Lifestyle & People

Έφυγε απο τη ζωή ο Ανδρέας Ντούζος

lif-ntouzosΈφυγε τα μεσάνυκτα από τη ζωή ο Ανδρέας Ντούζος. Ο ηθοποιός είχε υποβληθεί πρόσφατα σε χειρουργική επέμβαση στο κεφάλι.
Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 19 Οκτωβρίου 1936. Σπούδασε ηθοποιία στη Σχολή Τάκη Μουζενίδη.
Συμμετείχε σε πολλές κινηματογραφικές ταινίες – κυρίως τη δεκαετία του ’60 – και θεωρήθηκε ως ζεν πρεμιέ της εποχής. Απέκτησε δύο παιδιά, τον Στηβ και την Τέτα, τα οποία ακολούθησαν και αυτά για ένα διάστημα, με σημαντική επιτυχία, το επάγγελμα του ηθοποιού. Από το 1967 και για 13 χρόνια έμεινε με την οικογένειά του στην Αμερική, όπου σπούδασε σκηνοθεσία.
Υπήρξε για αρκετό καιρό επιχειρηματίας του θεάτρου Μπρόντγουεϊ στην οδό Αγίου Μελετίου στην Κυψέλη, το οποίο αναγκάστηκε να παραχωρήσει στην ηθοποιό Κάτια Δανδουλάκη λόγω οικονομικών δυσκολιών που αντιμετώπισε. Συμμετείχε ως guest star στις τηλεοπτικές σειρές «Κωνσταντίνου και Ελένης» και «Άκρως Οικογενειακόν». Η τελευταία του κινηματογραφική εμφάνιση έγινε στην ταινία «Μια μέρα τη νύχτα» (2001).

Πλάνα από την ταινία «Κορίτσια για Φίλημα» (1964) με τους Ρένα Βλαχοπούλου, Ζωή Λάσκαρη, Μάρθα Καραγιάννη, Κώστα Βουτσά, Ανδρέα Ντούζο, Γιάννη Βογιατζή, Χλόη Λιάσκου, σε σενάριο-σκηνοθεσία του Γιάννη Δαλιανίδη και μουσική του Μίμη Πλέσσα. Τραγουδάει η Τζένη Βάνου.
Αποτελεί την πρώτη ελληνική ταινία με στερεοφωνικό ήχο, η οποία προβλήθηκε στερεοφωνικά μόνο στο «Αττικόν», τη μοναδική αίθουσα με την ανάλογη τεχνική υποδομή.
video platformvideo managementvideo solutionsvideo player
Φιλμογραφία

• Μαγική πόλις (1954)… Αποστολόπουλος
• Μπαρμπα – Γιάννης, ο κανατάς (1957)… Στέφανος
• Έξω οι κλέφτες (1961)… Ανδρέας Αδάμαντας
• Αλίμονο στους νέους (1961)… Μανώλης
• Όταν λείπει η γάτα (1962)… Άγγελος Φλωράς
• Πληγωμένες καρδιές (1963)… Πάνος
• Ο άσωτος (1963)… Γιώργος Ντόμπρος
• Ο λουστράκος (1964)… Τάκης
• Κόσμος και κοσμάκης (1964)… Άγγελος
• Η βίλα των οργίων (1964) … Αλέκος
• Έξω φτώχια και καλή καρδιά(1964)… Κώστας Λυρίδης
• Φωνάζει ο κλέφτης (1965)… Αντώνης Παπαδόπουλος
• Υπάρχει και φιλότιμο (1965)… Γιώργος
• Φουσκοθαλασσιές (1966)
• Κορίτσια για φίλημα (Φίνος Φίλμς) (1965)… Ανδρέας Ράμογλου
• Καρδιά μου πάψε να πονάς (1965)… Γιώργος
• Η ιστορία μιας ζωής (1965)… Λάκης Παπαδόπουλος
• Φουσκοθαλασσιές (1966)… Αυγουστής
• Ραντεβού στον αέρα (1966)… Δημήτρης Νικολάου
• Η κοροϊδάρα (1967)… Ανδρέας Ντούζος
• Θηλυκό θηριοτροφείο (1984)… Αποστολόπουλος

Συγκινητικά είναι τα λόγια του γιου του Στηβ, που έγραψε πριν από λίγη ώρα στο facebook…

zougla.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close