ΑυτοδιοίκησηΠολιτικήΡοή Ειδήσεων

Εγκώμια Παπαναστασίου για Παύλο Μοσχολιό

Η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου ξεκίνησε πριν από λίγη ώρα, με δήλωση του δημάρχου Αγρινίου Γιώργου Παπαναστασίου.

Η δήλωση του δημάρχου σχετίζονταν με την παραίτηση του Παύλου Μοσχολιού, μιας και το Συμβούλιο είναι το πρώτο χωρίς πλέον την παρουσία του πρώην δημάρχου.

Ο κ. Παπαναστασίου αρχικά ευχήθηκε καλή θητεία στον κ. Κορδολαίμη ως νέο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και στη νέα Σύμβουλο Μ. Σερπάνου , που πήρε τη θέση του παραιτηθέντος κ. Μοσχολιού.

Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στο έργο και την προσωπικότητα του κ. Μοσχολιού, ενός πολιτικού με μακρά θητεία στην αυτοδιοίκηση , που υπηρέτησε με συνέπεια τις θέσεις και το πρόγραμμα του και που τιμήθηκε από τους συμπολίτες του, όπως είπε.

Τόνισε ακόμη πως ο πρώην δήμαρχος είχε αρχές, πειθαρχία και μεθοδικότητα λειτουργώντας “επ’αγαθω” της κοινωνίας.
Αναφέρθηκε ακόμη στην παράλληλη διαδρομή του με τον πρώην δήμαρχο .

“Μας ένωνε η διάθεση για προσφορά” είπε συγκεκριμένα.
Ευχήθηκε μάλιστα η παραίτηση του από το Δημοτικό Συμβούλιο να μην σημαίνει και παραίτηση από τα κοινά και την ενεργό δράση, ευχόμενος πως πρέπει να συνεχίσει να συμβάλλει.

Για το ίδιο θέμα παρενέβη και ο κ. Κορδολαίμης, ως επικεφαλής της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης, που σημείωσε το ήθος, την εντιμότητα την εργατικότητα και τη συνέπεια του Παύλου Μοσχολιού. Είπε ακόμη πως το σπουδαίο έργο του θα αποτιμηθεί στο μέλλον από την κοινωνία.

Τέλος, τόνισε πως η παράταξη που ηγείται στο -εκλογικό- έτος 2019, θα επιδιώξει να κρατηθεί ψηλά το επίπεδο του πολιτικού πολιτισμού στο Συμβούλιο.

Χαρακτήρισε δε, “βαρύ φορτίο” το γεγονός ότι πλέον είναι επικεφαλής της παράταξης του πρώην δημάρχου. Την ίδια αναφορά έκανε και ο κ. Μερμίγκης της παράταξης “Ανυπότακτο Αγρίνιο”, ενώ ο κ. Παπανικολάου είπε πως ο κ. Μοσχολιος λειτούργησε σε μια συγκεκριμένη κατεύθυνση και πως παρέδωσε τα ηνία “όπως θα συμβεί σε όλους μας”.

Ο κ. Τραπεζιώτης λίγο αργότερα, είπε πως το Δημοτικό Συμβούλιο, χωρίς τον κ. Μοσχολιό γίνεται φτωχότερο μιας και πάντα συνεισέφερε με την εμπειρία και τις απόψεις του.

Και ο πρόεδρος του Συμβουλίου Β. Φωτάκης στη συνέχεια σχολίασε πως ο Παύλος Μοσχολιός διακρίθηκε για την εργατικότητα, τις ικανότητες και την ευαισθησία του και πως η πολυετής προσφορά του ¨θα κριθεί”.

Αναλυτικά η δήλωση του Δημάρχου για τον Παύλο Μοσχολιό:

«Είναι σημαντικό, οι κοινωνίες, να αναγνωρίζουν και να σέβονται διαχρονικά τις προσωπικότητες, οι οποίες με την παρουσία και το έργο τους, καθόρισαν τη λειτουργία και το μέλλον των πόλεων τους.

Ο Παύλος Μοσχολιός αποτελεί κομμάτι της ιστορίας του Αγρινίου.

Οι συμπολίτες μας τον τίμησαν δίνοντας του τον μέγιστο τίτλο του πρώτου πολίτη του Αγρινίου, εκλέγοντας τον δύο φορές Δήμαρχο της πόλης.
Στην μακρά θητεία του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση υπηρέτησε σε επιτελικές θέσεις και είχε την ευκαιρία να διαχειριστεί αλλά και να εφαρμόσει τις θέσεις και το πρόγραμμα του.

Ακολούθησε τις αρχές του με πειθαρχία και μεθοδικότητα και, όπως όλοι όσοι αποφασίζουμε να ασχοληθούμε με τα κοινά, πάντα επ΄ αγαθώ της κοινωνίας.

Με τον Παύλο Μοσχολιό γνωριζόμαστε πολλά χρόνια και έχουμε παράλληλη διαδρομή. Επαγγελματική και πολιτική. Στην πολύχρονη αυτή πορεία μας χώρισαν πολλά. Θέλω να πιστεύω όμως ότι μας ένωνε πάντα η διάθεση για προσφορά και η ισχυρή πεποίθηση ότι μπορούμε να είμαστε χρήσιμοι στους συμπολίτες μας.

Μια κοινωνία που γνωρίζει να εκτιμά και να σέβεται, μια κοινωνία με μνήμη, είναι σίγουρα μια κοινωνία με μέλλον.

Εγώ, όπως και όλοι όσοι μετέχουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο, οφείλουμε σεβασμό στην θεσμική ιδιότητα του Παύλου Μοσχολιού και του ευχόμαστε η παραίτηση από την θέση του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης να μη είναι ταυτόχρονα παραίτηση από την ενεργό δράση αλλά να συνεχίσει να συμβάλλει, με όποιον τρόπο επιλέξει, στο πολιτικό γίγνεσθαι».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button