Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Εγκαινιάστηκαν στην Πάτρα τα γραφεία της Διαχειριστικής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων (φωτο)

Εγκαινιάστηκαν, την Τετάρτη το απόγευμα, παρουσία του υφυπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στάθη Γιαννακίδη, τα νέα γραφεία της Διαχειριστικής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δυτικής Ελλάδος – Πελοποννήσου – Ηπείρου και Ιονίων Νήσων, στην Πάτρα.

Ο κ. Γιαννακίδης χαρακτήρισε σημαντικό γεγονός τα εγκαίνια της νέας έδρας της Διαχειριστικής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, καθώς ο φορέας διαδραματίζει κομβικό ρόλο στην απορρόφηση των πόρων του ΕΣΠΑ, την βελτίωση της οικονομικής ρευστότητας και την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.


Ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης απέδωσε στη συνεργασία όλων των φορέων το γεγονός ότι η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη θέση από πλευράς απορρόφησης κονδυλίων τα τελευταία χρόνια και κάλεσε τους εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου και της κοινωνίας να αξιοποιήσουν την έξοδο της χώρας μας από τα δημοσιονομικά προγράμματα προσαρμογής και όλες τις ευκαιρίες, ώστε να ανακάμψει περαιτέρω η ελληνική οικονομία και οι Έλληνες.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Διαχειριστικής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και του Επιμελητηρίου Αχαΐας Πλάτωνας Μαρλαφέκας, τόνισε ότι με την κτιριακή και τη γενικότερη αναβάθμιση των υπηρεσιών του ο φορέας προσδοκά να φέρει ακόμα καλύτερα αποτελέσματα. Επεσήμανε ότι η Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων ήδη προετοιμάζεται να υλοποιήσει τη σύνδεση σε πραγματικό χρόνο με όλα τα μέλη της (Επιμελητήρια Δυτικής Ελλάδος, Πελοποννήσου, Ηπείρου και Ιονίων Νήσων), καθώς η χώρα μας και ο επιχειρηματικός κόσμος της δεν έχουν την πολυτέλεια να χάνονται επενδύσεις και χρηματοδοτικοί πόροι με σαφές αναπτυξιακό πρόσημο. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Μαρλαφέκας στα θετικά αποτελέσματα της Διαχειριστικής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων που προκύπτουν μέσα από τα προγράμματα του ΕΣΠΑ που υλοποιεί.
Ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Απόστολος Κατσιφάρας, στο χαιρετισμό του εξέπεμψε μήνυμα συνεργασίας προς τον επιχειρηματικό κόσμο. Τόνισε ότι η περιφερειακή αρχή έχει αποδείξει την εμπιστοσύνη της στον Επιμελητηριακό θεσμό, καθώς και στην προηγούμενη προγραμματική περίοδο είχε εκχωρήσει για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, 25 εκατ. €, στην Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων μέσω του Ενδιάμεσου Φορέα Επιχειρησιακών Προγραμμάτων και Επιχειρηματικότητας (ΕΦΕΠΑΕ), την ευθύνη του οποίου έχουν οι διοικήσεις των Επιμελητηρίων, ενώ το ίδιο θα πράξει και στην τρέχουσα προγραμματική περίοδο.

Των εγκαινίων της νέας έδρας του φορέα προηγήθηκε συνεδρίαση της Διαχειριστικής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, παρουσία του προέδρου του ΕΦΕΠΑΕ, Θωμά-Φωκίωνα Αλγιανάκογλου.

Στη συνεδρίαση έλαβαν μέρος οι: Παναγιώτης Τσιχριτζής (αντιπρόεδρος ΕΦΕΠΑΕ, πρόεδρος Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας), Σωτήρης Σκιαδαρέσης (Αντιπρόεδρος Διαχειριστικής, πρόεδρος Επιμελητηρίου Λευκάδας), Γιάννης Μπουρής (Αντιπρόεδρος Διαχειριστικής, πρόεδρος Επιμελητηρίου Πρέβεζας), Γιάννης Γκολομάζος (πρόεδρος Επιμελητηρίου Άρτας), Φώτης Κόττης (πρόεδρος Επιμελητηρίου Ζακύνθου), Ιωάννης Παναρίτης (πρόεδρος Επιμελητηρίου Λακωνίας), Βαγγέλης Ξυγκώρος (πρόεδρος Επιμελητηρίου Μεσσηνίας), Ιωάννης Μήτσης (πρόεδρος Επιμελητηρίου Ιωαννίνων), Σωτήρης Κουκουλάκης (αντιπρόεδρος Επιμελητηρίου Κορινθίας), Γεώργιος Τσακανίκας (εκπρόσωπος Επιμελητηρίου Ιωαννίνων), Ηλίας Αθανασιάδης (εκπρόσωπος Επιμελητηρίου Λακωνίας), Μανώλης Δανούσης (εκπρόσωπος Επιμελητηρίου Αργολίδας), Παναγιώτης Θεοδωρόπουλος (εκπρόσωπος Επιμελητηρίου Αρκαδίας) και η Γενική Διευθύντρια της Διαχειριστική κ. Μάγδα Πετροπούλου.

Τα νέα γραφεία της Διαχειριστικής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δυτικής Ελλάδος – Πελοποννήσου – Ηπείρου και Ιονίων Νήσων στεγάζονται στη συμβολή της λεωφόρου Γούναρη με την οδό Μαιζώνος (122) και σε τρεις ορόφους, περιλαμβάνει γραφεία για τη διοίκηση και το προσωπικό του φορέα, αίθουσες συσκέψεων και άλλους βοηθητικούς χώρους.

Advertisements

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
ocean new optimize Τοπική Διαφήμιση
pap tsalafouti cake 1000x563px Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button