ΜουσικήΡοή Ειδήσεων

Εγγραφές στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής Αγρινίου

Η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής και Παραδοσιακών Οργάνων Αγρινίου «ΔΑΥΪΔ Ο ΨΑΛΜΩΔΟΣ» της Ιεράς Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας, ανακοινώνει την έναρξη των μαθημάτων για το σχολικό έτος 2020-2021.

Οι εγγραφές για νέους σπουδαστές θα γίνονται έως και 30 Σεπτεμβρίου στα γραφεία της Σχολής Αγίας Τριάδος 2, απογευματινές ώρες, τηλ. 2641031083.


Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

 • Μαθήματα Βυζαντινής Εκκλησιαστικής Μουσικής
 • Θεωρία Βυζαντινής Μουσικής
 • Διδασκαλία παραδοσιακών μουσικών οργάνων (Ούτι, Ταμπουράς, Λαούτο, Λαούτο Κρητικό & Πολίτικο, Κανονάκι, Βιολί, Κρητική & Πολίτικη Λύρα, Ποντιακή Λύρα, Κλαρίνο, Παραδοσιακά Κρουστά, Νέϊ, Καβάλ, Φλογέρα κ.λ.π)
 • Χορωδία Βυζαντινής Μουσικής
 • Χορωδία Παραδοσιακής Μουσικής
 • Μαθήματα Τυπικού, Υμνολογίας, Ιστορίας Βυζαντινής Μουσικής, Λειτουργικής, Απαγγελίας Ιερών Αναγνωσμάτων

Η Σχολή είναι ανεγνωρισμένη από το κράτος. Ακολουθεί το εγκεκριμένο πρόγραμμα σπουδών  του Υπουργείου Πολιτισμού και παρέχει, κατόπιν εξετάσεων, Πτυχία και Διπλώματα Βυζαντινής Μουσικής.

Στόχος της Σχολής, είναι να προσφέρει σπουδές υψηλού επιπέδου με εμπείρους καθηγητές και να μεταλαμπαδεύσει την πατρώα μουσική μας στους σπουδαστές της.

Στο διάστημα της επιτυχημένης πορείας των 28 ετών στην πόλη μας, η Σχολή μας ευτύχησε ώστε όλοι οι σπουδαστές της να υπηρετούν με ήθος στα ιερά αναλόγια σε όλη την Ελλάδα και αρκετοί διδάσκουν ως καθηγητές Βυζαντινής Μουσικής και καθηγητές παραδοσιακών οργάνων.

Παραρτήματα της Σχολής Λειτουργούν:

 • Αμφιλοχία, στο πνευματικό κέντρο ΙΝ. Αγίου Αθανασίου τηλ. 2642022334.
 • Θέρμο, στο πνευματικό κέντρο ΙΝ. Κοιμήσεως Θεοτόκου τηλ. 2644022409.
 • Παναιτώλιο, στο πνευματικό κέντρο ΙΝ. Αγίας Τριάδος τηλ. 2641051081.
 • Καινούργιο, στον ΙΝ. Αγίου Νικολάου, τηλ. 2641061254.
 • Ματαράγκα στον ΙΝ Αγίου Γεωργίου, τηλ. 2635022536

Σχολή λειτουργεί και Τμήμα Πρακτικής Ψαλτικής για μαθητές που θέλουν να υπηρετούν το αναλόγιο χωρίς τη χρήση μουσικών κειμένων.

Για τη φετινή σχολική χρονιά η Σχολή συμμορφούμενη με τις αποφάσεις του Υπουργείου Πολιτισμού και τις οδηγίες της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας, προέβη στη συγκρότηση ολιγομελών τμημάτων και λαμβάνει όλα τα μέτρα για την ασφάλεια μαθητών και καθηγητών.

Ο Αγιασμός έναρξης των μαθημάτων της νέας σχολικής χρονιάς 2020-2021 θα τελεστεί την Πέμπτη 1η Οκτωβρίου από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Κοσμά, ο οποίος και θα επιδώσει τα πτυχία και τα Διπλώματα στους επιτυχόντες των εξετάσεων του  Ιουνίου 2019.

Advertisements

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
ocean new optimize Τοπική Διαφήμιση
tsiknas600x338 Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button