Εγκρίθηκε πρόταση της Χ.Α. στο Δημ. Συμβούλιο Μεσολογγίου για την μετονομασία της Ιόνια σε οδό Κοσμά του Αιτωλού

po-dimotiko-mesologgi2Η Ελληνική Αυγή του Δήμου Ι.Π Μεσολογγίου (Δημ. Μακρής) κατέθεσε σε προ ημερήσιας Θέμα προς συζήτηση στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου πρόταση – ψήφισμα που  υπερψηφίστηκε από την πλειοψηφία των παρόντων Δημοτικών Συμβούλων 27 τον αριθμό.

Υπέρ της  Πρότασης τάχτηκαν οι 18 Σύμβουλοι ενώ όχι ψήφισαν 9 Σύμβουλοι.

Αναλυτικά το ψήφισμα Ελληνικής Αυγής Ι.Π Μεσολογγίου για Μετονομασία της Ιόνιας Οδού σε οδό Αγίου Κοσμά του Αιτωλού :

Το σωστό και το πρέπον σε μια ευνομούμενη κοινωνία με αρχές που διέπονται από μια πραγματική Ελληνική Δημοκρατία, είναι να αναγνωρίζονται  και να τιμούνται οι άνθρωποι  , που με τις πράξεις τους και την εν γένει  ζωή τους γράφτηκαν στην Ελληνική Ιστορία με χρυσά γράμματα.

Επιβάλλεται όσο ποτέ σήμερα που η Ελληνική κοινωνία κλυδωνίζεται από πολλούς και διάφορους εχθρούς , να θυμίσουμε από τις θέσεις που κατέχουμε και μας επιτρέπουν εν μέρει να νομοθετούμε , ότι υπάρχουν ακόμα Έλληνες  που ενδιαφέρονται πραγματικά και αγωνίζονται , προκειμένου να μην πάνε χαμένοι  οι κόποι όλων αυτών που έδωσαν τα πάντα για να υπάρχει σήμερα  μια ελεύθερη και ορθόδοξη Πατρίδα.

Ένας από τους μέγιστους Έλληνες που μετέδωσε με την ακέραια πίστη του στον Τριαδικό θεό, την αγάπη του για την Αγία Ελευθερία της Πατρίδος και τον αγώνα του μέσα από κρυφά σχολειά , την διατήρηση της μητρικής μας γλώσσας, είναι ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός .

 Ο Μέγας Διδάσκαλος του Γένους και της Ορθοδοξίας , τις εποχές που τις σκίαζε η φοβέρα και τις πλάκωνε η σκλαβιά με τις διδαχές του ήταν σαν το φως που έλαμπε μέσα στο σκοτάδι.

Τιμάται λοιπόν  σήμερα , εξαιτίας της μεγαλειώδους προσφοράς του , όχι μόνο από την Ελλάδα , αλλά και από την Ρωσία, την Σερβία, την Βουλγαρία, την  Αρμενία , τις ΗΠΑ, την  Κύπρο, την Ουκρανία, την Ρουμανία, και το Μαυροβούνιο.

 Καλούμαστε σήμερα να πράξουμε το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε γι΄αυτήν την Άγια Μορφή του Ελληνισμού,  να στηρίξουμε με την ψήφο μας στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο την Πρότασή μας για Μετονομασία της

< Ιόνιας Οδού σε Οδό Αγίου Κοσμά του Αιτωλού>

 Πιστεύω ότι είναι τιμή για τον τόπο μας , αλλά και για όλη την Ελλάδα να υπάρχει η ονομασία  αυτής της οδού , που θα θυμίζει σε όλους μας αλλά και στις μετέπειτα γενιές Ελλήνων που ακολουθούν , τα χωριά και τις πόλεις που πέρασε και δίδαξε ο Άγιος του Έθνους μας ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός.”

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button