Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Φωτογράφηση Εγκυμοσύνης – Λοχείας – Θηλασμού στην Τουρλίδα

Το 1992 η διεθνής κοινότητα καθιέρωσε τον εορτασμό της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού από την 1η έως τις 7η Αυγούστου. Στην Ελλάδα επίσημα γιορτάζεται κάθε χρόνο από 1-7 Νοεμβρίου, αρχής γενομένης απο το 1996, και στην Κύπρο από 1-7 Οκτωβρίου.

Η Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού προωθείται σε παγκόσμιο επίπεδο από την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας (WHO), την Παγκόσμια Συμμαχία για τον Μητρικό Θηλασμό (WABA) και τη UNICEF και είναι μια ευκαιρία για την ανάδειξη των πλεονεκτημάτων του μητρικού θηλασμού για την παιδική επιβίωση και ανάπτυξη, αλλά και για την υγεία των μητέρων.
Το φετινό σύνθημα της Παγκόσμιας Εβδομάδας Θηλασμού είναι “Θηλασμός: Θεμέλιο Ζωής” το οποίο δίνει έμφαση στην δικτύωση, την πληροφόρηση και την δραστηριοποίηση όλων των φορέων ανεξαιρέτως με σκοπό την επίτευξη των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης έως το 2030 μέσω της διατροφής, της ασφάλειας τροφίμων και της μείωσης της φτώχειας.


Με αφορμή λοιπόν την Παγκόσμια Εβδομάδα Θηλασμού η ομάδα Μητέρες Γυναίκες του Νομού Αιτωλοακαρνανίας για τρίτη συνεχόμενη χρονιά καλούν την Κυριακή στις 12/08/2018 και ώρα 7 το απόγευμα στην Φωτογράφηση Εγκυμοσύνης – Λοχείας – Θηλασμού που θα πραγματοποιηθεί στις Αλυκές Τουρλίδας Μεσολογγίου, με σημείο συνάντησης την ταβέρνα «Ηλιοβασίλεμα». “Στην φωτογράφηση μπορούν να πάρουν μέρος έγκυες μητέρες, γυναίκες που διανύουν την περίοδο της λοχείας τους, πρώην θηλάζουσες και νυν θηλάζουσες μητέρες. Στο περιθώριο δεν μπαίνουν φυσικά οι μητέρες με μωρά / βρέφη που δεν θηλάζουν για διάφορους λόγους (άγνοια, μη υποστήριξη, λάθος οδηγίες κλπ), όμως υποστηρίζουν τον θηλασμό και θέλουν να φωτογραφηθούν μαζί μας στην ομαδική φωτογράφηση. Στόχος μας δεν είναι η ενοχή ούτε ο παραγκωνισμός μητέρων που δεν τα κατάφεραν, αλλά να τις ενημερώσουμε και να τις υποστηρίξουμε να τα καταφέρουν σε επόμενη κύηση, σε επόμενο παιδί τους”, αναφέρει η ομάδα σε σχετική της ανακοίνωση.

Συγκεκριμένα , οι μητέρες που θα φωτογραφηθούν ομαδικά θα πρέπει να φορούν άσπρο φόρεμα ή λευκή παντελόνι και λευκό μπλουζάκι. Οι μητέρες που θα φωτογραφηθούν ατομικά θα πρέπει να φορούν μονόχρωμο αέρινο φόρεμα, όχι λευκού όμως χρώματος.

“Σας περιμένουμε ώστε και φέτος να δώσουμε ένα ισχυρό μήνυμα. Είμαστε μητέρες – γυναίκες όπου πιστεύουμε στην Φύση μας, στο Σώμα μας, στα μωρά μας. Είμαστε μητέρες – γυναίκες που απαιτούμε και διεκδικούμε την επάνοδό μας στην Φύση μας.

«Γυναικείο Σώμα : Ζωή και Θρέψη», αυτό είναι το μήνυμα που θα περαστεί φέτος από τις Μητέρες Γυναίκες Αιτωλοακαρνανίας. Ένα μήνυμα όπου θα δώσει μετέπειτα ζωή υπό μορφή ημερολογίων για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, των οποίων τα έσοδα θα διατεθούν και φέτος σε παιδιά που μας χρειάζονται”, επισημαίνεται στην ανακοίνωση της ομάδας Μητέρες Γυναίκες Αιτωλοακαρνανίας.

 

Τοπική Διαφήμιση
papathanasiou tsalafouti Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button