμβάνουν τις διαδικασίες φαρμακευτικής υποστήριξης των παιδιών τους.

■ Το ολοήμερο πρόγραμμα είναι αδύνατον να ξεκινήσει αφού το προσωπικό δεν επαρκεί και το πρόγραμμα της σίτισης δεν έχει ξεκινήσει.

■ Αυξήθηκε ο αριθμός των σχολείων που υποστηρίζονται από το 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο μιας και η μονάδα αποτελεί ΣΔΕΥ (Σχολικό Δίκτυο Εκπαίδευσης Υποστήριξης) και πέρα από το 1ο , 3ο, 4ο, και 5ο, Δημοτικά Σχολεία που συμπεριλαμβάνονταν στις υποστηριζόμενες σχολικές μονάδες και των οποίων ο αριθμός των μαθητών είναι πολύ μεγάλος, προστέθηκαν και δύο Νηπιαγωγεία το 8ο και το 23ο, με αποτέλεσμα ο Ψυχολόγος και ο Κοινωνικός Λειτουργός να δυσκολεύονται να ανταποκριθούν αποτελεσματικά.

“Ο κ. Καραγκούνης ας αναδείξει και αυτά τα σοβαρά ζητήματα, για τα οποία μάλλον δεν είχε πληροφόρηση και το ίδιο ας κάνουν και όσοι πραγματικά ενδιαφέρονται” επισημαίνει ο κ. Δεληγιάννης.

3 Σχόλια

  1. Φαίνεται οτι τα παιδιά με ειδικές δεξιότητες δεν εχουν δικαιωμα για μαθηση απο παιδαγωγους ειδικης αγωγής στην Ελλαδα. Την χωρα που βαδίζει με ρυθμους χελωνας ετσι που την καταντησαν. Να γινονται ολα με το σταγονόμετρο.

  2. Αφού φάγαν τα λεφτά του ΕΣΠΑ πέρσι, με αθρόες προσλήψεις προσωπικού, φέτος με τι λεφτά να κάνουν προσλήψεις;
    ΟΕΟ

    1. Ο παραπάνω κ. Γιώργος προφανώς και είναι άσχετος !!!!! ΠΈΡΥΣΙ τα σχολεία όλα- μα όλα, ξεκίνησαν με όλους τους εκπ/κούς στη θέση τους από τη πρώτη μέρα και ο ΣΥΡΙΖΑ άφησε για φέτος πιστώσεις για 33 χιλιάδες προσλήψεις αναπληρωτών. ΓΙΑΤΊ ΛΟΙΠΌΝ Η ” ΠΑΝΕΤΟΙΜΗ” ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΤΟΥΣ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ, ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΕΤΟΙΜΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΛΉΡΩΣΕ ΌΛΑ ΤΑ ΚΕΝΑ? ΟΙ ΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΠΡΟΦΑΝΕΙΣ, ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΝΟΗΤΟΥΣ!!!!!!!!!!!! Χ@σθ@κε για το δημόσιο σχολειό ,αυτό που την νοιάζει είναι η ιδιωτική εκπ/ση και μόνο γι αυτό και το απαξιώνει!! ΔΙΕΛΥΣΕ ΗΔΗ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button