Γεγονότα

Εγκληματική ομάδα διέπραξε 20 κλοπές στο Αγρίνιο-Eκποιούσαν τα κλοπιμαία σε ενεχυροδανειστήριο στο Μεσολόγγι

geg-klopes-agrinio
Εξακριβώθηκε, στο πλαίσιο μεθοδικών και εμπεριστατωμένων ερευνών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, η δράση εγκληματικής ομάδας, που διέπραττε κλοπές, σε οικίες στο Αγρίνιο.

Για την υπόθεση αυτή σχηματίστηκε, κακουργηματικού χαρακτήρα, δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα, της διάπραξης διακεκριμένων κλοπών, της κλοπής κατά συναυτουργία και της αποδοχής προϊόντων εγκλήματος, σε βάρος επτά ημεδαπών (έξι άνδρες και μια γυναίκα) ηλικίας από 23 μέχρι και 53 ετών, τα πλήρη στοιχειά των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί.

Επιπλέον, ένας 48χρονος,  μέλος της σπείρας, κατηγορείται και για διάπραξη απατών κατ εξακολούθηση σε βάρος πολιτών, με το πρόσχημα πώλησης οχημάτων.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της συστηματικής έρευνας των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, προέκυψε ότι, οι δράστες ενεργώντας σε ομάδες των δύο ή τριών ατόμων, με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, είχαν διαπράξει το τελευταίο εξάμηνο στο Αγρίνιο, δεκαεννέα κλοπές σε οικίες και μια κλοπή μοτοσικλέτας.

Πιο συγκεκριμένα, οι δράστες είτε διερρήγνυαν με αιχμηρά αντικείμενα τις οικίες των παθόντων, είτε εισέρχονταν σε αυτές από ανασφάλιστες πόρτες και παράθυρα, αφαιρώντας χρήματα και κοσμήματα, τα οποία στη συνέχεια εκποιούσαν σε ενεχυροδανειστήριο στο Μεσολόγγι. Τα άτομα από πριν εντόπιζαν τις οικίες που ήθελαν να “χτυπήσουν” , τις παρακολουθούσαν και συνήθως απογευματινές – βραδινές ώρες προχωρούσαν στις κλοπές, ενώ συνεργός τους κρατούσε τσίλιες.

Το παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν τα μέλη της συμμορίας από την εγκληματική δράση τους ξεπερνά το ποσό των 46.000 ευρώ.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία των ενεχυροδανειστών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κοσμήματα και ρολόγια για τα οποία ερευνάται η προέλευση τους.

Επιπλέον, σε ότι αφορά τον 48χρονο, από την αστυνομική προανάκριση πρόεκυψε, ότι προφασιζόμενος τον υπάλληλο του Ο.Δ.Δ.Υ. και αναφέροντας ότι έχει συγγενικές σχέσεις με τον Διευθυντή του Οργανισμού, κατάφερε να εξαπατήσει πέντε πολίτες και να τους αποσπάσει συνολικά το χρηματικό ποσό των 3.200 ευρώ, πείθοντας τους ότι θα συμμετείχαν σε δημοπρασία και θα αγόραζαν οχήματα σε πολύ χαμηλή τιμή.

Για την ταυτοποίηση των δραστών, οι αστυνομικοί αξιοποίησαν ειδικές ανακριτικές μεθόδους, καθώς και στοιχεία που συλλέχθηκαν κατά τις εξερευνήσεις των τόπων των περιστατικών.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των δραστών θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close