Τέχνες

Εγκαινιάστηκε η έκθεση "προσφορά – Ι" , η πρώτη της μόνιμης έκθεσης στην Δημοτική Πινακοθήκη Αγρινίου (φωτο)

pol-prosforai-egainia1Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου, εγκαινίασε την Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου, την μόνιμη συλλογή της Δημοτικής Πινακοθήκης με τίτλο « προσφορά – Ι».

Πρόκειται για ένα πανόραμα της σύγχρονης ελληνικής τέχνης που αποτελείται από, περίπου, 120 έργα ζωγραφικής, γλυπτικής, χαρακτικής, κεραμικής και φωτογραφίας , που  θα ολοκληρωθεί σε τρεις εκθέσεις.
pol-prosforai-egainia10

pol-pinakothiki-prosfora1Ο κ. Παπαναστασίου μεταξύ άλλων τόνισε: «Είμαι υπερήφανος που παρουσιάζουμε στους Αγρινιώτες  το ένα τρίτο της μόνιμης συλλογής της Δημοτικής Πινακοθήκης. Είναι προίκα για τον Δήμο και αποτελεί τιμή που, τόσοι σπουδαίοι καλλιτέχνες και οι οικογένειές τους, μας εμπιστεύτηκαν τα έργα τους. Θέλω, στο σημείο αυτό, να αναγνωρίσω, ότι η προσπάθεια ξεκίνησε από την προηγούμενη δημοτική αρχή με την σύσταση της Πινακοθήκης. Συνεχίστηκε με τον αγώνα του Χρήστου Γαρουφαλή για την συγκέντρωση των προσφορών. Νιώθω υπερήφανος  γιατί οι Αγρινιώτες που ζουν μακριά καταλαβαίνουν ότι κάτι γίνεται στην πόλη, ότι δημιουργούμε εξωστρέφεια. Είναι καιρός να αγωνιστούμε όλοι  για τα σπουδαία που μπορούμε  να πετύχουμε μαζί. Θέλω να σας ευχαριστήσω για την παρουσία σας και να ευχηθώ αυτή να είναι μόνο  η αρχή μιας σημαντικής πολιτιστικής περιόδου για την πόλη».

pol-prosforai-egainia9

pol-prosforai-egainia6

pol-prosforai-egainia7

pol-prosforai-egainia8
pol-prosforai-egainia3

pol-pinakothiki-prosfora9

Η μόνιμη έκθεση αποτελεί ένα πανόραμα της σύγχρονης ελληνικής τέχνης, με έργα από κορυφαίους εικαστικούς, όπως  (αλφαβητικά): Αδαμάκης, Αστεριάδης, Βουρλούμης, Γαρουφαλής, Γιαννικοπούλου, Ζουμπουλάκης, Ηλιοπούλου, Θόδωρος, Καραβούζης, Καράς, Κατσιπάνος, Κοκκινίδης, Κόρδης, Κόττης, Κουρσάρης, Κουτσιαύτης, Κρέτσης, Μαρούδα, Μόραλης, Μποκόρος, Παντελιάς Παπαδοπεράκη, Β. Παπανικολάου, Κ. Παπανικολάου, Ηλ. Παπανικολάου, Παπασάϊκας, Παπατρέχας, Ρόρρης, Σάμιος, Σκορδοπούλου, Σόρογκας, Σταθόπουλος, Τέτσης, Φλέσσας, Χατζηανδρέου και Ψυχοπαίδης.

pol-prosforai-egainia11

pol-prosforai-egainia12
Καλλιτεχνικός διευθυντής της Δημοτικής Πινακοθήκης είναι ο ζωγράφος Χρήστος Γαρουφαλής.
Ένα πανόραμα της σύγχρονης ελληνικής τέχνης που αποτελείται από, περίπου, 120 έργα ζωγραφικής, γλυπτικής, χαρακτικής, κεραμικής και φωτογραφίας θα ολοκληρωθεί σε τρείς εκθέσεις και θα αποτελεί πλέον την μόνιμη συλλογή της ΔΠΑ.

pol-prosforai-egainia4

pol-pinakothiki-prosfora10

Διάρκεια έκθεσης έως 5 Μαρτίου 2017
Ώρες επισκέψεων: Τρίτη – Σάββατο 10:00πμ – 13:30μμ και 18:00μμ – 20:30μμ
Κυριακή: 10:30πμ – 13:30μμ, Δευτέρα κλειστά
Για ομαδικές επισκέψεις κρίνεται απαραίτητη η έγκαιρη επικοινωνία.
Πληροφορίες: ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΑΓΡΙΝΙΟΥ (Δημ. Βότση 2, Αγρίνιο),
τηλ. 26413 60316, e-mail: pinakothiki@agrinio.gr, www.dipinag.gr

pol-prosforai-egainia5

pol-prosforai-egainia15 pol-prosforai-egainia13

pol-prosforai-egainia14

pol-pinakothiki-prosfora8

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button