Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Εγκαινιάστηκε το Κέντρο Πληροφόρησης Εθνικού Πάρκου Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου-Αιτωλικού

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η  εκδήλωση των εγκαινίων του Κέντρου Πληροφόρησης Εθνικού Πάρκου Λιμνοθαλασσών Μεσολογγίου – Αιτωλικού τη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2023 στην έδρα της Μονάδας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Μεσολογγίου και Προστατευόμενων Περιοχών Δυτικής Στερεάς Ελλάδας του ΟΦΥΠΕΚΑ, στο Αιτωλικό.

Το Κέντρο Πληροφόρησης εγκαινίασε με τον καθιερωμένο αγιασμό ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας, ενώ, μεταξύ των επίσημων προσκεκλημένων, απηύθυνε χαιρετισμό η αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας, Μαρία Σαλμά, καθώς και η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Τομέα Α΄ του ΟΦΥΠΕΚΑ, Δρ Διονυσία Χατζηλάκου.


Στα εγκαίνια παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων, εκπρόσωποι της Διαχειριστικής Αρχής του ΠΕΠ Δυτικής Ελλάδας, της Περιοχής Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών (ΠΟΑΥ)  Νοτιών Εχινάδων, της Διεύθυνσης Δασών Νομού Αιτωλοακαρνανίας, της Αιτωλικής Αναπτυξιακής, του Αστυνομικού Τμήματος Αιτωλικού, του Ναυτικού Ομίλου Αιτωλικού, τοπικών φορέων, συλλόγων και ΜΚΟ, καθώς και καθηγητές του Πανεπιστημίου Πατρών, των Δημόσιων Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΔΙΕΚ) Μεσολογγίου και Αγρινίου και οι υπεύθυνοι σχολικών δραστηριοτήτων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Αιτωλοακαρνανίας  και του Κέντρου Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία (ΚΕΠΕΑ) Μεσολογγίου (πρώην Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης).

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε  με την ξενάγηση των προσκεκλημένων εντός  του Κέντρου Πληροφόρησης από την υπεύθυνη υλοποίησης του έργου, αναφορικά με τις αρχές σχεδιασμού της έκθεσης και το θεματικό της περιεχόμενο.

Το Κέντρο Πληροφόρησης

Το Κέντρο Πληροφόρησης Εθνικού Πάρκου Λιμνοθαλασσών Μεσολογγίου – Αιτωλικού βρίσκεται στην έδρα της Μονάδας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Μεσολογγίου και Προστατευόμενων Περιοχών Δυτικής Στερεάς Ελλάδας, στο Αιτωλικό και η αναβάθμιση και ο εμπλουτισμός του υλοποιήθηκε με την χρηματοδότηση του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Ελλάδα».

Στόχος του Κέντρου Πληροφόρησης είναι η γνωριμία των επισκεπτών με το Εθνικό Πάρκο Λιμνοθαλασσών Μεσολογγίου-Αιτωλικού, η ανάδειξη της φυσιογνωμίας και του πλούτου του και η ευαισθητοποίηση τους για την ανάγκη διαφύλαξης του. Πρόκειται για μια έκθεση που είναι σχεδιασμένη ώστε να προσελκύει το ενδιαφέρον των επισκεπτών όλων των ηλικιών μέσω των εκθεμάτων και του εντυπωσιακού εποπτικού υλικού και με την  αξιοποίηση νέων τεχνολογιών (οθόνες αφής με πολυμεσικές εφαρμογές, προβολές σε οθόνες, εφαρμογή επαυξημένης πραγματικότητας).

Το Κέντρο Πληροφόρησης είναι ανοιχτό για το  κοινό  από Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00 -15:00 και  Σαββατοκύριακα, 10:00 -14:00. Κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας υπάρχει δυνατότητα οργανωμένων περιηγήσεων σχολικών μονάδων και ομάδων επισκεπτών με την συνοδεία στελέχους της Μονάδας Διαχείρισης, όπου δίνεται η ευκαιρία στους επισκέπτες να νιώσουν κάτι από την μαγεία των υγροτόπων και να παρακολουθήσουν τα πουλιά του Εθνικού Πάρκου με κιάλια και τηλεσκόπια.

kentro pliroforis (3)

kentro pliroforis (4)

kentro pliroforis (1)

Χορηγούμενη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button