sliderΓεγονόταΡοή Ειδήσεων

Έγινε η πρώτη μαγνητική στο νοσοκομείο Αγρίνιου, μετά το 2014 (video)

Για την πλήρη λειτουργία, υπάρχει ακόμη δρόμος-ικανοποίηση σε 6η ΥΠΕ και διοίκηση

Με την πρωτοβουλία της 6ης ΥΠΕ και την συνδρομή της Επιμελήτρια Ασπασίας Ρηγοπούλου από το Νοσοκομείο της Πάτρας «Αγιος Ανδρέας», φαίνεται πως δημιουργούνται πλέον οι προοπτικές για την λειτουργία του μαγνητικού τομογράφου στο νοσοκομείο του Αγρινίου.

Σήμερα Τρίτη 12 Απριλίου και μετά από οκτώ χρόνια, έγινε η πρώτη εξέταση ασθενούς του νοσοκομείου Αγρινίου στον μαγνητικό τομογράφο.


Η εξειδικευμένη ιατρός θα έρχεται στο Αγρίνιο δυο φορές την εβδομάδα και θα εκπαιδεύει τους ακτινολόγους του νοσοκομείου, ώστε το επόμενο διάστημα ο μαγνητικός να βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία.

Πρόκειται για ένα δύσκολο εγχείρημα που απαιτεί χρόνο, όμως στην 6η ΥΠΕ αλλά και στη διοίκηση του νοσοκομείου υπάρχει ικανοποίηση, μιας και η αρχή, όπως τονίζουν, έγινε.

Ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γ. Καρβέλης, βρέθηκε σήμερα στο Αγρίνιο και σε δηλώσεις του τόνισε:

«Οπως γνωρίζετε ήταν ένα στοίχημα το οποίο είχα βάλει εδώ και πάρα πολύ καιρό. Έκανα αλλεπάλληλες ενέργειες προκειμένου να έρθουν οι γιατροί από το νοσοκομείο στην Πάτρα προκειμένου να εκπαιδευτούν οι γιατροί εδώ. Αυτό για διάφορους λόγους που δεν θα ήθελα να αναφέρω αυτή τη στιγμή μόνο και μόνο για λόγους αστικής ευγένειας δεν κατέστη δυνατό. Επειδή το ζήτημα για μένα ήταν πάρα πολύ σημαντικό και ο στόχος της επίτευξης αυτού του στόχου δηλαδή της λειτουργίας του μαγνητικού τομογράφου, της επαναλειτουργίας από το 2014 ήταν τόσο έντονος μέσα μου, ήρθαμε σήμερα εδώ μαζί με την επιμελήτρια την κυρία Ασπασία Ρηγοπούλου από το γενικό Νοσοκομείο της Πάτρας και του Αγίου Ανδρέα η οποία είναι και υπεύθυνη του μαγνητικού τομογράφου εκεί και ξεκινήσαμε τη λειτουργία του μαγνητικού τομογράφου.

Έγινε η πρώτη εξέταση σε νοσηλευόμενο ασθενή του νοσοκομείου. Το μάθημα παρακολούθησαν όλοι ανεξαιρέτως οι ιατροί ακτινολόγοι και με τον ίδιο ρυθμό θα συνεχίσουμε και τις επόμενες μέρες.

Η κυρία Ρηγοπούλου θα έρχεται δύο φορές την εβδομάδα στο Αγρίνιο προκειμένου και να γίνονται εξετάσεις αλλά και να γίνεται αυτό αυτόματα το μάθημα και τους ακτινολόγους και με τους ρυθμούς αυτούς πιστεύω ότι πολύ σύντομα θα μπούμε σε ένα ρυθμό τέτοιο που να εξυπηρετούμε πρωτίστως τις ανάγκες του νοσοκομείου αυτός και δευτερευόντως να δούμε πόσο εξυπηρετήσουμε και εξωτερικούς ασθενείς. Όπως αντιλαμβάνεστε είμαστε σε ένα πρώιμο στάδιο αυτή τη στιγμή όπως η αρχή είναι το ήμισυ του παντός. Κατά συνέπεια ξεκινάμε με το ρυθμό των οποίων σας ανέλυσα, να εξυπηρετήσουν πρώτα τις ανάγκες του νοσοκομείου και συνέχεια και τις ανάγκες της πόλης».

Ο Μιχάλης Σερασκέρης, προσωρινός διοικητής του νοσοκομείου Αγρινίου, δήλωσε:

«Η δέσμευση έγινε χάρη στις ενέργειες του κυρίου Καρβέλη και στις αποφάσεις του. Ήταν σβέλτος, αποτελεσματικός και επιτυχής, μας δίνει πάρα πολλά και εμείς αισθανόμαστε ευτυχείς γιατί μπορούμε να αυξήσουμε τις υπηρεσίες μας προς τον λαό της Αιτωλοακαρνανίας. Σύντομα προχωρά στην ηλεκτρονική διασύνδεση των νοσοκομείων και πλέον να μπορούν οι γιατροί από άλλα νοσοκομεία κι άλλες χώρες να κοινοποιούν μία δεύτερη ή τρίτη γνωμάτευση και να διασυνδέονται μεταξύ τους. Όλο αυτό θα γίνεται σε λίγα δευτερόλεπτα. Προχωράμε όχι μόνο στον παρόντα στόχο μα και τους επόμενους».

Τέλος η Επιμελήτρια ιατρός κ. Ρηγοπούλου, είπε:

«Ήρθαμε ήμερα με τον Διοικητή της ΥΠΕ τον κύριο Καρβέλη για να πετύχουμε τη λειτουργία του μαγνητικού τομογράφου. Διαπίστωσα ότι το νοσοκομείο και τεχνολογικά αλλά και κτιριακά είναι άρτιο. Το μόνο που μας λείπει είναι η καλή συνεργασία και συντονισμός με τους συναδέλφους και τους εμπλεκόμενους φορείς. Σήμερα κάναμε το πρώτο βήμα, χρειάζεται πάρα πολλή δουλειά αλλά το κλίμα είναι εξαιρετικό. Οι συνάδελφοι είναι πάρα πολύ καλοί και πρόθυμοι. Οπότε πιστεύω με πολύ καλή συνεργασία και εμένα συντονισμό θα γίνουν όλα».

Advertisements

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
ocean new optimize Τοπική Διαφήμιση
pap tsalafouti cake 1000x563px Τοπική Διαφήμιση

2 Σχόλια

  1. Σοβαρά κ. Ανεύθυνο υπεύθυνοι; η μητέρα μου έχει από το περασμένο Νοέμβριο να κάνει θεραπεία στα μάτια της, την είχε ξεκινήσει τον Οκτώβριο του 2020,και της έδωσαν ραντεβού για εξέταση από 02/03στις 09/05,τοπικη αργία και μετά που το θυμήθηκαν οι φωστήρες τη μετέφεραν για 09/07.αΗδη όμως η όραση της χειροτέρεψε, ποιος φταίει κ. Σερασκερη κ. Καρβελη; οποίος έχει αντίρρηση ας επικοινωνήσει μαζί μου να τα επαλήθευσε, αλλά…………..

  2. Εγω πάντως θα ντρεπόμουνα να φωτογραφηθώ αν 8 χρονια δεν λειτουργούσε κατι τοσο σημαντικο σε ενα νοσοκομειο……

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button