Γεγονότα

"Εγκλωβισμένοι" ανήλικοι Αφγανοί στα κρατητήρια του Αγρινίου

epi-astynomiko-megaro-akarnaniasΕδώ και πάνω από τρεις  εβδομάδες δυο ανήλικοι Αφγανοί που συνελήφθησαν από το Αστυνομικό Τμήμα της Αμφιλοχίας, παραμένουν κρατούμενοι στο Τμήμα Μεταγωγών του Αγρινίου, αφού όπως φαίνεται οι γραφειοκρατικές διαδικασίες είχαν σαν αποτέλεσμα την πολύ μεγάλη καθυστέρηση της μεταγωγής τους σε ειδικό κέντρο κράτησης, κάτι που προβλέπεται  για τις περιπτώσεις τους.

Οι δυο ανήλικοι Αφγανοί, ηλικίας σύμφωνα με πληροφορίες 15 – 16 ετών συνελήφθησαν  στις 3 του μηνός. Από εκεί και πέρα ξεκινά και η ταλαιπωρία τους, αφού λίγες μέρες αργότερα έγινε γνωστό πως ανέστειλε τη λειτουργία του Ειδικό Κέντρο που υπήρχε στην Κόνισκα κι έτσι έπρεπε να ενεργοποιηθούν διαδικασίες μεταφοράς τους στο Κέντρο Φιλοξενίας Ανηλίκων “Στέγη PLUS” που λειτουργεί στην Πάτρα και που όπως φαίνεται θα φιλοξενεί πλέον και όλα τα ανάλογα περιστατικά  της Αιτωλοακαρνανίας και της Ηπείρου. 

Έτσι, χρειάστηκε ένα διάστημα σχεδόν ενός μήνα για να μεταφερθούν σε εξειδικευμένο κέντρο για ανηλίκους. Ως προς τις συνθήκες κράτησης τους στο Αγρίνιο, σύμφωνα με τον διοικητή του τοπικού Τμήματος Μεταγωγών κ. Σπυρόπουλο , αυτές είναι σε καλό επίπεδο και στους ανηλίκους δίνεται ρουχισμός και άλλα είδη με την συνδρομή τόσο αστυνομικών όσο και της Μητρόπολης. Η μεταγωγή τους στην Πάτρα αναμένεται να γίνει προς το τέλος της εβδομάδας. Σε κάθε περίπτωση πάντως το περιστατικό των ανήλικων Αφγανών λόγω της ιδιαιτερότητας του   έχει τη δική του  σημασία και αναδεικνύει τις αγκυλώσεις των αρμόδιων μηχανισμών του κράτους ακόμη και σε τόσο ευαίσθητες περιπτώσεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close