Αυτοδιοίκηση

Εγκρίθηκε το Ολοκληρωμένο Πλαίσιο Δράσης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

 

po-perifereiako14-6-13bΤο Ολοκληρωμένο Πλαίσιο Δράσης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, το οποίο ουσιαστικά περιλαμβάνει την τμηματοποίηση σε δράσεις, έργα, προμήθειες κ.λπ. του εγκεκριμένου και καταρτισμένου Προϋπολογισμού για το έτος 2014, παρουσιάστηκε και εγκρίθηκε κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στην Πάτρα.

 Πλέον με το συγκεκριμένο Πλαίσιο, συνοψίζεται μόνο ο ετήσιος προϋπολογισμός και η στοχοθεσία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας αναφορικά με την πορεία εκτέλεσής του κατά τη διάρκεια του οικονομικού έτους 2014.

Οι στόχοι τίθενται μέσω του μηνιαίου προγράμματος εκτέλεσης του προϋπολογισμού και σε αυτό το πρόγραμμα αποτυπώνεται η χρονική πορεία εκπλήρωσης των ετήσιων εκτιμήσεων της Περιφέρειας ως προς το ύψος των εσόδων και δαπανών.

«Στη σύγχρονη εποχή που διανύουμε δεν αρκεί πια μια Περιφερειακή Αρχή να ασκεί κάποιες πολιτικές, αν αυτές οι πολιτικές δεν είναι βιώσιμες. Απαιτείται κάθε πολιτική να παρακολουθείται μέσα από συγκεκριμένους ποιοτικούς και ποσοτικούς δείκτες για την αξιολόγηση του αποτελέσματος και τη σύνδεση μεταξύ πολιτικών στόχων και ποιότητας» επεσήμανε κατά την εισήγησή του ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Χρήστος Χριστοδουλόπουλος προσθέτοντας πως «στόχος της Περιφέρειας είναι η ανάπτυξη στη Δυτική Ελλάδα».

«Είναι αναγκαία η εξεύρεση τρόπων και μεθόδων που θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες μιας σύγχρονης περιφερειακής αυτοδιοίκησης και ταυτόχρονα θα συμβάλλουν στη μεγιστοποίηση του κοινωνικού οφέλους μέσω της αξιοποίησης των κρατικών πόρων, διότι η τοπική αυτοδιοίκηση αλλά και η κοινωνία δεν αντέχουν επιπρόσθετες οριζόντιες περικοπές» και κατέληξε ο Χ. Χριστοδουλόπουλος προσθέτοντας: «Η κύρια πρόταση πολιτικής που κυριάρχησε στο δημόσιο διάλογο είναι η θεσμική μετεξέλιξη του πλαισίου κατάρτισης και εκτέλεσης του προϋπολογισμού των Περιφερειών από το σημερινό μοντέλο των κονδυλίων σε αυτό του προϋπολογισμού προγραμμάτων. Και κάτι τέτοιο προσπαθούμε και θέλουμε να επιτύχουμε ως Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button