ΑυτοδιοίκησηΡοή Ειδήσεων

«Είχα προβλέψει εξαρχής τις βλέψεις της κ. Καρυστιανού», λέει ο δήμαρχος Θέρμου

Ο Σπύρος Κωνσταντάρας εξηγεί γιατί δεν μίλησε στην πλατεία του Θέρμου στις 18 Φεβρουαρίου 2025 στην εκδήλωση για τα Τέμπη.

«Είχα προβλέψει εξαρχής τις βλέψεις της κας Καρυστιανού και τον τρόπο με τον οποίο επιχειρήθηκε να αξιοποιηθεί η τραγωδία των Τεμπών για προσωπική προβολή και πολιτική επιβίωση», ανέφερε σε ανάρτηση ο δήμαρχος Θέρμου Σπύρος Κωνσταντάρας και εξηγεί τους λόγους που δεν μίλησε στην εκδήλωση στο Θέρμο για την τραγωδία των Τεμπών.

Έγραψε συγκεκριμένα:


«Να γιατί δεν μίλησα στην πλατεία του Θέρμου στις 18 Φεβρουαρίου 2025 στην εκδήλωση για τα Τέμπη.

Είχα προβλέψει εξαρχής τις βλέψεις της κας Καρυστιανού και τον τρόπο με τον οποίο επιχειρήθηκε να αξιοποιηθεί η τραγωδία των Τεμπών για προσωπική προβολή και πολιτική επιβίωση.

Ο σύλλογος που δημιουργήθηκε δεν λειτούργησε ως θεσμικό και ενωτικό όργανο των συγγενών, αλλά ως όχημα πολιτικής κεφαλαιοποίησης του πόνου, από ένα πρόσωπο, την πρόεδρο του.

Οι συνεχείς παρεμβάσεις, τα ανυπόστατα σενάρια περί χημικών, ξυλολίου κ.λπ. και η συστηματική στοχοποίηση της Δικαιοσύνης δεν υπηρετούσαν την αλήθεια. Αντίθετα, καλλιέργησαν ένα γενικευμένο κλίμα θεσμικής αμφισβήτησης, το οποίο —δυστυχώς— μεταφέρθηκε και καλλιεργήθηκε από συγκεκριμένους κύκλους ακόμη και στα σχολεία του Θέρμου.

Η παρουσία μου στην εκδήλωση -πέρυσι-είχε αποκλειστικά συμβολικό χαρακτήρα: σεβασμό και μνήμη για τις αθώες ψυχές που χάθηκαν άδικα.

Δεν σήμαινε ούτε αποδοχή ούτε νομιμοποίηση μιας λογικής συλλήβδην αμφισβήτησης των θεσμών και της Δικαιοσύνης.

Δεν συμμετέχω και δεν σιωπώ μπροστά σε προσπάθειες πολιτικής εκμετάλλευσης μιας εθνικής τραγωδίας, γι αυτό σήμερα παρεμβαίνω δημόσια.

Συνεχίζουμε να στεκόμαστε δίπλα στους συγγενείς που αγωνίστηκαν με σοβαρότητα, αξιοπρέπεια και υπευθυνότητα και εξακολουθούν να διεκδικούν την πραγματική, θεσμική και αδιαπραγμάτευτη απόδοση της Δικαιοσύνης, χωρίς πολιτικές ή προσωπικές σκοπιμότητες».

Χορηγούμενη
600x338 2025 Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

2 Σχόλια

  1. ΚΟΙΤΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΛΑΚΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ. ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΜΕΡΕΣ ΟΙ ΕΓΚΑΘΕΤΟΙ ΔΕΞΙΟΙ ΤΗΣ Ν.Δ. ΕΧΟΥΝ ΑΓΧΩΘΕΙ ΜΗ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΚΟΥΤΑΛΑ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ Η ΔΕΞΙΑ Μ. ΚΑΡΥΣΤΙΑΝΟΥ…ΕΝΑΣ ΛΑΟΣ ΚΑΤΑ ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΤΡΑΓΙΚΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ…ΑΝΤΕ, ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΕΠΟΜΕΝΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ Η “ΠΟΛΥΣΥΛΛΕΚΤΙΚΗ” ΔΕΞΙΑ ΤΗΣ Μ. ΚΑΡΥΣΤΙΑΝΟΥ…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button