Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

«Έφυγε» από τη ζωή ο Γρηγόρης Βαρελάς, ένας σύγχρονος δωρητής της Ναυπακτίας

Προ λίγων ημερών «έφυγε». από τη ζωή σε ηλικία 92 ετών ο Γρηγόρης Βαρελάς.

Με καταγωγή από την Ελευθέριανη Ναυπακτίας ο εκλιπών είχε πλούσια προσφορά στον τόπο του. Υπήρξε ένας σύγχρονος δωρητής της Ναυπακτίας.

Ο άνθρωπος που επάξια τοποθετείται δίπλα στους Επαμεινώνδα Αρβανίτη και Δημήτρη Παπαχαραλάμπους, τους πρώτους και σημαντικούς δωρητές της Ναυπάκτου. Οικονομολόγος και πρώην Διευθυντής Διοίκησης της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος ο Γρηγόρης Βαρελάς ασχολήθηκε ενεργά με την υλοποίηση των ιδεών του.

Ήταν ισόβιο μέλος του Ινστιτούτου Οικονομικής Ανάπτυξης της Παγκόσμιας Τράπεζας και πάλεψε στην κυριολεξία με ό,τι στραβό υπάρχει στην ελληνική κοινωνία, στην πολιτική.

Διπλωματούχος της Α.Σ.Ο. και Ε.Ε., Στατιστικής με μετεκπαίδευση στο εξωτερικό και υποτροφίες (Βιέννης, Γερμανίας και Industrial Projects της Παγκόσμιας Τράπεζας), δεν άφησε ποτέ τίποτα στην τύχη και με όπλο του τον ακέραιο χαρακτήρα του προσπάθησε να φέρει εις πέρας το πολύ δύσκολο διπλό του έργο.

Με δικά του χρήματα και οργάνωση διοργανώθηκαν όσοι Καλλιτεχνικοί Διαγωνισμοί χρειάστηκαν για τα έργα στην Ναυπακτία, με δικά του χρήματα και χρόνο έγιναν όλα τα έργα και το κυριότερο με δικό του αγώνα βρέθηκαν οι τοποθεσίες που θα μπορούσαν να προβληθούν καλύτερα τα έργα προκειμένου να αποτελέσουν την καλύτερη προβολή για την περιοχή και διαφήμιση προς τους τουρίστες.

Έργα που κοσμούν το Αντίρριο, τις πλατείες της Ναυπάκτου και δρόμους προς την ορεινή Ναυπακτία.

Αυτοδημιούργητος, απλός, προσιτός, καθημερινός, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και της χλιδής ήθελε να κάνει το αυτονόητο: Την προσφορά στην πατρίδα, την ιδιαίτερη πατρίδα του.

Από μαθητής Γυμνασίου λάτρευε την αρχαία Ελλάδα. Θαύμαζε τη σοφία του Σωκράτη, του Πλάτωνα και προπάντων του Αριστοτέλη.

Ο Γρηγόρης Βαρελάς υπήρξε από τους πλέον πολυγραφότατους στην περιοχή μας και όχι μόνο, με άρθρα του να δημοσιεύονται για χρόνια στο ΒΗΜΑ της Κυριακής, στην εφημερίδα της ομογένειας «Εθνικό Κήρυκα» της Νέας Υόρκης, στην εφημερίδα «εμπρός» και από την πρώτη ημέρα της κυκλοφορίας της, στην Ηλεκτρονική εφημερίδα μας Nafsweek.

Ένας άνθρωπος που λάτρευε να προσφέρει στον τόπο του, που θυσίαζε χρήμα, χρόνο, διάθεση, ενέργεια, προσωπική και ιδιωτική ζωή, ήταν ο Γρηγόρης Βαρελάς.

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ Ο.ΣΥ.Ν

Ετικέτες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close