Δυτική Ελλάδα

"Έφυγε" ο πρ. πρόεδρος της Ε.Σ.Η.Ε.Θ.ΣΤ.Ε.Ε. Άγγελος Ασβεστάς

epi-asbestas2Απεβίωσε σήμερα στις 3 τα ξημερώματα ο παλιός δημοσιογράφος και πρώην πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας, Άγγελος Ασβεστάς σε ηλικία 74 ετών.  Άφησε την τελευταία του πνοή  στο Νοσοκομείο Βόλου όπου  νοσηλευόταν τις τελευταίες μέρες.

Μάχιμος δημοσιογράφος για δεκαετίες και συνεπής συνδικαλιστής του κλάδου με πολύ μεγάλη αποδοχή εκπροσώπησε τους επαγγελματίες δημοσιογράφους της Θεσσαλίας και της Στερεας Ελλάδος από πολλές θέσεις της Ένωσης αλλά και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ).


Πολύ μεγάλη ήταν η συμβολή του και στο “‘άνοιγμα” της Ένωσης σε περιοχές ειδικά της Στερεάς με την εγγραφή σε αυτήν των πρώτων μελών και από την Αιτωλοακαρνανία, πριν από δέκα χρόνια περίπου.

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΑΓΓΕΛΟΥ ΑΣΒΕΣΤΑ

 

Γεννήθηκε στο Βόλο το 1940 και τελείωσε το Γυμνάσιο (παλαιού τύπου) με άριστα. Υπηρέτησε στην Κύπρο ως έφεδρος αξιωματικός στην Κυπριακή Εθνοφρουρά, με μετάθεση.

Στην Κύπρο γνώρισε τη σύζυγό του Έλλη Λοϊζου με την οποία απέκτησε δύο αγόρια, τον Δημήτρη και τον Λοϊζο. Αίγες μέρες μετά την απόλυσή του από το στρατό προσλήφθηκε το 1966 δοκιμαστικά στον «Ταχυδρόμο» του Βόλου, κρίθηκε κατάλληλος και «στέριωσε» στην εφημερίδα αυτή. Αρχικά τοποθετήθηκε στο αθλητικό τμήμα για τον πρόσθετο λόγο, ότι υπήρξε αθλητής του Γυμναστι­κού Συλλόγου Βόλου, από τους καλύτερους στα 400 και 800 μέτρα στη Θεσσα­λία. Από κει και πέρα είχε γοργή εξέλιξη. Ανέλαβε συντάκτης ύλης, αργότερα υπεύθυνος της νυκτερινής εργασίας και από το 1984 αρχισυντάκτης. Παράλλη­λα χρημάτισε ανταποκριτής των εφημερίδων του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη και της «Ελευθερίας» Λάρισας. Από το 1989 μέχρι το 1992 εργάστηκε ως στέλεχος σε ιδιωτικό ραδιοφωνικό σταθμό του Βόλου. epi-asbestas1Από το 1990 μέχρι το 1995 – οπότε και συνταξιοδοτήθηκε – εργάστηκε στη «Θεσσαλία» του Βόλου ως αρχισυντάκτης και ως διευθυντής έκδοσης. Μέ­λος της Ένωσης Συντακτών από το 1971, εκλέγεται για πρώτη φορά το 1973 στο Διοικητικό Συμ­βούλιο του Ταμείου Αρωγής Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας και αναλαμβά­νει χρέη Γενικού Γραμματέα. Ακολουθεί η εκλογή του και στις περιόδους 1978-80, 1980-82, 1982- 84, και προσφέρει και στις τρεις περιόδους τις υπηρεσίες του ως γενικός γραμματέας. Από το 1979 εκλέγεται και στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών και αναλαμβάνει χρέη τα­μία για έξι συναπτές διετίες. Το 1993-95 αναλαμβάνει χρέη Γενικού Γραμματέα και από το 1995 χρέη Προέδρου επί τρεις συνεχόμενες διετίες. Το 2001 επανεκλέγεται με ποσοστό ψήφων 69% αλλά αρνείται να διεκδικήσει το αξίωμα του προέδρου και παραμένει στο Δ.Σ. ως έφορος. Εκλέ­γεται ακόμη κατά το ιδρυτικό συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.Σ.Υ.) στο Γενικό Συμβούλιο (Μάιος 1995) και το Νοέμβριο του 2001 β’ αντιπρόεδρος της Π.Ο.Ε.Σ.Υ. Έχει εκπροσωπήσει την Ένωση σε επιτροπές για το Ασφαλιστικό, το συνταξιοδοτικό, το Καταστατικό της Ομοσπονδίας. Ιδιαίτερες φροντίδες και πολυετή μόχθο προσέφερε για τα θέ­ρετρα των μελών της Ένωσης στον Πλατανιά και στη Μηλίνα Πηλίου.

Σημειώνεται ότι μέχρι πριν από λίγους μήνες κατείχε τη θέση του Εφόρου στην ΠΟΕΣΥ.
 

ΨΗΦΙΣΜΑ

Με αφορμή τον αδόκητο χαμό του μέλους μας και πρώην προέδρου της ΕΣΗΕΘΣτΕ-Ε Άγγελου Ασβεστά, τα Διοικητικά Συμβούλια της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Ευβοίας και του Επικουρικού Ταμείου της, συνεδρίασαν εκτάκτως και αποφάσισαν τα εξής:

1.    Να παραστούν σύσσωμα στη νεκρώσιμη ακολουθία και να καταθέσουν στεφάνια

2.    Να εκφράσουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του

3.    Να δημοσιευθεί το παρόν ψήφισμα στον τοπικό τύπο

Τα Δ.Σ. της ΕΣΗΕΘΣτΕΕ

και ΕΤΑΣ Θεσσαλίας,

Στερεάς Ελλάδας και Ευβοίας

 

Advertisements
Τοπική Διαφήμιση
pap spanakopita 1000x563px Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button